iPad of iPhone als vergrootglas

Door: Ronald Smit | 30 november 2017 09:49

Gebruik je iPad of iPhone als digitaal vergrootglas
Nieuws

Soms kom je ergens wel heel kleine lettertjes tegen. Of wil je op een of ander elektronisch onderdeel de pietepeuterige lettertjes onderscheiden. Een digitaal vergrootglas voor je iPad of iPhone komt dan goed van pas.

Hoewel je bij digitale vergrootglazen ongetwijfeld meteen denkt aan slechtzienden - en Apple dat ook doet - is dat natuurlijk onzin. Want soms zijn de kleine lettertjes op een label van een apparaat gewoon beroerd te lezen. Niet alleen vanwege de afmetingen, maar ook door een ietwat onhandig kleurgebruik. En denk ook eens aan onderdelen op een printplaat. Die chips en andere zaken die je daar zoal tegenkomt zijn inmiddels zó klein dat de tekst daarop met het blote oog nauwelijks nog is te ontcijferen. Heb je een iPhone in je zak (of een iPad in de buurt), dan beschik je feitelijk altijd over een digitale loep. Alleen moet je die functie wel even aanzetten. We schreven al dat Apple bij een loep ook direct denkt aan slechtzienden, want de optie is te vinden in de app Instellingen onder Algemeen en Toegankelijkheid. Tik daar op Vergrootglas en zet de schakelaar bij de betreffende optie aan.

Activeer het vergrootglas in je iPhone of iPad

Drie keer drukken

Om gebruik te maken van het vergrootglas druk je simpelweg drie keer achter elkaar op de Home-knop. Via de schuifregelaar in beeld stel je de vergrotingsfactor in. Extreem sterke vergrotingen leveren mogelijk wat onscherpte op, maar over het algemeen geldt dat het prima bruikbaar is. En o ja: niets staat je in de weg om dit vergrootglas ook als digitale verrekijker in te zetten. Onopvallend gluren is daarmee mogelijk, maar dat heb je ons niet horen zeggen natuurlijk. Om de vergrootglasmodus te verlaten druk je simpelweg één keer op de Home-knop.

0 Reactie(s) op: iPad of iPhone als vergrootglas

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.