Zo haal je alles uit Dropbox op je iPad

Door: richard-veenstra | 01 juni 2015 13:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Dropbox is superhandig als je je foto's en documenten op verschillende systemen wilt kunnen inzien en bewerken. De dienst heeft een eigen app, maar is ook in een heleboel andere apps ingebouwd!

De kans is groot dat je weleens van Dropbox hebt gehoord of zelf al een fervente gebruiker bent. Het bedrijf was één van de eerste die online opslag van bestanden aanbood, ver voordat iCloud zijn intrede deed. Vanaf het begin in 2007 kreeg je standaard 2 gigabyte vrije schijfruimte, dit was aanvankelijk heel wat, maar in de loop van de tijd werd Dropbox qua opslagruimte ruimschoots ingehaald. Toch biedt de dienst ten opzichte van andere diensten wel voordelen, mede doordat Dropbox voor enorm veel systemen beschikbaar is.

Dropbox

Om Dropbox te kunnen gebruiken, meld je je aan via de website www.dropbox.com of download je de app uit de App Store. In dit laatste geval doorloop je de aanmelding vanuit de app. Gratis heb je 2 gigabyte tot je beschikking, voor een tientje per maand heb je al 1 terabyte ruimte. Dat is meer dan je waarschijnlijk ooit nodig zult hebben, tenzij je je gehele dvd-collectie in de cloud wilt opslaan. Op je computer zie je na aanmelding en installatie dat er een map aan je Windows Verkenner of OS X Finder is toegevoegd. Een voordeel van Dropbox is dat je bestanden of mappen gemakkelijk met anderen kunt delen. Deze verschijnen dan automatisch op de computer van de ontvanger, mits hij of zij Dropbox heeft geïnstalleerd. Op de achtergrond worden bestanden continu gesynchroniseerd, dus als je collega een bestand heeft bewerkt, zal dit automatisch bij jou ook verschijnen.

Op de Mac verschijnt je Dropbox-map automatisch in de Finder.

Dropbox ****

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 63,9 MB

Dropbox-app

De hoofdmap van je Dropbox zie je zodra je de Dropbox-app op je iPad opent. Vanwege het gesloten systeem van je iPad, kun je niet zomaar bestanden naar je Dropbox-map slepen. Gelukkig kun je bestanden wel gemakkelijk openen of deelrechten van mappen en bestanden veranderen. Dit doe je door in de Dropbox-app op de map of het bestand naar rechts te vegen. Handig is dat je bestanden ook offline kunt inzien of afspelen. Hiervoor gebruik je de favorieten-functie. Navigeer naar een bestand en tik bovenin op het sterretje. Het bestand wordt nu opgeslagen op je iPad. Je ziet dat het bestand wordt gedownload door het draaiende icoontje naast het wifi-pictogram in de linkerbovenhoek van je iPad. De Dropbox-app kan verschillende typen bestanden vanuit de app afspelen of openen, waaronder mp3-, pdf- en jpg-bestanden.

Markeer een bestand met het sterretje als favoriet om het offline op te slaan.

Camera-upload

Een erg handige functie van Dropbox voor je iPad, is dat je de foto's die je met de iPad maakt, automatisch naar je Dropbox kunt laten uploaden. Tik onderin op Instellingen / Camera-upload en zet de schuif achter Camera-upload aan. Tik op OK om Dropbox toegang tot je camera en filmrol te geven. Als je nu een foto maakt met de camera van je iPad, dan wordt de foto automatisch in een speciale map in Dropbox opgeslagen. Deze functie werkt niet alleen voor toekomstige foto's, alle foto's uit je filmrol worden naar je Dropbox-map gekopieerd. Dit is een beetje raar en het is jammer dat je niet kunt bepalen om alleen toekomstige foto's te kopiëren naar je Dropbox-map. Je kunt natuurlijk wel na synchronisatie alle ongewilde foto's handmatig uit je Dropbox-map verwijderen om ruimte te creëren.

Op de Mac zie je dat de zojuist gemaakte foto meteen aan je Dropbox-map wordt toegevoegd.

0 Reactie(s) op: Zo haal je alles uit Dropbox op je iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.