Het nieuwe schroefje van Apple

Door: job-spijker | 22 januari 2011 11:32

Apple

Apple-gadgets mogen uitsluitend op de manier gebruikt worden die Steve Jobs toestaat. Zo mogen er geen apps worden geïnstalleerd buiten de App Store om. Maar ook openschroeven is uit den boze.

Apple is een innovatief bedrijf. Niet alleen de apparaatjes van Apple zijn vernieuwend, de schroefjes die de apparaatjes bij elkaar houden zijn ook innovatief. Apple heeft de “pentalobular” schroef uitgevonden. En geen schroevendraaier die daar op past. Behalve dan die schroevendraaiers van Apple’s eigen technische dienst.

Maar de mensen van Ifixit hebben daar wat op gevonden. Deze website is beroemd en berucht omdat zij gadgets vooral beoordelen door ze onderdeel voor onderdeel uit elkaar te halen. En die laten zich niet weerhouden door een schroefje. Daar zal vast iemand ‘screw you’ hebben geroepen

Ifixit heeft als reactie de “iPhone 4 Liberation Kit” samengesteld. Een setje voor wie Apple’s nieuwe hardware-innovatie niet accepteert. Het setje bevat twee schroevendraaiers. Met de ene schroevendraaier kan je de pentalobe-schroeven losmaken, de andere is een standaard kruiskopschroevendraaier waarmee je een kruiskopschroef op de plek van de pentalobe-schroef kan plaatsen. Ook voor de Macbook Air en Macbook Pro heeft Ifixit alternatieve schroevendraaiers.

Voortaan hoeft Apple zich dus niet meer alleen bezig te houden met de software-hacking van zijn DRM-methodes, maar ook met de hardware hacking van zijn strak vormgegeven omhulsels.

0 Reactie(s) op: Het nieuwe schroefje van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.