Haal meer uit je iPhone met Launch Center Pro

Door: Martin Gijzemijter | 30 december 2013 09:00

Apple

Één van de voordelen van Android boven iOS, is dat je in Android launchers kunt installeren die het werken met de telefoon wat efficiënter maken. Zo'n app bestaat echter ook voor iOS, alleen werkt het net even ietsje anders.

Launch Center Pro installeren

Een Launcher voor de iPhone is niet hetzelfde als een Launcher voor Android. In Android kun je zo'n Launcher namelijk instellen ter vervanging van de basisinterface van Android. In iOS heb je niet zoveel rechten en blijft het beperkt tot een app. Maar dan wél een hele handige.

De app stelt je namelijk in staat om handelingen die je regelmatig uitvoert, te automatiseren met behulp van een programmeerbare knop. Daarvoor moet je uiteraard wel eerst de app installeren. Launch Center Pro kost € 4,49 en je vindt de app in de App Store.

Launch Center Pro is een app om zaken op je iPhone te automatiseren.

Launch Center Pro gebruiken

Wanneer je de app voor het eerst start, krijg je een tutorialfilmpje te zien. We raden je aan om dat filmpje te bekijken, aangezien er zeer nuttige tips in getoond worden. In de app zie je ook een aantal voorbeeldknoppen die je laten zien wat je kunt doen.

Druk je bijvoorbeeld op de knop Message Jon, dan wordt iMessage geopend en stuur je automatisch een bericht aan het contactpersoon John. Dat maakt direct duidelijk wat de app doet. In plaats van de app te sluiten, iMessage te starten, de contactpersoon te zoeken enzovoort, voer je al die handelingen uit met één druk op de knop. Ontzettend handig voor zaken die je vaak herhaalt.

Om zelf een knop te maken, druk je rechtsboven op het potloodje. Je selecteert een knop en drukt vervolgens op Action (of Group als je Actions wilt bundelen). Geef de actie een naam en druk vervolgens op Action Composer. We gaan ter illustratie zo'n snelkoppeling naar een bericht maken. Druk bijvoorbeeld op System Actions / Messages / Send Message to Contact en druk op het telefoonnummer van de gewenste contactpersoon. De url naar de gewenste actie wordt nu automatisch ingevuld in het veld URL, daar hoef je dus zelf geen specifieke kennis voor te hebben.

Selecteer een pictogram bij Icon (dat kan ook de foto zijn van de betreffende contactpersoon) en druk daarna op Done. Nu heb je een snelkoppeling gemaakt naar het sturen van een bericht. Op dezelfde manier kun je dus ook snelkoppelingen maken naar het uploaden van foto's op Facebook, naar het verlagen van de helderheid van het scherm tot een bepaald niveau, enzovoort. Deze app gaat absoluut op onze Dock, wát ongelooflijk efficiënt.

Met een paar handelingen heb je zo een snelkoppeling gemaakt, heel handig.

0 Reactie(s) op: Haal meer uit je iPhone met Launch Center Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.