Haltes: Het openbaar vervoer duidelijk in beeld

Door: kenneth-van-ouwerkerk | 28 augustus 2013 10:54

Review

Wanneer je vaak met het openbaar vervoer reist is het handig om altijd op de hoogte te zijn van vertrektijden van jouw favoriete lijnen. Alhoewel bekende OV apps als 9292ov deze mogelijkheid al geruime tijd bieden, kan het natuurlijk altijd eenvoudiger. Bijvoorbeeld met Haltes.

Haltes is een app voor het openbaar vervoer die zich puur richt op het tonen van actuele vertrektijden van trams, bussen of metro's die jij veel gebruikt. Om de app te gebruiken dien je eerst in te geven welke lijnen jij graag in je overzicht zou willen zien. Dit werkt verrassend goed en eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld 'tram 11' invoeren en de app weet precies naar welke lijn jij op zoek bent. Voor veel voorkomende nummers kun je uiteraard ook een plaatsnaam toevoegen aan je zoekopdracht.

Jouw favoriete lijnen worden vervolgens op verschillende kaarten in de app getoond. Dit systeem komt erg overeen met de manier waarop weersvoorspellingen in de weer-app op je iPhone te bekijken zijn. Bij haltes zie je in het bovenste deel van je venster een kaart met daarop de dichtstbijzijnde haltes van de betreffende lijn. Hieronder zie je de vertrektijden die bij die haltes horen. Dit systeem werkt erg overzichtelijk, maar voelt wel erg kaal aan. Dit heeft met name te maken met het feit dat je moet betalen voor de app wanneer je meer dan een lijn wil toevoegen. Hier hadden we graag iets meer functionaliteit voor terug gezien. Bijvoorbeeld in de vorm van het kunnen bekijken van meerdere vertrektijden of het plannen van een reis.

Kortom

Haltes is een handige app waarmee je voor jouw favoriete OV-verbindingen snel en overzichtelijk actuele vertrektijden kunt raadplegen. De app werkt goed en eenvoudig, maar is helaas vrij beperkt in de functionaliteit. Wie dit niet mist haalt met Haltes een prima overzicht voor het OV in huis.

Beoordeling 7/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

0 Reactie(s) op: Haltes: Het openbaar vervoer duidelijk in beeld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.