Handleiding: Verloren of gestolen iPhone terugvinden met Find My iPhone

Door: wouter-hoeffnagel | 18 maart 2013 15:44

Nieuws

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je iPhone, iPod touch of iPad verliest, kwijtraakt of dat het apparaat wordt gestolen. Apple biedt je gelukkig de mogelijkheid met behulp van Find My iPhone het apparaat terug te vinden. Dit is echter alleen mogelijk als je zelf de dienst activeert. In deze handleiding leggen wij uit hoe je een verloren of gestolen iPhone kunt terugvinden met Find My iPhone.

Find My iPhone is een app die Apple beschikbaar stelt in de App Store. De app is gratis te downloaden en geheel gericht op het terugvinden van een zoekgeraakte of gestolen iPhone. Door de app te installeren en in te schakelen kan je de locatie van je iPhone, iPod touch of iPad via internet eenvoudig op een kaart weergeven, zodat je deze kunt ophalen of in geval van diefstal de locatie van het apparaat kunt doorgeven aan de politie.

Find My iPhone instellen

Download eerst de app Find My iPhone uit de App Store op je iPhone, iPod touch of iPad. Zodra de app is geïnstalleerd kan je beginnen met het instellen van de dienst. Open hiervoor de Instellingen op het apparaat en open het menu iCloud. Zoek nu app Zoek mijn iPhone op in de lijst met apps en activeer de schakelaar achter de app om deze in te schakelen. Klik op Sta toe om je keuze te bevestigen. Find My iPhone is nu geactiveerd op je iPhone, iPod touch of iPad en geeft de locatie van het apparaat voortaan weer op een kaart.

Schakel Find My iPhone in op je iPhone, iPod touch of iPad

Find My iPhone kan alleen de locatie van je iPhone, iPod touch of iPad doorgeven als je locatievoorzieningen op het apparaat hebt ingeschakeld. Controleer dit door de Instellingen te openen en naar het menu Privacy te gaan. Klik hier op de optie Locatievoorzieningen en zet de optie aan door de schakelaar om te halen.

Wil je je iPhone, iPod touch of iPad ook in geval van diefstal kunnen terugvinden? Beveilig dan het apparaat met een wachtwoord om te voorkomen dat de dief Find My iPhone simpelweg uitschakelt, waardoor je deze niet langer kunt vinden. Dit kan door naar de Instellingen te gaan en het menu Algemeen te gaan. Zet hier het Codeslot aan en kies een wachtwoord. Je moet dit wachtwoord voortaan invoeren voordat je het apparaat kunt ontgrendelen.

Verloren of gestolen iPhone, iPod of iPad terugvinden

De locatie van iedere iPhone, iPod touch of iPad waarop je Find My iPhone hebt geactiveerd wordt weergegeven op een kaart. Deze kaart is beschikbaar via de website iCloud.com en kan alleen worden bekeken door in te loggen op je Apple ID. Alleen iemand die het wachtwoord van je Apple ID weet kan de locatie van je apparaten dus opzoeken.

Log in op iCloud.com om je iPhone via Find My iPhone terug te vinden

Wil je de locatie van je iPhone, iPod touch of iPad opzoeken? Surf dan met een internetbrowser naar de website iCloud.com. Log in op de website met behulp van je Apple ID en open de app Find My iPhone. Je krijgt nu een kaart te zien met daarop de locatie van de apparaten waarop je de dienst hebt geactiveerd.

Een iPhone, iPod touch of iPad kan alleen worden teruggevonden als het apparaat verbinding heeft met internet. Staat het apparaat dus bijvoorbeeld uit of gaat de verbinding met internet verloren? Dan is het apparaat niet zichtbaar op de kaart. Klik in dit geval op de knop Devices in de linkerbovenhoek om een overzicht van je apparaten te bekijken en selecteer het apparaat dat je kwijt bent. Je krijgt nu een overzicht van het apparaat te zien, waarbij iCloud meldt dat het apparaat niet gevonden kan worden. Vink de optie Notify me when found aan om een een bericht te ontvangen zodra het apparaat wordt gevonden.

Kan Find My iPhone je apparaat niet vinden? Vink dan de optie ‘Notify me when found’ aan

Naast de locatie van een iPhone, iPod touch of iPad opzoeken is het ook mogelijk een aantal extra opties uit te voeren. Klik op de naam van een apparaat om deze opties te bekijken. Ben je je iPhone kwijt in bijvoorbeeld je kamer? Dan kan je door op de knop Play Sound te klikken je iPhone geluid laten maken, waardoor je het apparaat eenvoudig kunt terugvinden. Kan je het apparaat niet terugvinden of ben je deze bijvoorbeeld buitenshuis verloren? Dan je het apparaat blokkeren door op de knop Lost Mode te klikken. Het apparaat wordt hierdoor geblokkeerd en kan niet langer worden gebruikt. Wil je niet het risico lopen dat een dief of iemand die je iPhone, iPod touch of iPad vind bij je persoonlijke gegevens, foto’s en andere data kan? Klik dan op de knop Erase iPhone om het apparaat op afstand volledig te wissen.

1 Reactie(s) op: Handleiding: Verloren of gestolen iPhone terugvinden met Find My iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 december 2013 22:15 Anoniem
    ed
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.