Handleiding: Het wachtwoord en andere instellingen van je Apple ID wijzigen

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 april 2013 16:04

Apple

Nagenoeg iedere Apple-gebruiker beschikt over een Apple ID. Wist je echter dat je naast je wachtwoord ook allerlei andere instellingen van je Apple ID kunt wijzigen? In dit artikel lees je welke instellingen je kunt wijzigen en hoe dit in zijn werk gaat.

Wachtwoord veranderen

Denk je dat iemand je wachtwoord heeft geraden en neem je liever geen risico's? Dan is het verstandig het wachtwoord van je Apple ID te wijzigen. Dit kan door in te loggen op je Apple ID bij Mijn Apple ID. Ga naar Mijn Apple ID op de website van Apple en klik op de knop Uw Apple ID beheren. Log vervolgens in op je Apple ID met van je huidige wachtwoord.

Open het tabblad Wachtwoord en beveiliging. Geef nu antwoord op de beveiligingsvragen die je hebt ingesteld zodat Apple je identiteit kan controleren. Zodra je de juiste antwoorden hebt ingevoerd krijg je een overzicht te zien van de beveiligingsinstellingen. Klik onder het kopje Een nieuw wachtwoord kiezen op de knop Wijzig wachtwoord. Vul nu je oude wachtwoord in en kies een nieuw wachtwoord. Voer dit nieuwe wachtwoord twee keer in om je keuze te bevestigen. Klik op de knop Bewaar aan de onderzijde van de pagina om het nieuwe wachtwoord op te slaan.

Wijzig het wachtwoord van je Apple ID via Mijn Apple ID

E-mailadres wijzigen

Je Apple ID is gekoppeld aan een e-mailadres. Heb je niet langer toegang tot dit adres of ben je van plan over te stappen op een nieuw e-mailadres? In de meeste gevallen kan je het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Apple ID wijzigen. Dit voorkomt dat je een nieuwe Apple ID hoeft aan te maken.

Is je Apple ID gekoppeld aan een e-mailadres dat eindigt op @icloud.com, @me.com of @mac.com? Dan kan je het e-mailadres helaas niet wijzigen. In alle andere gevallen kan het adres wel worden veranderd.

Log in bij Mijn Apple ID en open het tabblad Naam, ID en e-mailadres. Onder het kopje Apple ID en primair e-mailadres vind je het e-mailadres dat op dit moment is gekoppeld aan je Apple ID. Klik op de knop Wijzig achter het e-mailadres en voer het nieuwe e-mailadres in. Druk op de knop Bewaar wijzigingen aan de onderzijde van de pagina om het nieuwe e-mailadres op te slaan. Vergeet het adres niet te verifiëren door de URL te klikken in het e-mailbericht dat je van Apple op je nieuwe e-mailadres ontvangt.

Het e-mailadres dat aan je Apple ID gekoppeld kan worden veranderd

Naam veranderen

Heb je bij het registreren van je Apple ID een spelfout gemaakt in je naam of wil je de naam die is gekoppeld aan je Apple ID vanwege een andere reden wijzigen? Dit is mogelijk via Mijn Apple ID. Log hier opnieuw in en open het tabblad Naam, ID en e-mailadres. Onder het kopje Uw naam vind je de naam die is gekoppeld aan je Apple ID. Klik op de knop Wijzig achter je naam om deze te wijzigen. Voer zowel je voornaam, eventuele tussenvoegsels als je achternaam in en klik op de knop Bewaar om de invoer te bevestigen. Vergeet niet op de knop Bewaar wijzigingen aan de onderzijde van de pagina te klikken om de nieuwe naam op te slaan.

Beveiligingsvragen wijzigen

Ben je de antwoorden op de beveiligingsvragen die je voor je Apple ID hebt ingesteld vergeten? Dan kan je deze antwoorden helaas niet zo maar veranderen. Apple vraagt je op het tabblad Wachtwoord en beveiliging namelijk eerst antwoord te geven op deze beveiligingsvragen voordat je de vragen of antwoorden mag wijzigen.

Door een nieuw e-mailadres aan je Apple ID te koppelen is het echter mogelijk de beveiligingsvragen en -antwoorden te veranderen zonder de vragen eerst te hoeven beantwoorden. Volg voor het wijzigen van het primaire e-mailadres dat aan je Apple ID is gekoppeld de stappen die staan beschreven onder het kopje 'E-mailadres wijzigen'.

Heb je een nieuw e-mailadres opgegeven en dit e-mailadres geverifieerd? Dan kan je aan de slag met het wijzigen van de beveiligingsvragen. Log hiervoor met je nieuwe e-mailadres in bij Mijn Apple ID. Ga naar het tabblad Wachtwoord en beveiliging. Je kan nu zonder antwoord te hoeven geven op de bestaande beveiligingsvragen de beveiligingsinstellingen wijzigen.

Door een nieuw e-mailadres in te stellen kunnen de beveiligingsvragen worden gewijzigd

Kies bij de optie Beveiligingsvraag één van de vragen. Het is ook mogelijk zelf een vraag in te voeren. Vul vervolgens bij Antwoord het wachtwoord in. Dit menu biedt ook de mogelijkheid je geboortedatum te veranderen. Ook deze informatie kan door Apple gevraagd worden om je identiteit te controleren. Klik op de knop Bewaar aan de onderzijde van de pagina om de ingevoerde informatie op te slaan.