iPad app: In een handomdraai presentaties maken

© PXimport

iPad app: In een handomdraai presentaties maken

Geplaatst: 5 september 2012 - 11:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Robin Smit

Powerpoint presentaties maken, bekijken en bewerken op de iPad is natuurlijk niet nieuw. Toch werkt het uitwisselen van presentaties tussen een computer en een iPad nog niet zodanig soepel dat dit een perfecte oplossing is. Gelukkig bestaat er een manier om het helemaal anders te doen.

Haiku Deck is een app waarmee je in een handomdraai eenvoudige presentaties kan maken op de iPad. De app biedt verschillende standaard sjablonen die stuk voor stuk professioneel ogen. Hierbij telt de app vijf gratis sjablonen en elf premium sjablonen. Een bijzonder handige functie aan Haiku Deck is dat de app automatisch achtergrondafbeeldingen kan zoeken aan de hand van de tekst op de dia's.

Deze afbeeldingen zijn dan ook wel het sterkste punt van de presentaties. De app stelt je namelijk niet in staat om iets gecompliceerdere presentaties samen te stellen. Opsommingen, video's of hyperlinks zijn bijvoorbeeld niet mogelijk. Een ander nadeel is dat presentaties niet zijn te exporteren als bijvoorbeeld Powerpoint bestand. Wel is het mogelijk PDF-bestanden te maken op de webstie van Haiku Deck.

Kortom

Haiku Deck is een handige app waarmee in een handomdraai presentaties kunnen worden gemaakt op je iPad. Erg handig is de mogelijkheid om de app automatisch afbeeldingen te laten zoeken aan de hand van de inhoud van de presentatie. Helaas is het niet mogelijk presentaties te exporteren als Powerpoint bestand. Daarnaast kan de inhoud van afzonderlijke dia's niet bijzonder sterk worden aangepast.

Beoordeling: 6/10

Download Haiku Deck in de App Store

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten