Ikea-app brengt meubels tot leven in je woonkamer

Door: Elmar Rekers | 26 juli 2013 13:42

Nieuws

Ikea heeft vrijdag zijn vernieuwde catalogus-app gelanceerd. Grote vernieuwing is de optie om er via augmented reality achter te komen of producten en meubels bij de rest van je interieur passen. De Ikea catalogus-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Benieuwd hoe een stoel of tafel van Ikea in je eigen huis zou staan? Volgens de meubelwinkel is dit eenvoudig te controleren via hun nieuwe applicatie voor smartphones en tablets. Via augmented reality kunnen de meubelstukken straks in digitale vorm in iedere huiskamer geplaatst worden.

Hoe werkt het

Om een product in je eigen woonkamer tot leven te laten komen, moet je de Ikea-gids op de betreffende plek leggen. Scan de gids vervolgens met je smartphone of tablet en het product verschijnt driedimensionaal op je beeldscherm. De Ikea catalogus werkt hierbij dus als een markeerpunt.

Hoewel de app al te downloaden is uit de App Store (iOS) en Play Store (Android), zal de nieuwe functie pas beschikbaar komen als de nieuwe Ikea-catalogus op 12 augustus verschijnt. Dit omdat deze gids dus als referentiepunt dient voor de app. Er zullen zo’n 100 producten in 3D te bekijken zijn via de nieuwe augmentend reality-functie.

[youtube]vDNzTasuYEw[/youtube]

0 Reactie(s) op: Ikea-app brengt meubels tot leven in je woonkamer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.