Handige apps voor in de auto

Door: Ronald Smit | 20 december 2018 06:54

How To

Natuurlijk is een navigatie-app erg praktisch voor tijdens het rijden. Maar er zijn nog wel meer handige dingen om achter de hand te hebben. Een paar iOS-apps voor in de auto op een rijtje!

Voordat we beginnen, een kleine disclaimer: gebruik nooit je smartphone wanneer je rijdt, zodat je je volle aandacht voor het verkeer bewaart. Zet je smartphone in een houdertje, laat je bijrijder deze bedienen of parkeer even om je toestel te gebruiken.

Als je met enige regelmaat in een auto zit, maak je ongetwijfeld gebruik van een navigatie-app. Voor iOS is er wat dat betreft meer dan genoeg keuze, van de overbekende TomTom- en Garmin apps tot natuurlijk de ingebouwde navigatie via Kaarten. Of installeer Google Maps en navigeer de wereld rond voor nop (maar hou wel het mobiele dataverkeer in de gaten). Gebruik je een navigatie-app zonder veelal betaalde extraatjes, dan ontbreekt vaak flitserinformatie. Ook in de gratis apps is die vaak niet terug te vinden. Geen probleem: installeer Flitsmeister en omzeil op meesterlijke wijze files, flitspalen, mobiele flitsers en meer. Door een PRO-abonnement a €8,99 voor een jaar af te sluiten heb je geen 'last' meer van advertenties.

AroundMe

De app AroundMe voor iOS zorgt dat je in een vreemde omgeving snel vindt wat je zoekt

Ben je ergens in den vreemde aanbeland, en zoek je een restaurant, benzinepomp, theater of ander 'point of interest', dan is de app AroundMe ideaal. Het betreft hier geen complex geheel bomvol nutteloze informatie, maar een simpel in het gebruik zijnde app. Kies uit een lijst met categorieën en zie wat er zoal rondom je heen te vinden is. Of zoek op een naam of omschrijving. Heb je eenmaal iets van je gading gevonden, dan wordt de plek op een kaart getoond, via een tik navigeer je erheen. Kies voor het navigeren uit de standaard Kaarten-app, of een van de andere ondersteunde navigatie-apps, waaronder bijvoorbeeld die van Navigon.

GPSSpeed HD

De snelheidsmeter in je auto is niet het meest nauwkeurige instrument ter wereld. Om diverse redenen heeft het ding afwijkingen. Vaak is hij het nauwkeurigst afgesteld rondom de 50 kilometer per uur, de 'standaard stadsnelheid' waarbij je ook het meeste risico's op geflitst worden loopt. Bij hogere snelheden neemt de afwijking toe tot soms meer dan 5 km/u. Vaak geeft de meter dan te weinig aan, dus dat scheelt in ieder geval. Wil je echter precies weten hoe hard je rijdt zonder dat je steeds een navigatie-app hoeft te starten dan is de app GPSSpeed HD a €3,49 praktisch. Deze geeft zeer nauwkeurig - desgewenst in analoge vorm - je snelheid aan. Ook is het mogelijk om een gereden route te loggen en deze na afloop te exporteren naar het universele .kml (en andere) bestandsformaat. Dat kun je vervolgens weer openen in iets als Google Earth en zo precies zien waar je gereden hebt.

Achterhaal met GPSSpeed HD voor iOS de exacte snelheid waarmee je rijdt

Waze

Met Waze voor iOS gaat een nieuwe wereld van 'sociaal rijden' voor je open

Natuurlijk mag in een overzicht als dit ook het gratis navigatieprogramma Waze niet ontbreken. Waze is veel meer dan een navigatie-app, het is meer een soort van 'social driving'. Doordat andere gebruikers van de app - net als jij als je het goed doet - allerlei gegevens delen, omzeil je vervelende files. Maar ook stiekem in het gras liggende flitsers, ongelukken en ander leed. Zoek en vindt bij aankomst snel een parkeerplek. Inmiddels is tegenwoordig zelfs een muziekspeler - die ook overweg kan met podcasts - ingebouwd. En dat maakt Waze ook prima geschikt voor de langere ritten. En als je eens moet tanken spingt de app ook bij, want je wordt desgewenst naar de goedkoopste pomp in de buurt geleid. Je ziet zelfs mede-Wazers op de weg rondrijden, inclusief hun snelheidsgegevens.

0 Reactie(s) op: Handige apps voor in de auto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.