iOS 6-beta maakt verplaatsen van icoontjes op de Apple TV mogelijk

Door: wouter-hoeffnagel | 30 juni 2012 13:03

Nieuws

In de iOS 6-beta voor de Apple TV blijkt het mogelijk te zijn apps te verplaatsen. Dit lijkt wellicht een onbenullige feature. De functionaliteit doet echter vermoeden dat Apple 'third party'-apps, apps die zijn ontwikkeld door ontwikkelaars die niet voor Apple werken, op de Apple TV gaat toelaten.

De feature is ontdekt door het Braziliaanse MacMagazine, die een video online heeft geplaatst waarin het verplaatsen van iconen wordt gedemonstreerd. Het verplaatsen van de icoontjes op de Apple TV is vergelijkbaar met het verplaatsen van iconen op iOS. Je selecteert simpelweg een icoon en drukt de selectieknop korte tijd in. Zodra het icoon begint te wiebelen kan deze op een andere plek worden gezet.

[youtube]Z4XlSrc4Xuk[/youtube]

Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over third-party apps op de Apple TV. Zo ging eerder het gerucht dat Apple op het Worldwide Developer Conference een software development kit (SDK) zou lanceren. Een SDK bevat alle tools die ontwikkelaars nodig hebben om apps voor de Apple TV te ontwikkelen. De SDK bleek echter niet voor het WWDC op de planning te staan.

0 Reactie(s) op: iOS 6-beta maakt verplaatsen van icoontjes op de Apple TV mogelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.