In 3 stappen: Je pc beheren vanaf je iPad

© PXimport

In 3 stappen: Je pc beheren vanaf je iPad

Geplaatst: 22 augustus 2013 - 06:27

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Martin Gijzemijter

Dat je de pc kunt besturen vanaf je iPad met behulp van remote desktop-apps, dat wist je wellicht al. Maar wellicht nog veel interessanter is dat je met een iPad je pc ook kunt beheren en monitoren, met behulp van het gratis programma PC Monitor.

01 PC Monitor installeren

Om PC Monitor te installeren, surf je naar www.mobilepcmonitor.com/downloads en klik je op de download voor het besturingssysteem dat je draait (in ons geval PC Monitor for Windows x64 (64 bit)). Na de installatie (die bestaat uit een paar keer op Next klikken) ben je klaar om PC Monitor te gebruiken. Je moet de software op alle pc’s installeren die je wilt beheren.

 

© PXimport

Eerst installeer je PC Monitor op de pc(‘s) die je wilt beheren.

02 Account en app

Om gebruik te kunnen maken van de dienst, moet je eerst een account aanmaken na het starten van het programma. In principe is het mogelijk om meer dan één account aan te maken, maar dan is de software niet meer gratis.

Klik op Create New Account en vul de gevraagde informatie in. Klik nu op Start Service om de iPad in staat te stellen verbinding te maken met deze pc. De pc-kant van het verhaal is nu gereed.

Nu dien je de app te installeren op de iPad. Deze gratis app vind je in de App Store door te zoeken op PC Monitor. Wanneer je de app start, druk je op I already have an account en vervolgens op Save. De computer(s) waarop je de software hebt geïnstalleerd (en de service hebt gestart) wordt/worden nu getoond.

 

© PXimport

Door middel van een account en de app leg je verbinding tussen de tablet en je pc(‘s).

03 PC Monitor gebruiken

Nu je een verbinding hebt gelegd tussen de pc en je iPad, kan je allerlei zaken bekijken met betrekking tot de computer. Druk op de naam van de betreffende pc en je kunt nu zien wat het processorgebruik is, hoeveel geheugen er beschikbaar is, wat de temperatuur van de hardware is, enzovoort.

Daarnaast is er interactie mogelijk. Zo kan je Terminal-commando’s uitvoeren, berichten naar de gebruiker sturen, Windows Updates draaien, het systeem vergrendelen/herstarten, enzovoort. PC Monitor stelt je daarmee in staat om de pc van afstand zeer efficiënt te beheren.

 

© PXimport

Je kunt nu heel eenvoudig de betreffende pc(‘s) beheren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten