HBO en Apple slaan handen ineen op AppleTV

Door: matthijs-van-den-broek | 01 februari 2013 08:47

Apple

HBO zit in de lift; de series en films van de Amerikaanse producent winnen de ene na de andere prijs, seizoensaankondigingen laten fans op Facebook in katzwijm vallen en zelfs Barack Obama is fan van Homeland en heeft onlangs op eigen verzoek Damian Lewis ontboden op het Witte Huis voor een kopje thee. En dan is er nu een partnership met AppleTV.

Fans van Homeland hebben het vast al gezien, maar hier kun je nog eens kijken naar een interview met Homeland-ster Damian Lewis waarin hij vertelt over zijn ontmoeting met fan Barack Obama.

De HBO GO application zal beschikbaar komen op Apple TV halverwege 2013. Consumenten met een abonnement op HBO zullen meer dan 600 uur aan film en tv-series van HBO via het AppleTV kastje kunnen ontsluiten. Als je aan dat kastje ook een toetsenbord hangt, is je tv-ervaring compleet.

De concurrentie in de set top markt is stevig met uiteenlopende spelers op verschillende platformen. Ook en juist Microsoft’s Xbox is een geduchte concurrent voor Apple TV. De HBO GO applicatie is al beschikbaar op de Xbox, en nu volgt dus AppleTV.

Het is de eerste app op het platform van Apple, die gebruik maakt van tv-authenticatie: kabel- en satteliet abonnees van HBO krijgen via tv toegang. Op dit moment zijn alleen HULU en Netflix de enige apps op Apple TV waar je een abonnement op moet hebben, HBO Go komt daar dus bij.

HBO Go is op dit moment al beschikbaar op de iPad en op de iPhone. Als de deal doorgaat is dit een volgende stap voor de succesvolle film- en serieproducent in de uitrol van de contentdistributie. In Nederland levert onder anderen Ziggo meerdere HBO-kanalen.

Bloomberg

MacRumors

0 Reactie(s) op: HBO en Apple slaan handen ineen op AppleTV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.