iPad app: De digitale krant

Door: menno-van-bohemen | 12 april 2012 09:08

Nieuws

Toen de iPad net uit kwam werd deze door veel mensen gezien als de vervanger van de papieren krant en tijdschrift. Vanwege het grote scherm en design is de iPad natuurlijk ook prima voor het lezen van grote stukken tekst. Bovendien stop je de iPad zo in je tas om onderweg ook gemakkelijk boeken en nieuws te kunnen lezen.

Een van de vele apps die je van nieuws voorzien is Longform. Het voordeel van Longform is dat het interessante nieuws wordt verzameld door een redactie. Je hoeft dus niet zelf te zoeken door honderden artikelen, in de hoop dat er een interessant artikel tussen zit. Nadeel is hierbij dat alle artikelen afkomstig zijn van grote websites als Esquire, Wired, National Geographic en The Guardian. Nederlandse artikelen zul je dus niet snel terugvinden in de app.

Het uiterlijk van de app is zeer eenvoudig gehouden, zodat je de applicatie gemakkelijk gebruikt en je tijdens het lezen van de teksten niet snel zal worden afgeleidt. Wanneer je een interessant artikel wilt bewaren voor later, dan kun je deze simpelweg opslaan door de app te linken met Readability, Read it Later of Instapaper.

Kortom

Longform is een applicatie waarbij je de beste Engelstalige artikelen van 25 grote websites voorgeschoteld krijgt. Doordat al het nieuws door een redactie wordt gefilterd, moet je maar hopen dat de artikelen ook naar jouw smaak zijn. Het toevoegen van bijvoorbeeld Nederlandstalige websites is helaas niet mogelijk.

Beoordeling 6/10

Bekijk Longform verder in iTunes (iPad)

0 Reactie(s) op: iPad app: De digitale krant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.