iPad Pro: Wat weten we over Apple's nieuwe tablet?

Door: Jeroen Kuiper | 21 augustus 2015 13:48

Nieuws

We weten officieel nog niets over de iPad Pro. Apple heeft de grote zakelijke iPad zelf nog niet aangekondigd, maar diverse bronnen hebben al wel de nodige aanwijzingen gevonden voor de komst van de Pro. We sommen voor je op wat we tot nu toe weten over de iPad Pro.

Volgens de laatste berichten start Apple rond oktober met de productie van de iPad Pro. Die berichten komen van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo die dat weer heeft vernomen van bronnen uit de productieketen van Apple. Kuo heeft het vaker bij het rechte eind en dus mogen we deze berichten serieus nemen. Als de productie rond oktober van start gaat kunnen we de Pro wellicht nog dit jaar verwachten, en zou Apple de iPad op het evenement begin september kunnen aankondigen. Op hetzelfde evenement kondigt Apple waarschijnlijk de iPhone 6s en 6s Plus aan.

iPad Pro later dit jaar

De iPad Pro werd door analysebureau AppSee al gespot in de onderzoeksresultaten en die ontdekking zou bevestigen dat de Pro later dit jaar komt. AppSee houdt bij welke apparaten apps draaien en spotte in de resultaten een iPad 6,8. Deze code werd nog niet eerder gezien en zou er op wijzen dat Apple al met de iPad Pro aan het testen is. De iPad 6,8 zou een resolutie van 2732 bij 2048 hebben en dat lijkt overeen te komen met de 12.9 inch iPad Pro. Deze resolutie werd ook al gespot in iOS 9. Lees ook: Alles wat je moet weten over iOS 9.

De grootste iPad is gespot, en lijkt eraan te komen.

Force Touch en styluspen

Ming Chi-Kuo meldt overigens ook meer over de styluspen die Apple voor het eerst gaat introduceren bij een Apple-device. Volgens de Apple-analist gaat de stylus gebruik maken van Force Touch. Opvallend daarbij is dat Kuo zegt dat de stylus apart van de iPad Pro verkocht gaat worden en dus niet met de iPad meegeleverd wordt. Daarnaast zou het scherm dan weer geen Force Touch krijgen omdat dat door de grootte van het scherm niet mogelijk zou zijn.

Grootte en meer

De grootte van de iPad Pro is al wat langer bekend. De iPad wordt de grootste Apple-tablet met een display van 12.9 inch, die gemaakt gaat worden door Sharp zo werd deze week gemeld. Verder doken er in de code van iOS 9 al de nodige aanwijzingen op die zouden duiden op de iPad Pro. Zo wordt er een groter toetsenbord toegevoegd in iOS 9 en zou ook de Split View-optie een ideale toevoeging zijn voor een grote iPad. Verder krijgt de iPad Pro wellicht ook een USB-C-poort en een sterkere processor. Apple lijkt zich met de Pro vooral te richten op de zakelijke wereld.

Het grotere toetsenbord is ideaal voor de iPad Pro.

3 Reactie(s) op: iPad Pro: Wat weten we over Apple's nieuwe tablet?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 augustus 2015 14:35 darknessblade
  word nog lachen wanneer samsung apple aanklaagt voor het stelen van het design van de 12" tablet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 augustus 2015 20:44 Anoniem
  ze moeten oppassen dat ze niet in hun eigen voet gaan schieten hiermee, zal zeker niet goed zijn voor de mac air
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 augustus 2015 01:05 Anoniem
  Ik word hier zo moe van.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.