iPad mini: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 01 april 2013 15:43

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De iPad mini is beschikbaar in Nederland. Het kleine broertje van de iPad is te koop vanaf 329 euro en verkrijgbaar in zowel WiFi- als WiFi + Cellular-variant. Om jou volledig op de hoogte te houden van het laatste nieuws over de iPad mini verzamelen wij in dit artikel het laatste nieuws en de laatste geruchten over de kleine iPad.

Apple krijgt geen Amerikaans handelsmerk op 'iPad mini'

Toegevoegd op 31 maart 2013

Apple krijgt in de Verenigde Staten geen handelsmerk op de merknaam 'iPad mini'. Het Amerikaanse patentbureau wijst het verzoek van Apple om de merknaam af.

Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) stelt dat de merknaam iPad mini geen uniek genoeg product omschrijft, maar enkel functie of kenmerk van het product van de aanvrager aangeeft. Dit is onvoldoende om een handelsmerk op de merknaam toegewezen te krijgen.

iPad mini wijkt onvoldoende af

Apple heeft het handelsmerk op de merknaam 'iPad' al langer in handen. Het USPTO stelt dat de iPad mini weliswaar duidelijk kleiner is dan de iPad, maar het apparaat onvoldoende van zijn grote broer afwijkt om voor het apparaat een los handelsmerk toe te wijzen.

De organisatie is van mening dat het woord 'mini' in de merknaam 'iPad mini' alleen beschrijft dat het apparaat kleiner is dan zijn grotere broer. De merknaam zou dan ook alleen een beschrijvende functie hebben en geen 'unieke, onlogische of niet-beschrijvende betekenis'. Het patentbureau wijst daarom het verzoek van Apple om de rechten op de merknaam 'iPad mini' in handen te krijgen af.

iPad Mini kannibaliseert harder op iPad verkoop dan gedacht

Toegevoegd op 1 maart 2013

De verkoop van de iPad mini kannibaliseert harder op de verkopen van de ‘gewone’ iPad dan gedacht. Dat concludeert NPD DisplaySearch in een rapport dat gisteren verscheen.

De verkopen in januari tablets met kleinere schermen van 7,9 inch stegen veel en veel harder dan die van de (duurdere) tablets met schermgrootten vanaf 9,7 inch, de 'grote' iPad.

Verkopen van iPads vielen in januari 2013 terug van 7,4 miljoen exemplaren in december 2012 naar 1,3 miljoen. Dit terwijl de verkopen van de 7,9 inch tablets, de iPad Mini, stegen naar 5 miljoen. Kleinere tablet-displays, waaronder die van de iPad min, de Kindle Fire en de Google Nexus, gingen in totaal 14 miljoen keer over de toonbank.

In December had NPD berekend, dat Apple ongeveer 40 miljoen iPad Mini's zou verkopen en 60 miljoen iPads in 2013. Maar de verkoopcijfers van 2013 laten zien dat in er in de maand januari meer verkopen zullen zijn van de iPad Mini dan van de iPad.

As we noted in December, Apple had planned to sell 40M iPad minis (7.9") and 60M iPads (9.7") in 2013. However, the reality seems to be the reverse, as the iPad mini has been more popular than the iPad. We now understand that Apple may be planning to sell 55M iPad minis (7.9") and 33M iPads (9.7") in 2013.

n grote delen van december en januari waren de levertijden van de iPad mini langer dan normaal doordat de schermen niet op tijd geleverd werden. De levertijd liep op tot meer dan een week. Maar begin februari had Apple de toelevering voor elkaar en dat zal alleen maar leiden tot meer verkopen van de kleinere tablet, zo is de gedachte.

Tijdens de jaarvergadering van Apple deze week, werd het onderwerp van kannibalisatie op de gewone iPad door de iPad mini besproken. Apple maakt zich er geen zorgen om.

Cannibilization is a huge opportunity for us. We never fear it because if we do, someone else will do it. iPhone has cannibalized iPod, that doesn't worry us. iPad has on the Mac, and that doesn't concern us.

De full-sized iPad is op dit moment een mooie keuze vanwege het grote Retina scherm en de krachtige procesoor, maar Apple zal waarschijnlijk een dezer maanden de iPad mini met Retina display aankondigen.

Twee nieuwe commercials voor de iPad mini

Toegevoegd op 15 november 2012

Apple toont in twee nieuwe commercials dat de iPad mini prima geschikt is voor taken die je met zijn grote broer kan uitvoeren. Beide commercials duren ongeveer dertig seconden en gaan in op het bekijken van foto's en lezen van digitale boeken.

In de reclame 'Photos' laat Apple zien dat je met de iPad mini net als op zijn grote broer prima foto's kunt bekijken. In de commercial 'Books' gaat het bedrijf in op de mogelijkheden die de iPad mini biedt voor het lezen van digitale boeken, waarbij gebruik wordt gemaakt van iBooks. De reclames worden alleen in de Verenigde Staten op de televisie uitgezonden, maar zijn in Nederland wel via Apple's website te bekijken.

[youtube]fdmkhzGD-ZA[/youtube]

[youtube]9L11hutds-o[/youtube]

iPad mini 4G + Cellular-modellen worden over vijf dagen verzonden

Toegevoegd op 9 november 2012

De eerste iPad mini's van de WiFi + Cellular-modellen worden over vijf dagen verzonden. Dit maakt Apple bekend in een e-mail naar klanten die het apparaat hebben besteld.

De apparaten liggen twee later bij klanten op de deurmat dan de WiFi-modellen, die ruim een week geleden werden verstuurd. Het is niet precies duidelijk hoeveel WiFi-modellen van de iPad mini Apple inmiddels heeft verkocht. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat de vierde generatie iPad en iPad mini in de eerste drie dagen na de lancering drie miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.

De iPad mini 16GB WiFi + Cellular is beschikbaar voor 459 euro. Het 32GB-model gaat voor 559 euro over de toonbank, terwijl je voor de 64GB-variant 659 euro moet afrekenen.

'Apple maakt 43 procent winst op iPad mini 16GB WiFi'

Toegevoegd op 6 november 2012

Apple maakt ongeveer 43 procent winst op het instapmodel van de iPad mini. De productie van de 16GB WiFi-model van de kleine iPad kost Apple 188 dollar, terwijl het apparaat voor 329 dollar of euro over de toonbank gaat. Hier komen uiteraard wel nog verzendkosten bij.

Dit blijkt nadat IHS iSuppli de iPad mini uit elkaar schroefde en de interne componenten bestudeerde. Het bedrijf stelde een rekening op van alle materialen die in het apparaat zijn verwerkt en bracht de productiekosten van het apparaat in kaart.

De winstmarge van Apple loopt verder op als we kijken naar het 32GB- en 64GB-model. Apple is relatief weinig geld kwijt aan de extra opslagruimte, terwijl het bedrijf voor de modellen een flinke meerprijs rekent. Zo is Apple 15,50 dollar meer kwijt aan de grotere opslagruimte van de iPad mini 32GB WiFi. Het apparaat ligt echter voor honderd dollar meer in de winkels dan het 16GB-model. Apple maakt op deze variant van de kleine iPad dan ook maar liefst 52 procent winst. Het bedrijf maakt op het 64GB-model zelfs 56 procent winst.

Apple verkoopt drie miljoen iPad mini's en nieuwe iPad's

Toegevoegd op 5 november 2012

De lancering van de iPad mini is een slimme zet van Apple. Het bedrijf verkocht in de eerste drie dagen na de lancering drie miljoen exemplaren van de vierde generatie iPad en zijn kleine broertje: de iPad mini.

Het is niet bekend hoeveel van de verkochte tablets iPad mini's zijn. In de berekening zijn alleen de WiFi-modellen van de twee nieuwe tablets meegenomen, aangezien de WiFi + 4G-modellen nog niet beschikbaar zijn. Deze varianten zijn over enkele weken beschikbaar in de Verenigde Staten en later dit jaar ook in andere landen.

Derde generatie iPad

De derde generatie iPad werd zes maanden geleden gelanceerd. Dit apparaat ging in het eerste weekend 'slechts' 1,5 miljoen keer over de toonbank. Dit is aanzienlijk minder dan het aantal vierde generatie iPad's en iPad mini's dat Apple in de eerste dagen na de lancering wist te verkopen.

De WiFi + Cellular-modellen van de derde generatie iPad mini werden gelijktijdig met de WiFi-modellen gelanceerd. Als we deze varianten ook meetellen verkocht Apple in het eerste weekend drie miljoen exemplaren van de derde generatie iPad.

iPad mini ligt in de Nederlandse Apple Store

Toegevoegd op 2 november 2012

De iPad mini ligt vanaf vandaag in de Nederlandse winkels. Het instapmodel van de kleine iPad, het 16GB WiFi-model, is verkrijgbaar voor 329 euro. Het duurste model, de 64GB WiFi + Cellular-variant, is te koop voor 659 euro.

Het kleine broertje van de vierde generatie iPad is voorzien van een 7,9 inch scherm, dat een resolutie heeft van 1024 bij 768 pixels. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 163 pixels per inch (ppi), wat betekent dat de iPad mini niet is uitgerust met een Retina-scherm. Het apparaat weegt 308 gram en is 7,2 millimeter dik.

Lightning-connector

Het apparaat is voorzien van een Lightning-dockconnector, die we kennen uit onder andere de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch. Deze connector is aanzienlijk kleiner dan de 30 pins-connector van bijvoorbeeld de derde generatie iPad. De iPad mini kan zonder adapter dan ook niet worden aangesloten op accessoires met een 'oude' dockconnector.

De iPad mini is uitgerust met een 5 megapixel iSight-camera aan de achterzijde en een 1,2 megapixel FaceTime HD-camera. Het apparaat kan video in 1080p opnemen, waarbij het beeld gestabiliseerd kan worden. Apple stelt dat de batterijduur van het apparaat uitkomt op ongeveer 10 uur.

Amazon: 'Kindle Fire biedt 'veel meer voor veel minder' dan de iPad mini'

Toegevoegd op 29 oktober 2012

Tabletfabrikant en webwinkel Amazon opent de aanval op Apple's iPad mini. De Kindle Fire biedt consumenten 'veel meer voor veel minder' dan Apple's nieuwe kleine tablet.

Dit claimt Amazon in een advertentie op de homepage van zijn website. De tabletfabrikant zet in de advertentie de iPad mini naast zijn eigen Kindle Fire HD. Amazon stelt dat de prijs van 329 euro niet in verhouding staat met de eigenschappen waar de iPad mini over beschikt.

Amazon vergelijkt de iPad mini en Kindle Fire HD

Pixeldichtheid

Amazon wijst onder andere op de pixeldichtheid van de schermen van de apparaten. De Kindle Fire HD is voorzien van een 7 inch scherm met een pixeldichtheid van 216 pixels per inch (ppi). Dit terwijl het 7,9 inch scherm van de iPad mini een pixeldichtheid van 'slechts' 163 ppi heeft.

De Kindle Fire HD onderscheidt zich volgens Amazon daarnaast door de mogelijkheid zowel films als TV in HD af te spelen en de mogelijkheden voor stereogeluid die het apparaat biedt. Deze functionaliteiten zijn niet beschikbaar op de iPad mini.

iPad mini is vanaf vandaag te bestellen

Toegevoegd op 26 oktober 2012

De iPad mini is vanaf vandaag te bestellen in de online Apple Store. Het apparaat is beschikbaar vanaf 329 euro en heeft een levertijd van twee weken.

De 7,9 inch iPad is beschikbaar in meerdere varianten. Het apparaat is leverbaar met 16GB, 32GB of 64GB opslagruimte. Daarnaast kan je kiezen uit een WiFi of een WiFi + 4G-model. Nederlandse telecomproviders bieden helaas nog geen toegang tot 4G-netwerken, waardoor Nederlandse consumenten niet kunnen profiteren van de 4G-functionaliteiten van de iPad mini.

De iPad mini 16GB WiFi is beschikbaar voor 329 euro. Het 32GB WiFi-model voor 429 euro en 64GB WiFi-variant voor 529 euro. De WiFi + 4G-modellen zijn voor 130 euro meer beschikbaar.

Apple lanceert iPad mini met 7,9 inch-scherm

Toegevoegd op 23 oktober 2012

Apple lanceert de langverwachte iPad mini op 2 november in Nederland. De tablet krijgt een 7,9 inch-display en zal verkrijgbaar zijn vanaf 329 euro.

De iPad mini heeft een 7,9 inch-beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Hiermee heeft het dezelfde resolutie als de iPad 2, maar dan wel op een aanzienlijk kleiner scherm. Het apparaat is 7,2 millimeter dik en weegt zo'n 308 gram.

Het design van de iPad mini vertoont veel overeenkomsten met de iPod touch. Hierbij valt vooral de rand om het scherm op, die aan aanzienlijk dunner is dan bij de 'gewone' iPad. Verder zit er een 5 megapixel camera achterop op de mini, wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe Lightning-connector en komt de batterijduur volgens Apple uit op 10 uur.

De iPad mini zal op 2 november beschikbaar komen in een groot aantal landen, waaronder Nederland. De goedkoopste versie, met wifi en 16 GB aan geheugen, zal voor 329 euro beschikbaar zijn. Ook zijn er tegen een meerprijs modellen met 32 en 64 GB geheugen in aantocht. Mini's met 3G mogelijkheden zullen een week langer op zich laten wachten. Vanaf vrijdag 26 oktober kunnen er bestellingen op de iPad mini geplaatst worden.

'Apple is 195 tot 254 dollar kwijt aan de productie van de iPad mini'

Toegevoegd op 22 oktober 2012

Ondanks dat Apple de iPad mini nog niet heeft geïntroduceerd is een analist erin geslaagd een berekening te maken van de productiekosten van de kleine iPad. Apple geeft naar verwachting 195 tot 254 dollar uit aan het fabriceren van de verschillende modellen van de iPad mini.

Dit voorspelt Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities in een onderzoeksnotitie gericht aan investeerders. Apple zou 195 dollar uitgeven aan de productie van de iPad mini 16GB WiFi, terwijl het bedrijf 254,50 dollar kwijt is voor het produceren van het topmodel: de iPad mini 64GB 4G + WiFi.

Als we de productiekosten vergelijken met de eerder bij een Duitse elektronicawinkel uitgelekte prijzen van de iPad mini blijkt Apple op het apparaat winstmarges te hebben van 35 tot 58 procent. Dit is vergelijkbaar met de winstmarges op de derde generatie iPad, die tussen de 37 en 51 procent liggen. De iPhone 5 is overigens aanzienlijk winstgevender, met winstmarges tot 72 procent.

Via: AppleInsider

'iPad mini ligt op 2 november in de winkels'

Toegevoegd op 17 oktober 2012

De iPad mini ligt op 2 november in zowel de Verenigde Staten (VS) als het Verenigd Koninkrijk (VK) in de winkels. Dit schrijft het technologieblog Geeky Gadgets op basis van een tip van een anonieme bron binnen een grootste Britse winkel.

Geeky Gadgets lijkt overtuigd te zijn van de correctheid van de tip. Dezelfde tipgever zou eerder informatie hebben verstrekt over de lancering van de iPhone 5, die later bleek te kloppen. De iPad mini zou vanaf 26 oktober in zowel de VS als het VK kunnen worden besteld. De bron houdt overigens wel een slag om de arm en zegt deze datum niet met honderd procent zekerheid te kunnen zeggen.

De bron is echter wel zeker van de dag waarop de iPad mini in de winkels zou liggen. Het apparaat is op 2 november te koop in de eerste reeks landen, waaronder de VS. Nederland maakt doorgaans geen deel uit van de eerste reeks landen waarin producten worden gelanceerd. Hoogstwaarschijnlijk moeten wij dan ook langer op de iPad mini wachten.

0 Reactie(s) op: iPad mini: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.