Laadt je iPhone niet meer op? Dit moet je doen

Door: Chwhynny Overbeeke | 25 januari 2017 07:10

How To

Wil je je iPad of iPhone opladen, maar lukt dat niet? Dat kan verschillende redenen hebben, en er hoeft helemaal niets kapot te zijn. Hier geven we een aantal tips waarmee je het probleem kunt proberen op te lossen.

Als je je iOS-apparaat al een tijdje in je bezit hebt, kan het zomaar gebeuren dat je apparaat ineens niet of niet goed meer opgeladen kan worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, en in veel gevallen kan het probleem vrij eenvoudig worden opgelost. Lees ook: Vind alles wat je wil weten over de batterij van je iPhone.

Het is een goed idee om eerst de oplader zelf en de oplaadkabel te controleren. Zijn alle adapters en stekkers goed aangesloten, of zitten ze een beetje los? Controleer de usb-poort van de computer en kijk of er misschien breuken in de kabel zitten.

Is dit allemaal in orde, ga dan eens goed naar je iOS-apparaat kijken.

Vaak is stof de boosdoener

Als je je iPhone vaak in je broekzak hebt zitten, of als je je iPad regelmatig in je tas doet zonder beschermhoes, dan is de kans groot dat er flink wat stof in de Lightning-poort is opgehoopt. Dit stof vormt een barrière waardoor er geen goede verbinding gemaakt kan worden tussen de oplader en het apparaat.

Gelukkig is dit vuil eenvoudig te verwijderen. Pak een tandenstoker en zorg dat de uiteinden een beetje bot worden. Probeer nu het uiteinde voorzichtig in de Lightning-poort te duwen en schraap het stof eruit door zachtjes heen en weer te bewegen. Neem er rustig de tijd voor en zorg dat je niets beschadigt.

De batterij kalibreren

Je kunt de batterij van je iPhoneof iPad kalibreren om ervoor te zorgen dat deze weer optimaal functioneert en beter opgeladen kan worden. Koppel je iDevice aan een originele oplader en houd de thuisknop en de aan/uit-knop tegelijk ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm wordt weergegeven. De batterij wordt nu gekalibreerd.

Zorg dat je de batterij vervolgens helemaal tot 100% oplaadt. De laatste procenten gaan erg traag. Dat is normaal, het is een balanceerproces waarbij de cellen in de batterij ontladen en geladen worden totdat de juiste eindspanning bereikt is.

Geen succes?

Werken deze trucs niet, dan kun je altijd controleren of je recht hebt op een vervangende batterij van Apple.

0 Reactie(s) op: Laadt je iPhone niet meer op? Dit moet je doen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.