Hoe ontflip je je selfies op je iPhone?

Door: Martin Gijzemijter | 03 augustus 2017 10:24

selfies
Apple

Misschien is het je wel eens opgevallen dat de selfies die je met je selfie-camera maakt op je iPhone er uiteindelijk iets anders uitzien dan foto's gemaakt met een Android-toestel. De reden daarvoor is dat je iPhone het beeld dat je op het display getoond wordt voordat je de foto maakt omdraait, omdat je gewend bent om jezelf in de spiegel te zien. Als je dat liever niet hebt, kun je je selfies ontspiegelen.

Wanneer je uiteindelijk de foto neemt, is het resultaat niet gespiegeld. Dat is natuurlijk maar goed ook, omdat tekst op, bijvoorbeeld, je shirt of trui anders in spiegelbeeld te zien zou zijn. Toch kan het soms heel irritant zijn dat het eindresultaat anders is (gespiegeld) dan wat je in eerste instantie op je iPhone-scherm zag. Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Verschillende opties

Het goede nieuws is dus dat je dit eenvoudig kunt verhelpen, het slechte nieuws is dat je dat niet kunt zonder eerst een andere app te downloaden. Er zijn heel veel apps die dit voor je kunnen doen, en het merendeel is gelukkig gratis. Je kunt twee soorten apps downloaden: apps die een foto nemen met de selfie-camera en deze precies opslaan zoals je ze op het display ziet (zoals Perfect Selfie) of apps die je in staat stellen om foto’s die je reeds hebt genomen te spiegelen (zoals Photoshop Express). We gaan voor de laatste optie, met name omdat we de camera-app van Apple fijn vinden.

selfies

Foto spiegelen met Photoshop Express

Om een foto te spiegelen in Photoshop Express geef je de app eerst toegang tot je foto’s en daarna selecteer je de foto die je wilt spiegelen. Vervolgens druk je onderin op het pictogram Uitsnijden (een vierkantje met lijnen die elkaar doorkruisen) en druk je vervolgens op het tweede pictogram van links (twee pijltjes tegenover elkaar). Hiermee spiegel je de foto direct. Druk vervolgens op Delen rechtsboven (pictogram met het vierkantje en een pijltje naar boven) om de foto te bewaren. Je foto is nu precies zoals je hem op je beeldscherm zag.

0 Reactie(s) op: Hoe ontflip je je selfies op je iPhone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.