IFTTT: Krijg iOS-notificaties van gebeurtenissen op je Mac

Door: ben-waldie | 19 juni 2014 13:30

How To

Laten we zeggen dat je een hele coole Automator werkstroom hebt die je een hele hoop tijd bespaart, maar het duurt een tijd om deze te draaien. Moet je dan echt met je duimen zitten draaien en wachten totdat het programma klaar is? Gelukkig niet. Je kunt eenvoudig een melding op je iPhone krijgen.

Dat is slechts één voorbeeld van wat je met de nieuwste versie van If This Then That (IFTTT) kunt doen. Dat komt doordat IFTTT 2 een nieuw iOS Notifications kanaal introduceert. Simpel gezegd betekent dit dat je je IFTTT recepten notificaties kunt laten sturen wanneer er bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden.

Om te beginnen, als je IFTTT nog niet gebruikt, moet je je aanmelden voor een gratis account. Zodra je geregistreerd bent, moet je de Email and iOS Notifications kanalen activeren. (Dat kan in de IFTTT iOS app of op de IFTTT website; ik zal hier verder instructies geven voor de website, maar de app is niet heel anders.)

Dat gedaan hebbende kun je beginnen een recept op te bouwen om je Automator notificaties weer te geven. De eerste stap is de "this" te kiezen - de gebeurtenis die het recept activeert.

In dit geval, klik op de Create link bovenaan de IFTTT homepage. Klik op de blauwe This link, en selecteer het Email kanaal. Kies Send IFTTT An Email Tagged als de trigger. Voer de tag Automator in, en klik vervolgens op Create Trigger.

Je hebt nu het programma laten weten dat je wilt dat het recept gedraaid wordt wanneer er een e-mail naar trigger@ifttt.com gestuurd wordt vanaf het e-mailadres dat je hebt opgegeven toen je je bij de dienst hebt aangemeld, met #Automator in de onderwerpregel.

De volgende stap is de "that" te kiezen - de gebeurtenis die zich voordoet wanneer je recept draait. Om dat te doen, klik op de blauwe That link. Selecteer deze keer het iOS Notifications kanaal en selecteer de Send a Notification trigger. In het Notification gedeelte, voer Automator: in, en laat het veld Subject voor wat het is. Tip: Je kunt op de knop met het plusteken klikken om het Subject veld opnieuw toe te voegen als je het per ongeluk hebt weggehaald. Klik nu op Create Recipe om het te voltooien en te activeren.

Open vervolgens Automator op je Mac. Open de Automator werkstroom waarvoor je graag notificaties wilt ontvangen. Voeg aan het einde van de werkstroom een New Mail Message actie toe, gevolgd door een Send Outgoing Message actie. Stel de New Mail Message actie zo in dat de input genegeerd wordt (in het menu Action). Voer trigger@ifttt.com in in het veld To, en stel het Subject veld in op Your Workflow is Complete! #Automator, en typ in het Account veld het e-mailadres waarmee je je bij IFTTT hebt aangemeld.

En dat is het enige wat je hoeft te doen. Telkens wanneer je werkstroom draait, zal er een e-mail naar IFTTT gestuurd worden en er zou een notificatie op je iPhone moeten verschijnen. Tip: Als de notificatie niet wordt weergegeven, controleer dan de configuratie van je recept en zorg ervoor dat je je iPhone zo hebt ingesteld dat IFTTT notificaties kan weergeven (in Settings > Notification Center). Het kan ook zijn dat je Background Sync moet inschakelen in de instellingen van de IFTTT app.

Uiteraard is dit Automator werkstroom scenario slechts één van de vele mogelijke toepassingen van IFTTT's iOS Notifications kanaal. Je kunt bijvoorbeeld ook een Calendar Alarm Automator werkstroom bouwen die notificaties naar je telefoon stuurt die je laten waarschuwen wanneer iemand een bestand in een bepaalde map in je Dropbox plaatst. Of een applicatiewerkstroom die je eraan herinnert hoe geweldig het is dat je met Automator notificaties op je iPhone kunt weergeven.

1 Reactie(s) op: IFTTT: Krijg iOS-notificaties van gebeurtenissen op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 juni 2014 02:03 Anoniem
    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone! eckfgfkabebffkdc
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.