iPad Mini bijna niet te repareren (foto's)

Door: henk-jan-buist | 02 november 2012 12:18

Nieuws

Bij de slopers-met-beleid van iFixit is de iPad Mini op de pijnbank gegaan en het toestel blijkt nauwelijks te repareren. Verborgen schroeven en lijmlagen maken het lastig om hem uit elkaar te halen.

De iPad Mini krijgt van iFixit.com een 2 op diens befaamde schaal van hoe eenvoudig het apparaat is te repareren. Ook de laatste iPad ontving deze lage score. De Surface van Microsoft is al lastig te repareren, maar Microsofts tablet komt nog weg met een score van 4.

Net zoals bij de grote iPad, is Apple ook bij de kleine versie niet zuinig geweest met lijm en zijn de schroefjes talloos en pietepeuterig. Bovendien zijn enkele schroeven verstopt, zodat je bij wrikken het apparaat kapottrekt als je zo'n geheim onderdeel over het hoofd hebt gezien.

Net zo lastig als iPod Touch

Het openkrijgen van de iPad Mini ging niet zonder problemen. Net als bij de iPad 3 vonden de professionele hobbyisten verbindingspunten op onverwachte plekken. “Al dat gewrik en losmaken doet ons denken aan de teardown van de iPod Touch. Maar onthoud, de Mini en Touch zijn verschillende apparaten", stellen de techneuten, ironisch verwijzend naar een parodiefilmpje over de iPad Mini.

Een kleine verrassing is het feit dat de iPad Mini stereo-luidsprekers bevat. De luidsprekerstrip van van vorige Apple-producten, waaronder de iPhone 5, bevatte maar één speaker. Volgens iFixit is de iPad Mini het eerste handheld apparaat van Apple met stereo luidsprekers. Bij de iPhone 5 lijkt het erop dat er twee speakers inzitten, maar schijn bedriegt.

Glas en LCD los

Een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de Surface of Nexus 7 is dat de glasplaat en de LCD los van elkaar zijn te verwijderen. Bij een barst in het glas van het scherm hoeft dus niet het volledige scherm te worden vervangen. In plaats van een warmtepistool gebruikten de techneuten van iFixit deze keer een verhit tooltje om de lijmlaag los te maken om de glasplaat los te wrikken.

0 Reactie(s) op: iPad Mini bijna niet te repareren (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.