iPad apps voor kinderen

Door: wouter-hoeffnagel | 12 november 2012 15:20

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

De iPad is leuk speelgoed. Niet alleen voor jou en mij, maar ook voor je kinderen. Maar wat zijn nou leuke apps waarmee kinderen zich kunnen vermaken? In dit artikel vind je een overzicht van apps die geschikt zijn voor kinderen. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen gratis en betaalde apps.

Dit artikel is een levend artikel. Dit wil zeggen dat het artikel met enige regelmaat wordt geüpdatet met een nieuwe app. Hou dit artikel dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de leukste apps voor je kids!

Ben je niet op zoek naar apps voor kinderen? Kijk dan in de volgende artikelen voor andere apps:

Beste iPad-apps: muziek

Beste iPad-apps: nieuws

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

Beste iPad-apps: spelletjes

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Dit artikel is op 12 november 2012 voor het laatste geüpdatet met een app.

26. Kleurplaten

Kleurplaten zijn altijd al populair geweest bij kinderen. Kleurplaten is een app waarmee kinderen ook op de iPad aan de slag kunnen met kleurplaten. De app bevat in totaal 30 verschillende kleurplaten met allerlei afbeeldingen. Denk hierbij aan voertuigen, dieren, mensen of planten. Kinderen kunnen kiezen uit 15 verschillende kleuren om de platen in te kleuren. Is de tekening klaar? Dan kan deze via de e-mail worden doorgestuurd naar bijvoorbeeld opa en oma. De app is helaas Engelstalig. De belangrijkste knoppen zijn echter ook voorzien van een afbeelding, waardoor dit niet direct problemen hoeft op te leveren. Kleurplaten is een leuke app waarmee kinderen zich lange tijd kunnen vermaken. De app is gratis in de App Store te downloaden.

In Kleurplaten kunnen kinderen aan de slag met 30 verschillende kleurplaten

25. Speel met Dora

Speel met Dora is een leuke app waarin kinderen samen met Dora spelletjes kunnen spelen. De app bevat drie verschillende spelletjes. Zo kunnen puzzels worden gemaakt waarbij de puzzel stukken naar de juiste plek moeten worden gesleept en kan het geheugen worden getrained met behulp van een memory-achtig spel. Het derde spelletje bestaat uit het vinden van Dora en haar vriendjes, die zich hebben verstopt tussen anderen. Speel met Dora is een app waarmee kinderen zich prima kunnen vermaken. Dora staat in de app centraal, waardoor de app vooral voor Dora-fans een echte aanrader is. De app is voor 79 eurocent beschikbaar in de App Store.

Maak puzzels, train je geheugen en zoek Dora in Speel met Dora

24. Sprookjesbos

Sprookjesbos is een leuke app waarin kinderen op zoek gaan naar de Sprookjesbosbewoners. Met behulp van vier speelkaarten worden vier bewoners geïntroduceerd, die zich op een locatie hebben verstopt. Door op tijd de bewoners te vinden kunnen punten worden verdiend. Daarnaast bevat de games meerdere minigames, zoals het vangen van munten of het redden van roodkapje uit het ijsdoolhof. Deze spelletjes kunnen op verschillende momenten in de game gespeeld worden. De game is gericht op kinderen vanaf ongeveer vijf jaar. Jongeren kinderen hebben tijdens het spelen ondersteuning nodig. Kinderen kunnen zich met Sprookjesbos uren vermaken en is daarom een aanrader. De app is voor 1,59 euro in de App Store te koop.

Kan jij alle Sprookjesbosbewoners vinden?

23. De tuin van nijntje

De tuin van nijntje is een interactief voorleesboek dat is gericht op zowel peuters als kleuters. De kleintjes naar de verhalen luister en kijken, terwijl kleuters mee kunnen doen met het verhaal. In het boek gaat nijntje in haar tuin harken, zaadjes zaaien en peentjes oogsten. Het spel bevat leuke spelletjes waardoor kinderen in het verhaal betrokken worden. Denk hierbij aan peentjes oogsten of een eigen tuin inrichten. Het boek bevat een handige functie waarmee je je eigen stem kan opnemen en dus het verhaal kan inspreken. Hierdoor kan je op elk moment voorlezen, zelfs als je niet aanwezig ben. Maximaal drie stemmen kunnen gelijktijdig worden opgeslagen. De tuin van nijntje is voor 2,99 euro in de App Store beschikbaar.

De tuin van nijntje is een leuk interactief voorleesboek

22. Jop gaat slapen

Jop gaat slapen is een app die is ontwikkeld om het voor kinderen leuk te maken om naar bed te gaan. In de app kunnen kinderen Jop de Giraf helpen bij zijn vaste bedritueel, dat bestaat uit opruimen, uitkleden, in bad gaan, haren wassen, afdrogen, tandenpoetsen, pyama aantrekken, knuffel pakken, boekje voorlezen en kusjes geven. Zodra de app wordt opgestart verschijnt een grote knop, waarmee het verhaal kan worden gestart. In iedere scene kan het kind Jop helpen door spelletjes te spelen. Tijdens deze spelletjes worden verschillende vaardigheden gebruikt zoals sorteren, het herkennen van kleuren, tellen en coördinatie. Jop gaat slapen is voor 1,59 euro in de App Store te downloaden.

Jop gaat slapen maakt naar bed gaan leuk

21. Letterlegger

Letterlegger is een app gericht op kinderen in groep drie die leren lezen. In de app worden afbeeldingen vertoond van allerlei voorwerpen. Het is aan de kinderen uit een verzameling letters de juiste te kiezen en het woord te vormen. Hierbij kunnen de blokjes met letters naar de juiste plek worden gesleept. Zodra het juiste woord is ingevuld wordt het woord door de app voorgelezen. Om te voorkomen dat kinderen vastlopen bij een onduidelijk plaatje of een woord dat zij niet kennen is het mogelijk om door te bladeren naar het volgende woord. Letterlegger is gratis in de App Store te downloaden.

Letterlegger is gericht op kinderen die leren lezen

1 Reactie(s) op: iPad apps voor kinderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 december 2013 13:13 Anoniem
  Er is een nieuwe, gratis app voor de iPad voor kids van 0 - 6 (dreumesen, peuters en kleuters). De app bevat leuke diertjes en leuke liedjes:
  http://www.dierenliedjesapp.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.