In 3 stappen je iPhone draadloos synchroniseren

Door: Robbert Brus | 06 oktober 2014 11:00

How To

Ben je regelmatig met de kabels van je iPhone, iPad (of iPad touch) aan de wandel, om deze apparaten aan je computer te koppelen? Bijvoorbeeld om muziek, films, tv-programma's, apps en foto's naar het apparaat te synchroniseren? Dat kan voortaan eenvoudiger als je iTunes synchroniseert via wifi.

01 Apparaat koppelen

Om je iOS-apparaat draadloos te synchroniseren, moet je het apparaat de eerste keer via een usb-kabel synchroniseren. Zorg dat je de laatste versie van iTunes hebt geïnstalleerd en geopend. Sluit vervolgens de iPhone, iPad of iPod touch via de usb-kabel aan op de computer. Het kan zijn dat het iOS-apparaat vraagt of het de computer kan vertrouwen, tik op Vertrouw. In iTunes verschijnt vervolgens rechtsboven een knop met je iOS-apparaat. Klik op de knop en kies in de tabbladen welke gegevens je wilt synchroniseren. Druk op Toepassen en wacht totdat alle gegevens zijn gesynchroniseerd.

Het kan zijn dat je iOS-apparaat vraagt of het de computer kan vertrouwen.

02 Via wifi

Zorg dat het apparaat via de usb-kabel is aangesloten op de computer en zichtbaar is in iTunes. Klik rechtsboven op de knop met je iOS-apparaat en open het tabblad Overzicht. Ga onderin naar Opties en selecteer het selectievakje voor Met deze iPhone synchroniseren via Wi-Fi. Klik op de knop Synchroniseer en koppel na het synchroniseren je iOS-apparaat af. Ga op het iOS-apparaat naar Instellingen / Algemeen / Wi-Fi iTunes-synchronisatie en tik op de computer waarmee je wilt synchroniseren. Tik op de blauwe tekst Synchroniseer nu. De synchronisatie start ook automatisch als op de oplader is aangesloten.

Schakel synchronisatie met via wifi in om automatisch gegevens uit te wisselen tussen je iOS-apparaat en computer.

03 Probleem oplossen

Het kan zijn dat de synchronisatie niet werkt. Probeer dan eerst te kijken of wifi is ingeschakeld en het apparaat zich in hetzelfde netwerk als de computer bevindt. Is dit zo, sluit iTunes dan een keer af en probeer het opnieuw. Werkt het nog niet, kijk dan of de computer is gemachtigd door op Store te klikken en te kiezen voor Machtig deze computer. Probeer dan het apparaat nog een keer te synchroniseren via een usb-verbinding. Start na het synchroniseren de computer opnieuw, sluit het iOS-apparaat aan op een adapter of probeer het opnieuw via de instellingen van je iOS-apparaat.

Als het niet lukt om te synchroniseren, probeer dan het iOS-apparaat opnieuw via usb te synchroniseren.

1 Reactie(s) op: In 3 stappen je iPhone draadloos synchroniseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 oktober 2014 21:56 estrellaweb
    Ik vind draadloos syncen echt ideaal. Voor m'n foto's gebruik ik overigens DropBox. Het voordeel van de CameraUpload functie van Dropbox t.o.v. de PhotoStream is dat PhotoStream echt alles gelijk overzet naar the cloud en je bij Dropbox nog eerst de slechte foto's kunt verwijderen voordat je kunt synchroniseren.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.