iOS 6 draait op iPhones vanaf 3G S

Door: chris-koenis | 13 september 2012 11:56

Nieuws

Apple brengt iOS 6 ook naar zijn oudere iPhones-modellen (terug tot en met de 3G S). Wat de iPad en iPod Touch betreft, trekt Apple een strakkere streep. Vanaf volgende week is de gratis update er.

Apple heeft bij de aankondiging van de iPhone 5 woensdagavond in San Francisco ook meegedeeld dat oudere iPhone-modellen kunnen updaten naar iOS 6. Voor de iPad en iPod Touch krijgen alleen de meest recente twee generaties de nieuwe versie. Dat zijn dus de tweede en derde generatie iPads en de vierde en vijfde generatie iPod Touch. Het nieuwe mobiele besturingssysteem wordt deze maand uitgerold. Vanaf 19 september kunnen gebruikers gratis updaten.

Ruim drie jaar oud

Het lag in de lijn der verwachting dat de twee iPhone 4-modellen worden ondersteund. Enigszins opvallend is dat het oude 3G S-model - dat definitief verdwijnt als instapmodel - wel de mogelijkheid krijgt tot een update naar iOS 6. De iPhone 3G S is in juni 2009 geïntroduceerd.

Apple heeft de nieuwe features van iOS 6 in juni al gepresenteerd op de eigen bijeenkomst WWDC (Worldwide Developers Conference). De grootste veranderingen van het aanstaande mobiele besturingssysteem zijn een slimmere versie van de ingebouwde spraaksoftware Siri (nog altijd niet in het Nederlands), vergaande integratie met Twitter én Facebook, plus een Apple-eigen vervanger voor Google Maps.

De nieuwe kaartapplicatie in iOS 6 op de iPad:

Klik voor groot

Mes in de rug

Apple heeft in samenwerking met onder meer TomTom gewerkt aan deze eigen kaartapplicatie, die van de grond af is opgebouwd. Het eigen Maps gaat turn-by-turn navigatie en live routeinformatie leveren. Die functies zijn alleen beschikbaard op de iPhone 4S en 5, iPad 2 en 3, en de 5e generatie iPod Touch. Apple steekt niet alleen met zijn eigen kaartenapp Google een mes in de rug: naast Google Maps is ook YouTube niet langer standaard meegeleverd op iOS.

Tegelijk met de nieuwe iPhone 5 wordt iOS 6 nu uitgerold. Apple toonde gisteravond zijn nieuwe vlaggenschip aan de wereld. De zesde generatie iPhone heeft een iets hoger 4 inch scherm (versus de 3,5 inch die voor Apple tot op heden standaard was), een krachtigere A6-processor en ondersteuning voor 4G-technieken waaronder LTE.

0 Reactie(s) op: iOS 6 draait op iPhones vanaf 3G S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.