Hoe schakel je Shake to Undo uit op je iPhone?

Door: Martin Gijzemijter | 01 maart 2016 13:56

How To

We zijn doorgaans erg tevreden over onze iPhone. Soms bouwt Apple echter een functie in die goed bedoeld is, maar totaal niet handig blijkt. Shake to Undo is daar eentje van.

In principe is het idee achter de functie natuurlijk fantastisch. Je maakt een fout tijdens het typen, schudt je iPhone even en de fout is hersteld. Dat werkt in praktijk ook prima als je braaf op je stoel zit en je iPhone stilhoudt. Lees ook: Een bètaversie van iOS installeren: verstandig of niet?

In realiteit gebruiken we onze smartphone echter steeds vaker onderweg, en dan is het vervelend als je even stopt met typen omdat je moet opletten (bijvoorbeeld wanneer je overstapt in een trein) om vervolgens te zien dat de tekst is gewist omdat je hebt geschud met je iPhone.

De functie Shake to Undo wordt eenvoudig uitgeschakeld

Shake to Undo uitschakelen

Gelukkig is dat eenvoudig te verhelpen. Navigeer in je iPhone naar Instellingen / Algemeen / Toegankelijkheid. Scrol een stukje naar onderen totdat je de optie Herstel door schudden ziet. Druk hierop en zet de schakelaar om naar Uit. Zodra je dit hebt gedaan kun je schudden wat je wilt, maar je handelingen zullen niet ongedaan gemaakt worden. Niet te hard schudden trouwens, want als die iPhone uit je handen vliegt, kan dat zéker niet ongedaan gemaakt worden.

0 Reactie(s) op: Hoe schakel je Shake to Undo uit op je iPhone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.