Het wordt de iPhone X

Door: Martin Gijzemijter | 10 september 2017 23:56

Nieuws

Officieel moeten we nog tot dinsdag wachten op het verlossende woord van Apple, maar een stukje uitgelekte code van iOS 11 maakt duidelijk dat de nieuwe iPhone van Apple geen Edition gaat heten, maar de iPhone X.

De betreffende tekst in de code werd ontdekt door de Ierse iOS-programmeur Steve Troughton-Smith, die de onthulling deed op zijn Twitter-account. Naast de naam van het 'verjaardagsmodel' van de iPhone, ter ere van het tienjarig bestaan van het toestel, onthult de code ook de namen van de twee opvolgers van de iPhone 7. Dit zullen niet de 7s en 7s Plus worden, maar de iPhone 8 en 8 Plus. Dat is opmerkelijk omdat Apple z'n toestellen al jaren om en om een nieuw cijfer geeft en daarna een s-upgrade.

De iPhone X

Goed, het paradepaardje van dit jaar gaat dus de iPhone X heten. Grote vraag is dan, hoe spreek je dat eigenlijk uit? Noemen we het de iPhone Ex of spreken we toch liever over de iPhone Tien? Gezien het jubileumjaar van de iPhone zou je aan het laatste denken en ook Steve Jobs, die OS X introduceerde als OS Ten (zie video) zou zich waarschijnlijk omdraaien in zijn graf als Apple de iPhone zou aankondigen als de iPhone Ex. Of het uitmaakt hoe Apple de naam uitspreekt is de vraag, want ondanks de introductie van Jobs, werd OS X door gebruikers en programmeurs steevast OS Ex genoemd.

Beschikbaarheid

Hoe het toestel ook zal gaan heten, het lijkt steeds minder waarschijnlijk dat wij hier in Nederland ons als een van de eersten kunnen vergapen aan het toestel. Apple kampt naar verluidt met ernstige tekorten, waardoor de kans bestaat dat het toestel pas in oktober verschijnt en de geschiedenis leert dat Nederland bij tekorten niet bepaald hoog op het prioriteitenlijstje staat. Dinsdag zullen we het weten.

Weten wat je allemaal kunt verwachten tijdens de keynote? Bekijk het hier.

0 Reactie(s) op: Het wordt de iPhone X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.