iPhone 4S geschikt voor GLONASS satellietnetwerk

Door: loek-essers | 19 oktober 2011 15:36

Nieuws

De iPhone 4S kan naast GPS ook gebruikmaken van het Russische GLONASS satellietnetwerk. Daardoor kan de plaatsbepaling sneller en nauwkeuriger worden.

Naast Assisted GPS (A-GPS), een combinatie van GPS satellieten en plaatsbepaling via mobiele netwerken, kan de iPhone 4S ook gebruikmaken van GPS-alternatief GLONASS. De Russische variant van het Global Positioning System heet voluit Global'naya Navigatsionnaya Sputnikov Sistema of vrij vertaald: wereldwijd systeem voor satellietnavigatie.

Meer smartphones geschikt

Voorgaande edities van de iPhone maakten nog geen gebruik van het systeem, zo blijkt uit de tech specs van de iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPhone 4S.

Apple is niet de enige telefoonmaker die gebruik maakt van het een combinatie tussen A-GPS en GLONASS. Onder meer de Wave 3 van Samsung maakt gebruik van het GLONASS netwerk. Ook de Galaxy Note, die binnenkort uitkomt, doet dit ook. Daarnaast maakt bijboorbeeld Broadcom chips die zowel GPS als GLONASS ondersteunen.

Sneller, accurater

Door beide satellietnetwerken te combineren wordt het aantal satellieten dat mogelijk gebruikt kan worden voor plaatsbepaling verdubbeld van minimaal 24 naar 48. Hierdoor is de kans op een accurate plaatsbepaling groter. GPS streeft ernaar 95 procent van de tijd minimaal 24 werkende kunstmanen te hebben, GLONASS gebruikt 24 satellieten.

0 Reactie(s) op: iPhone 4S geschikt voor GLONASS satellietnetwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.