Intel showt Atom-tablets (gallery)

Door: jasper-bakker | 03 juni 2011 10:30

Nieuws

Chipmaker Intel showt op diverse tablets met zijn Atom-processor. Die tablets draaien Android 3.0, Windows 7 of MeeGo en moeten het opnemen tegen de iPad2.

Intel is groot in de pc-markt, maar nauwelijks aanwezig op de mobiele markt voor smartphones en tablets. Op de Computex-beurs in Taiwan heeft de processorproducent tablets van diverse computerfabrikanten geshowd. Die mobiele apparaten gebruiken Intels energiezuinige Atom-processor en draaien daarop Windows 7, MeeGo of Android 3.0 (Honeycomb). Laatstgenoemde is door Intel zelf overgezet van de concurrerende ARM-processorarchitectuur naar het eigen x86.

Tussenvorm

De getoonde modellen zijn zowel al gelanceerde apparaten als toekomstige tablets. Daaronder ook netbooks met omklapbaar scherm, zodat het een tablet wordt. Zulke tussenvormen zijn lang geleden al geprobeerd met de eerste pc-tablets, maar die zijn niet bepaald aangeslagen. Dat kwam mede door het gewicht en de beperkte batterijduur.

Fujitsu biedt nu (opnieuw) zo'n apparaat, maar dan zeer dun en met een batterijduur van zo'n 6 uur. Deze Lifebook TH, door Intel geshowd op Computex, moet eind deze maand uitkomen.

Windows, MeeGo

Daarnaast toonde Intel op de Taiwanese computerbeurs een eigen conceptontwerp laptop met omklapscherm (codenaam Keeley Lake). Die zogeheten convertible laptop gebruikt de volgende generatie Atom-processor Cedar Trail. Intel prijst zijn chips aan als multiplatform-optie: ze kunnen Windows, MeeGo, Honeycomb en straks ook ChromeOS draaien. Google heeft onlangs opnieuw gesteld dat ChromeOS niet voor tablets is bedoeld, maar voor netbooks.

0 Reactie(s) op: Intel showt Atom-tablets (gallery)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.