Handleiding: Spraak en Emoji instellen op je iPhone [VIDEO]

Door: redactie-computertotaal | 11 maart 2013 06:57

Video

Je iPhone en iPad kunnen alle selecteerbare tekst hardop voorlezen. In onderstaande video demonstreer ik hoe je deze functie kunt activeren, en hoe je emoji-symbolen in je tekst kunt typen. Ik ga je een aantal grappige dingen laten zien die je iPhone of iPad kan doen om tekst interessanter te maken.

Allereerst laat ik je in de video hieronder zien hoe je je iOS-apparaat geselecteerde tekst hardop kunt laten voorlezen. Start de Settings app, scroll omlaag naar Accessibility, en selecteer Speak Selection. Activeer het, en je kunt met verschillende accenten en spraaksnelheden spelen, mocht je dat willen.

Ga vervolgens naar een app waarin je tekst kunt typen of selecteren, het maakt niet uit welke. Selecteer de tekst die je hardop wilt horen door deze ingedrukt te houden. Druk daarna op de nieuwe Speak-knop die verschijnt, en je iPhone begint meteen de geselecteerde tekst voor te kezen – in het door jou gekozen accent, indien van toepassing.

Dan verder over Emoji. Je bent misschien al bekend met Emoji zonder dat je de naam kent. Het is een Japans woord dat verwijst naar een enorme selectie van kleine pictogrammen die je overal waar je op je iPhone kunt typen kunt gebruiken. En je hebt geen app van derden nodig om deze grappige iconen en symbolen te kunnen gebruiken.

Ga terug naar Settings, General, en druk ditmaal op Keyboard. Druk vervolgens om een nieuw toetsenbord toe te voegen, en selecteer de optie "Emoji".

Start een app waarin je kunt typen. Als je links onderaan kijkt zie je een nieuw wereldbol-icoon. Je kunt deze ingedrukt houden om een lijst te zien te krijgen van al je gekozen toetsenborden, of druk er eenvoudigweg op om door te scrollen naar het volgende toetsenbord in je lijst. Aangezien ik slechts twee toetsenborden heb – Engels en Emoji – kan je gewoon op de knop drukken om tussen te twee heen en weer te gaan.

Ik kan door al deze gekke symbolen heen bladeren, en om er eentje te typen moet ik erop drukken. Er zijn er enorm veel. Het meest linkse tabblad, die met het klok-icoon, laat de tekens zien die je onlangs hebt getypt. Je kunt deze symbolen in tweets, iMessages en e-mails gebruiken – overal waar je kunt typen. Het is echter mogelijk dat een aantal vrienden op Android- of Windows-apparaten ze niet goed te zien krijgen.

Dan nu het leukste gedeelte: Je kunt de twee tips die ik net gegeven heb combineren – je kunt je iOS-apparaat de vaak komische namen die het achter de schermen voor deze symbolen hanteert hardop laten lezen. Selecteer je symbolen, druk erop om de Speak-knop tevoorschijn te halen, druk erop. Geniet ervan!

Dit artikel is een vertaling gebaseerd op dit artikel dat geschreven is door Lex Friedman (@lexfri), van onze UK-zustersite Macworld: “How to set up speech and emoji on your iPhone“.

0 Reactie(s) op: Handleiding: Spraak en Emoji instellen op je iPhone [VIDEO]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.