In deze Foxconn-fabriek wordt 70% van de iPhones geproduceerd (video)

© PXimport

In deze Foxconn-fabriek wordt 70% van de iPhones geproduceerd (video)

Geplaatst: 26 mei 2012 - 11:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie ID.nl

Foxconn is verantwoordelijk voor de productie van een flink aantal Apple-producten. Een Chinese journalist heeft een video gemaakt, die een zeldzame blik geeft in een fabriek van Foxconn waar onder andere de iPhone 4S wordt gemaakt.

De video is gepubliceerd door iFeng (via: M.I.C. Gadget). Een journalist van iFeng heeft van Foxconn-CEO Terry Gou een rondleiding gekregen in de Foxconn-fabriek in Zhengzhou. Maar liefst 70 procent van alle iPhones zouden dit jaar in de fabriek geproduceerd worden.

5,6 vierkante kilometer

In de video toont Gou de journalist vanuit een helicopter de omvang van de fabriek in Zhengzhou. De fabriek heeft een oppervlakte van maar liefst 5,6 vierkante kilometer en voorziet 115.000 medewerkers van een woonplek. In de omgeving van de fabriek zou daarnaast al ruimte zijn gereserveerd om uitbreiding in de toekomst mogelijk te maken.

Daarnaast is in de video te zien hoe Foxconn-medewerkers onderdelen van de iPhone 4S in elkaar zetten en inspecteren. Het gaat hierbij onder andere om de behuizing en het moederbord van het apparaat. De journalist van iFeng krijgt ook toegang tot een schoonmaakruimte en de steriele ruimte waar de camera's van de iPhone 4S in elkaar worden gezet.

[youtube]1fVw7OpgFow[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten