iOS 7 is vanaf 18 september beschikbaar

Door: Robin Smit | 10 september 2013 20:09

Apple

Tijdens de persconferentie die Apple vanavond hield, heeft het bedrijf aangekondigd dat iOS 7 vanaf 18 september beschikbaar zal zijn. Het opnieuw ontworpen besturingssysteem zal beschikbaar zijn voor alle iOS apparaten vanaf de iPhone 4, iPad 2 en iPod Touch van de vijfde generatie.

Naast een volledig nieuwe interface, zullen met iOS 7 functies zoals AirDrop, iTunes Radio en een vernieuwde camera-app worden geïntroduceerd. Deze functies kondigde Apple tijdens de onthulling van het mobiele besturingssysteem in juni al aan.

iWork

Apple maakte verder bekend dat klanten die een nieuw iOS apparaat kopen vanaf nu gratis de apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie en iPhoto meegeleverd krijgen. Hiermee wil Apple iOS apparaten meer productiviteitsmogelijkheden meegeven. Waarschijnlijk zullen gebruikers die reeds in het bezit zijn van een iOS apparaat nog wel moeten betalen voor het downloaden van de apps.

iPhone 5S

Ook zullen in iOS 7 enkele optimalisaties worden doorgevoerd voor de tevens aangekondigde iPhone 5S. Zo wordt het mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met behulp van een vingerafdrukscanner en ook maakt de processor gebruik van een vernieuwde architectuur. Meer informatie over de iPhone 5S vind je in dit artikel.

Na de lancering van iOS 7 op 18 september zullen wij hier op Computer!Totaal in een review het nieuwe besturingssysteem onder de loep nemen.