Zo herstel je de fabrieksinstellingen van je smartphone

Door: redactie-computertotaal | 06 juni 2016 11:22

How To

Wil je je smartphone verkopen of met een schone lei beginnen? Dan kun je de fabrieksinstellingen van je toestel herstellen. Dan keer je terug naar de toestand waarin je apparaat de fabriek verliet: alle data wordt verwijderd. We leggen je uit hoe je te werk gaat in iOS, Android en Windows Phone.

Fabrieksinstellingen op de iPhone en iPad

Op je iPhone of iPad met iOS 9 ga je naar Instellingen en kies je eerst voor iCloud / Reservekopie / Maak nu reservekopie om een back-up van je instellingen en data te maken. Vervolgens ga je naar Instellingen / Algemeen en scrol je helemaal naar beneden tot je Stel opnieuw in ziet. Tik hier op en kies daarna Wis alle inhoud en instellingen. Bevestig de taak door je toegangscode in te voeren en ga verder met Wis iPhone. [url=http://macworld.nl/iphone/zo-maak-je-een-back-up-van-je-iphone-of-ipad-66346]Lees ook: Zo maak je een back-up van je iPhone of iPad.[/url]

Zodra je op Wis iPhone tikt, is er geen weg meer terug.

Fabrieksinstellingen op Android 4.4.2

Wil je een op Android draaiende smartphone of tablet back-uppen, dan ga je naar Instellingen / Algemeen / Back-up & reset. Vervolgens vink je bovenaan Back-up maken aan en log je in met een Google-account via Back-upaccount. Zodra je klaar bent met de reservekopie, kies je onder Persoonlijke data voor Fabrieksinstellingen. Je krijgt een waarschuwing met de melding dat alle gegevens zullen worden gewist. Indien mogelijk en gewenst kun je onderaan ook nog MicroSD wissen aanvinken. Tik op Telefoon opnieuw instellen om de fabrieksinstellingen te herstellen. Bevestig met Alles wissen.

Bovenstaande handelingen kunnen verschillen per Android-versie, smartphone en eventuele launchers.

Nadat je een back-up hebt gemaakt, kun je alle gegevens van de telefoon wissen.

Fabrieksinstellingen op Windows Phone 8.1

Wil je een op Windows Phone draaiend toestel opnieuw instellen? Ga dan naar Instellingen en kies back-up om een reservekopie te maken. Je kunt een back-up instellen voor apps & instellingen, sms-berichten en foto's & video's. Schakel de mogelijkheden een-voor-een in en tik telkens op Nu back-up maken. Keer terug naar Instellingen en kies Info / fabrieksinstellingen om je smartphone of tablet opnieuw in te stellen. Bevestig twee keer met de Ja-knop.

Zodra je hebt bevestigd dat je alles wilt wissen, start het toestel opnieuw op en keer je terug naar de fabrieksinstellingen.

2 Reactie(s) op: Zo herstel je de fabrieksinstellingen van je smartphone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juni 2016 11:46 darknessblade
  WOW?! alsof mensen dit nog niet wisten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 juni 2016 12:44 Oscar
  Oh, ja hoor, die gebruikers zijn er nog steeds in grote getale, want ondanks de vele publicaties, zullen er in de praktijk nog altijd vele gebruikers overblijven, die om welke reden dan ook, NOG steeds niet op de hoogte blijken te zijn, over hoe dat nou eigenlijk moet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.