Hoe deel je je internetverbinding in iOS

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 29 juni 2015 11:08

Apple

Toch irritant dat je koos voor die iPad zonder 3G als je probeert te werken in de trein. Maar wist je dat je je internetverbinding van je iPhone met je iPad kunt delen?

Wanneer je zowel een iPhone als een iPad hebt, hoef je daadwerkelijk niet te balen van het feit dat je iPad niet zelfstandig op internet kan. Je kunt namelijk de 3G-verbinding van je iPhone delen via WiFi, zodat je iPad daar gebruik van kan maken. Dit werkt superhandig en eenvoudig, maar er is wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Meer dataverkeer

Zo zul je op een iPad sneller meer dataverkeer gebruiken (omdat de pagina's die je met je iPhone bezoekt vaak geoptimaliseerd zijn voor je telefoon, en de iPad de 'volledige' pagina's bezoekt. Daarnaast moet je uiteraard zorgen dat je de verbinding goed beveiligt met een wachtwoord, zodat andere mensen geen gebruik van je gedeelde verbinding kunnen maken (tenzij je dat wilt natuurlijk).

Personal hotspot

De internetverbinding van je iPhone deel je heel eenvoudig
Het delen van je internetverbinding doe je door een personal hotspot aan te maken. Navigeer op je iPhone naar Instellingen en vervolgens de optie Persoonlijke hotspot. Bij de optie Wi-Fi-toegang vul je vervolgens een wachtwoord in (dit wachtwoord wordt niet versleuteld in dit menu, je kunt het gewoon lezen). Nu is je verbinding gedeeld en kun je met een andere Wi-Fi-apparaat een netwerk zien dat de naam van je iPhone draagt. Overigens kun je niet alleen met een iPad verbinding maken, het zou eventueel ook met een pc of Mac kunnen, maar dan moet je uiteraard wel heel erg oppassen met het gebruik van dataverkeer.

0 Reactie(s) op: Hoe deel je je internetverbinding in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.