Greenpeace voert actie in Amsterdamse Apple Store

Door: wouter-hoeffnagel | 25 april 2012 20:00

Nieuws

Greenpeace heeft gisteren actie gevoerd in de Apple Store. Actievoerders van de milieuorganisatie lieten zwarte ballonnen los in de Amsterdamse winkel om aandacht te vragen voor de milieuvervuiling die Apple veroorzaakt.

De balonnen wierpen een donkere schaduw op het witte interieur. De 'zwarte wolk' die hierdoor ontstond moest de vervuiling symboliseren die Apple veroorzaakt dppr zijn datacenters grotendeels op energie van kolencentrales te laten draaien. Daarnaast vraagt Greenpeace het publiek een petitie te tekenen waarin Apple wordt opgeroepen over te stappen op duurzame energie.

Kritisch rapport

Het is de tweede keer in korte tijd dat Greenpeace kritiek uit op Apple. Onlangs publiceerde de milieuorganisatie een rapport waaruit bleek dat de infrastructuur achter Apple's iCloud grotendeels wordt aangedreven op kolenenergie. iCloud draait in een groot datacenter in Maiden, North Carolina in de Verenigde Staten.

[youtube]cFiHOuucmRQ[/youtube]

De actie van Greenpeace in de Apple Store in Amsterdam

Apple is druk bezig met het installeren van zonnepanelen op een veld vlakbij het datacenter. Greenpeace is van mening dat de zonnepanelen een stap in de goede richting zijn. Desondanks stelt de organisatie dat de zonnepanelen ondanks de grote investeringen van Apple slechts een klein deel van de energie zal leveren die het datacenter verbruikt.

Reactie

In een reactie op het kritische rapport liet Apple eerder weten dat de cijfers van Greenpeace niet kloppen. Het datacenter zou bij volle capaciteit 'slechts' maximaal 20 Megawatt verbruiken. Datacenterexpert Dirk Harryvan van Mansystems stelt dat beide partijen er naast zitten.

0 Reactie(s) op: Greenpeace voert actie in Amsterdamse Apple Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.