iPad app: Instagram x Pinterest

© PXimport

iPad app: Instagram x Pinterest

Geplaatst: 12 september 2012 - 09:02

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Robin Smit

Pinterest en Instagram zijn twee verschillende vormen van social media die beiden een behoorlijke gebruikersdatabase hebben. Wanneer jij van zowel Pinterest als Instagram gebruik maakt, zul je er vast wel eens over na hebben gedacht hoe het zal zijn om deze twee met elkaar te combineren. Ben je benieuwd hoe dit er in de praktijk uit zal zien? Welkom bij Pinstagram.

Pinstagram is een iPad app die dienst doet als Instagram viewer. De weergave van foto's wordt direct vergezeld van de reacties van andere gebruikers, waardoor de app erg interactief is. Foto's op Instagram kan je zoeken op tag of door een van de tabbladen te selecteren. Hiermee kan je bijvoorbeeld de populairste kiekjes of jouw eigen foto's bekijken. Het unieke aan Pinstagram is echter dat de app een directe koppeling maakt met Pinterest. Waardoor je met een druk op de knop foto's kan 'pinnen' op jouw Pinterest profiel.

Een nadeel aan Pinstagram is dat de app het niet mogelijk maakt om zelf foto's te maken of te uploaden. Hierdoor zul je Instagram nog wel naast Pinstagram moeten blijven gebruiken.

Kortom

Pinstagram is een Instagram viewer die de link legt met Pinterest. Hierdoor kan je tijdens het bladeren door Instagram direct foto's plaatsen op jouw Pinterest profiel. Helaas is het niet mogelijk zelf foto's te maken of te uploaden met de app.

Beoordeling: 6/10

Download Pinstagram in de App Store

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten