iCentre met 25 winkels verder onder BAS Group

© PXimport

iCentre met 25 winkels verder onder BAS Group

Geplaatst: 20 juni 2013 - 04:09

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Redactie ID.nl

iCentre maakt een doorstart onder de vleugels van BAS Group. Een definitief akkoord wordt deze avond verwacht, waardoor morgen 25 van de 34 winkels van iCentre weer open kunnen.

Van de 500 werknemers zouden er meer dan 300 weer aan de slag kunnen, meldt BAS Group in een verklaring. Volgens een woordvoerder is het enige punt van onderhandeling tussen BAS en de curator nog de afwikkeling van bestellingen die klanten van iCentre hebben gedaan. Het gaat om bestellingen die wel betaald zijn maar nog niet geleverd zijn.

De negen winkels die moeten sluiten zijn die in Alphen aan den Rijn, Amsterdam Raadhuisstraat, Assen, Den Haag Bijenkorf, Lelystad, Sneek, Uitgeest, Veenendaal en Zaandam. Op de eigen website vermeldt iCentre alleen de winkels die zijn overgenomen.

'Positie van BAS Group versterken'

CEO Steven Bakker van BAS Group zegt met de overname de positie van het concern, dat ook MyCom en Dixons onder zijn vleugels heeft, in Nederland te versterken. Bakker waarschuwt dat er door het faillissement en daar voorafgaande surseance van betaling weinig winkelvoorraad is en dat het enkele dagen kost om de winkels weer “goed gevuld” te hebben.

iCentre werd begin deze week failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem, nadat anderhalve week geleden al surseance van betaling was toegekend. De grootste Apple Premium Reseller kreeg door meerdere oorzaken - waaronder de economische crisis en de toelevering van Apple - de financiën niet meer rond. Al snel was duidelijk dat BAS de winkelketen wel wilde overnemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten