iOS-patch dicht PDF-lek, jailbreaken gaat door

Door: jasper-bakker | 18 juli 2011 14:44

Nieuws

Apple dicht een beveiligingsgat in iOS waarmee ook een makkelijke jailbreak mogelijk was. Een dag later is de nieuwe iOS-versie alweer jailbroken, behalve voor de iPad 2.

De vrijdag uitgebrachte patch brengt iOS naar versie 4.3.4. Het besturingssysteem van de iPhone en iPad (en iPod Touch) is daarmee beschermd tegen het beveiligingsgat in de ingebouwde PDF-viewer van Apple. Via dat gat waren gebruikers in staat hun mobiele apparaat op eenvoudige wijze te jailbreaken: door simpelweg de site Jailbreakme.com te bezoeken.

iPad 2 stond even open

Het updaten naar de nieuwe iOS-versie sluit de deur voor die jailbreakmethode. Het PDF-lek maakte het zelfs mogelijk de iPad 2 te hacken, die voorheen nog niet gekraakt was. Dat nieuwe model van Apple's tablet heeft extra beveiligingsmaatregelen ingebouwd die jailbreaken bemoeilijken. Diverse iOS-hackers hebben zich al op deze uitdaging gestort.

Enkele daarvan hebben kort na het uitbrengen van iOS 4.3.4 die nieuwe versie alweer gekraakt. De nieuwe jailbreak is minder vergaand - en minder makkelijk - dan die via het PDF-gat in Apple's besturingssysteem. De jailbreakmethode voor de meest actuele iOS-versie vereist namelijk een koppeling via usb (tethering) aan een computer waarop de benodigde hacktool draait. Door een reboot wordt de iPhone of iPad 1 weer teruggezet naar de standaardinstelling, dus niet jailbroken.

0 Reactie(s) op: iOS-patch dicht PDF-lek, jailbreaken gaat door

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.