HTC eist Amerikaans importverbod op Apple-producten

Door: uhro-van-der-pluijm | 16 augustus 2011 17:09

Nieuws

Smartphonemaker HTC heeft Apple aangeklaagd in de Verenigde Staten. Volgens het Taiwanese bedrijf schendt Apple drie van haar patenten met onder andere de iPhone en Macs.

Het Taiwanese bedrijf HTC wil een verbod op het importeren van iPads, iPods, iPhones, Mac computers en andere apparaten naar de Verenigde Staten, dat meldt Reuters dinsdagmiddag. Het bedrijf uit Cupertino zou drie patenten van de smartphonemaker schenden met haar producten.

Juridische strijd verergert

Naast een importverbod op alle producten van Apple eist HTC bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware ook een schadevergoeding van Apple. Het bedrijf wil daarnaast driemaal de geleden schade ontvangen omdat Apple de patenten van HTC bewust zou hebben geschonden.

De aanklacht verergert de juridische strijd tussen de twee smartphonemakers. Apple heeft HTC al verschillende malen beschuldigd van patentschending met de mobiele telefoons van het Taiwanese bedrijf. De maker van de iPhone is ook al verschillende rechtszaken gestart om die schending tegen te gaan.

Reuters geeft aan dat geen van de bedrijven wil reageren op de rechtszaak. Het blijft daardoor onduidelijk om welke patenten het gaat.

Aangekochte patenten

De zaak zou kunnen gaan om patenten die HTC via de aankoop van grafische chipsetmaker S3 in handen heeft gekregen. In juni stelde de Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC) HTC al in het gelijk over het schenden van twee van deze patenten door Apple. Die patenten gingen ook over grafische chips.

HTC diende bij ITC toen een klacht in over vier patenten. Twee daarvan werden ongeldig verklaard door de commissie. De twee patenten die Apple volgens de ITC schendt, gelden alleen voor Mac computers. De iDevices schenden de patenten niet. Omdat de ITC nog een definitieve uitspraak moet doen over deze klacht lijkt het onlogisch dat de aanklacht van HTC over dezelfde patenten gaat.

0 Reactie(s) op: HTC eist Amerikaans importverbod op Apple-producten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.