iPhone 5: het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 06 augustus 2013 21:00

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

De iPhone 5 is Apple's huidige smartphone-vlaggenschip. Lees in dit artikel alles over dit toestel: nieuws, geruchten, handige tips, op deze pagina hoef je niets meer te missen over de iPhone 5.

Nokia valt iPhone 5 aan in commercial Lumia 925

Toegevoegd op 6 augustus 2013

Nokia heeft de aanval geopend op Apple, en dan in het bijzonder op de iPhone 5. In een nieuwe YouTube-commercial claimt de Finse telefoonmaker dat de Lumia 925 over een betere camera beschikt dan de populaire Apple-telefoon.

In het Amerikaanse reclamefilmpje richt Nokia zich enkel op de cameraprestaties van zijn nieuwe vlaggenschip. Er worden verschillende dagelijkse situaties geschetst, waarbij shots worden afgewisseld van iemand die foto's maakt met een iPhone 5 en iemand met een Lumia 925.

Bekijk de video waarin Nokia de iPhone 5 aanvalt...

Apple onderzoekt elektrocuterende iPhone 5

Toegevoegd op 15 juli 2013

Een Chinese ex-stewardess zou om het leven zijn gekomen door een elektrocuterende iPhone 5. Apple onderzoekt de zaak.

De 23-jarige Ma Ailun probeerde op 11 juli een telefoontje te plegen met de smartphone van Apple aan de lader, maar kreeg in plaats daarvan een flinke elektrische schok te verwerken. De voormalig stewardess van China Southern Airlines overleed direct aan haar verwondingen, claimt de oudere zus van de vrouw op sociaal netwerk Sina Weibo.

Emotionele oproep

"Ik hoop dat Apple Inc. met een verklaring kan komen. Ik hoop ook dat jullie allemaal stoppen met het gebruik van je mobiele apparaat tijdens het laden", schrijft de zus van de omgekomen vrouw. Het berichtje op het sociale netwerk ging onmiddellijk viral.

Lees de rest van het artikel...

Apple start reparatie schermen iPhone 5 in eigen Stores

Toegevoegd op 4 juni 2013

Apple is in de VS sinds een paar dagen begonnen met het zelf repareren of vervangen van iPhone 5 schermen. Dat kost, in de VS, 149 dollar. Dat geldt ook voor niet-gebruikers van het AppleCare+ plan.

Het nieuws volgt kort op de drastische wijzigingen in de AppleCare en AppleCare+ die vorige maand bekend werden. Daarin maakte Apple al bekend dat het van plan was om zelf iPhones te gaan repareren in de eigen winkels, en niet meer, zoals gebruikelijk was, een kapot apparaat volledig te vervangen door een ander, bijna nieuw apparaat.

Lees de rest van het artikel...

'Apple houdt kosten iPhone-reparaties bewust hoog'

Toegevoegd op 24 mei 2013

Het laten repareren van een iPhone 5 is, zo’n acht maanden na de lancering, nog altijd een prijzige aangelegenheid. Apple zou de kosten van reparaties bewust hoog houden om de verkoop van AppleCare-pakketen te stimuleren. Dit stelt MarketWatch in een analyse.

Hoewel de iPhone 5 minder schadegevoelig is dan zijn voorgangers iPhone 4 en iPhone 4S, zijn er nog altijd gebruikers die te kampen krijgen met een kapot beeldscherm, niet werkende thuisknop of defect microfoontje. Waar deze gebruikers snel achter komen, is dat de reparatie van de Apple-telefoon vele tientallen en soms zelfs honderden euro's kost.

Lees de rest van het artikel over de reparatiekosten van de iPhone 5...

Nieuwe iPhone 5 commercial: "Music every day"

Toegevoegd op 24 mei 2013

"Iedere dag genieten meer mensen van muziek op een iPhone, dan op welke andere telefoon dan ook." We weten niet óf het zo is, maar in reclames mag je altijd de werkelijkheid net ietsje mooier voorstellen dan hij mogelijk zou zijn. Dat is precies wat Apple heeft gedaan in een nieuw reclamespotje voor de iPhone.

De commercial laat zien hoe iPhone bezitters naar muziek luisteren (overal zie je de kenmerkende witte oordopjes), in heel veel uiteenlopende situaties. Thuis, tijdens het sporten, in de trein, op de bank, geconcentreerd voordat een belangrijke zwemwedstrijd begint.

Klik hier om de nieuwe commercial te bekijken...

Apple met iPhone marktleider in VS

Toegevoegd op 6 mei 2013

Apple is met de iPhone marktleider in de Amerikaanse smartphonemarkt. Dat blijkt uit recente cijfers van onderzoeksbureeau comScore. Met de iPhone haalt Apple een marktaandeel van 39 procent, terwijl concurrent Samsung het met 21,7 procent moet doen in de Amerikaanse markt.

Dat zijn cijfers om mee thuis te komen voor Tim Cook en consorten, maar je mag niet vergeten dat de Aziatische markt voor Apple eigenlijk vele malen interessanter zou moeten zijn. Daar liggen de verhoudingen een tikkeltje anders: Android is er veel dominanter, met name in het budgetsegment van de smartphonemarkt.

Lees de rest van het artikel...

Samsung steekt de draak met iPhone 5

Toegevoegd op 5 mei 2013

Samsung steekt in een nieuwe commercial de draak met de iPhone. De iPhone wordt in de reclame vergeleken met de Galaxy S4, een nieuwe smartphone van Samsung. Samsung stelt dat sommige smartphones nou eenmaal slimmer zijn dan anderen.

De commercial, die door Samsung op YouTube is geplaatst, toont een feestje waarop iedereen druk in de weer is met zijn smartphone. De aanwezigen kunnen worden opgedeeld in twee groepen: de jongeren die allen een Galaxy S4 op zak hebben en hun ouders die in het bezit zijn van een iPhone 5. De ouders zien allerlei features van de Galaxy S4 en willen deze ook op hun iPhone gebruiken. Dit is echter niet mogelijk. Eén van de ouders concludeert vervolgens dat sommige smartphones kennelijk nou eenmaal slimmer zijn dan anderen.

Lees de rest van het artikel en bekijk de commercial...

iPhone 5 wint Apple vs Samsung smartphone marteltest

Toegevoegd op 1 mei 2013

Stop hem in het water. Laat hem vallen een halve meter hoogte. Schuif hem over tafel. Marteltest wijst uit: de iPhone 5 is het duurzaamst. Duurzamer in ieder geval, dan de Samsung Galaxy S4 en S3.

Ok, het zijn geen zuiver wetenschappelijke standaarden die gehanteerd werden tijdens het onderzoek en natuurlijk is de afzender (een smartphone verzekeraar) van dubieuze afkomst in deze context, maar het levert je wel een interessant beeld op van de duurzaamheid van de iPhone 5 en zijn twee directe concurrenten van Samsung.

Lees de rest van het artikel...

Apple zet apps in voor promotie iPhone 5

Toegevoegd op 12 maart 2013

Apple heeft deze week twee nieuwe reclamespots gelanceerd voor de iPhone. De filmpjes, getiteld ‘Briljant’ en ‘Discover’, zijn gericht op de Amerikaanse markt. Via het YouTube-kanaal van Apple zijn ze echter ook in Europa te bekijken.

Zo zien we onder meer iBooks, Apple Maps, Infinity Blade 2, Shazam, Starbucks en iPhoto voorbij komen. ‘Briljant’ en ‘Discorver’ zijn een vervolg op de eerdere iPad-reclamespots ‘Alive’, ‘Together’ en ‘Hollywood’.

Klik hier om de nieuwe video's direct te bekijken!

iPhone 5 27,4 miljoen keer verkocht: Best verkopende smartphone wereldwijd

Toegevoegd op 22 februari 2013

Uit onderzoek van Strategy Analytics bleek woensdag dat de iPhone 5 in het laatste kwartaal van 2012 27,4 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Uit het onderzoek blijkt verder, dat de verkoop van de iPhone 4 en 4S nog steeds voor 43 procent van de totale smartphone verkopen van Apple tekent. De iPhone 5 is met deze verkooppositie de best verkopende smartphone ter wereld, gevolgd door de Samsung Galaxy SIII. Dit vlaggenschip van Samsung ging 15,4 miljoen keer over de toonbank, maar moet de iPhone 4S voor laten gaan: dit 'oude' model tekent voor een verkoop van 17,4 miljoen exemplaren. Dat is meer dan de Samsung Galaxy S3.

Neil Shah, Senior Analyst bij Strategy Analytic: "Apple's iPhone 5 smartphone model shipped an estimated 27.4 million units worldwide during the fourth quarter of 2012. The iPhone 5 captured an impressive 13 percent share of all smartphones shipped globally and it has become the world's best-selling smartphone model for the first time ever. A rich touchscreen design, extensive distribution across dozens of countries, and generous operator subsidies have been among the main causes of the iPhone 5's success.

In addition to the iPhone 5, Apple shipped an estimated 17.4 million iPhone 4S units for 8 percent smartphone share globally in Q4 2012. Apple's iPhone 5 and iPhone 4S are currently the world's two most popular smartphone models."

iPhone 5 wordt vrijdag bij de eerste Nederlandse klanten bezorgd

Toegevoegd op 25 oktober 2012

De iPhone 5 wordt naar verwachting vrijdag bij de eerste Nederlandse Apple-klanten bezorgd. Het lijkt er dan ook op dat de levering van de apparaten nu ook in Nederland op gang begint te komen.

iPhoneclub.nl schrijft op basis van meerdere tipgevergevers dat de iPhone 5 onderweg is naar Nederlandse klanten. De nieuwe iPhone kan sinds 28 september in de online Apple Store worden besteld. Het apparaat heeft sinds de lancering echter al een levertijd van drie tot vier weken, waardoor de nieuwe iPhone binnenkort pas bij de eerste klanten aankomen.

'Lancering iPhone 5 liet kosten van luchtvracht met 7 procent stijgen'

Toegevoegd op 19 oktober 2012

De populariteit van de iPhone 5 is goed te merken in de transportsector. De kosten van luchtvracht zijn sinds de introductie van de nieuwe iPhone met maar liefst 7 procent gestegen.

Verschillende transportexperts melden aan Lloyds Loading List, een Engels weekblad met transportnieuws dat de iPhone 5 voor een flinke hoeveelheid extra vracht zorgt. De luchtvrachtsector zag vorige periode de prijs van luchtvracht nog dalen. De iPhone 5 heeft deze daling echter om weten te zetten in een stijging.

3,56 dollar per kilogram

De kosten van luchtvracht zijn in totaal met zeven procent gestegen sinds de introductie van de iPhone 5. Het verzenden van luchtvracht kost op dit moment 3,56 dollar of 2,73 euro per kilogram. Hier lijkt het overigens niet bij te blijven. Martin Dixon, een adviseur bij het Britse consultancybureau voor de transportsector Drewry, verwacht dat de stijging de komende maanden verder door zal zetten.

De iPhone 5 is overigens niet het eerste product waarmee Apple de luchtvrachtprijzen weet te beïnvloeden. John Manners-Bell, CEO van het onderzoeksbureau Transport Intelligence, zegt dat ook de lancering van de derde generatie iPad de transportkosten flink opdreef. Hierbij zou de prijs tot maximaal twintig procent zijn gestegen.

'Apple schakelt tweede Foxconn-fabriek in voor iPhone 5-productie'

Toegevoegd op 11 oktober 2012

Apple schakelt meer fabrieken van Foxconn in voor de productie van de iPhone 5. Door de stap kan de productie van de iPhone 5 flink worden opgeschroefd, waardoor het bedrijf minder afhankelijk wil worden van problemen in een fabriek.

Foxconn Technology, een dochterbedrijf van Hon Hai Precision, produceert al langer de iPhone 5 voor Apple. Analisten van Daiwa Capital Markets stellen echter dat Apple contracten zou hebben gesloten met Foxconn International Holdings, eveneens een dochteronderneming van Hon Hai Precision. Het bedrijf zou in het verleden producten hebben geproduceerd voor zowel Nokia, Motorola als Sony.

Foxconn profiteert waarschijnlijk flink van de nieuwe opdracht. De analisten voorspellen dat de omzet van Foxconn International door de nieuwe opdracht tot en met het jaar 2013 met meer dan 30 procent stijgt. Foxconn fabriceert in 2013 volgens de analisten 7 miljoen iPhones.

Apple vertraagt productie van iPhone 5 om krassen tegen te gaan

Toegevoegd op 10 oktober 2012

De iPhone 5 is erg gevoelig gebleken voor krassen. Niet alleen gebruikers, maar ook Apple zit flink met het probleem in de maag. Bloomberg meldt dat Apple de productie van de nieuwe iPhone heeft vertraagd om zeker te stellen dat iedere iPhone 5 onbeschadigd de Foxconn-fabriek verlaat.

Bloomberg baseert zich hierbij op een anonieme bron, die stelt dat Apple niet blij is met de kwaliteit die Foxconn, het bedrijf dat de iPhone 5 produceert, levert. Senior managers bij Apple zouden de productienormen van de iPhone 5 sinds eind september flink hebben opgeschroefd.

Geanodiseerd aluminium

De bron stelt dat het probleem wordt veroorzaakt door het chasis van de iPhone 5, dat is gemaakt van geanodiseerd aluminium, dat ook wordt gebruikt in de notebooks van het bedrijf. Apple koos voor dit materiaal aangezien het de mogelijkheid bood de iPhone 5 zowel dunner als lichter dan de iPhone 4S te maken. Het materiaal blijkt echter als grote nadeel te hebben dat het erg gevoelig is voor krassen.

De krassen op de iPhone 5 zouden daarnaast beter zichtbaar zijn dan op de de glazen behuizing van de iPhone 4S. Dit zou komen door het grote contrast tussen de kleur aan de buitenzijde en die van het onderliggende materiaal.

Bestel geen iPhone 5 bij easy-2order.com!

Toegevoegd op 7 oktober 2012

Easy-2order.com adverteert vandaag in het Algemeen Dagblad met een iPhone 5 zonder simlock. Het 16GB-model van de iPhone 5 zou beschikbaar zijn voor 649 euro. Let echter op! Het lijkt om een oplichter te gaan.

Dit schrijft Portable Gear. De website nam contact op met de bekende gelijknamige webshop easy2order.nl. Deze webwinkel geeft aan geen banden te hebben met easy-2order.com. Zowel het KvK- als BTW-nummer dat easy-2order.com vermeldt zijn echter wel van easy2order.nl. Het lijkt er dus op dat easy-2order.com probeert mee te liften op de naamsbekendheid van easy2order.nl

Domeinnaam onlangs geregistreerd

Easy2-order.com claimt daarnaast te bestaan sinds 1999. Onderzoek wijst echter uit dat de domeinnaam easy-2order.com pas op 27 september is geregistreerd en dus pas enkele dagen actief is. Ook blijken de teksten die op de website bij producten worden weergegeven te zijn gekopieerd van andere websites. De teksten op de website zijn hierdoor niet één geheel, wat opvallend is voor een webshop.

Wij raden je daarom aan geen bestellingen te plaatsen op easy-2order.com, aangezien het niet met zekerheid te zeggen dat bestelde producten daadwerkelijk geleverd zullen worden. Let overigens op! Easy2order.nl is een bekende webshop en heeft niets met de situatie te maken. Je kunt dus wel veilig bij easy2order.nl producten bestellen.

Nokia noemt de iPhone 5 saai en kleurloos

Toegevoegd op 4 oktober 2012

Smartphonefabrikant Nokia steekt in een nieuwe commercial voor de Nokia Lumia 920 de draak met de iPhone 5. Nokia probeert de nieuwe iPhone als een saai en kleurloos apparaat af te schilderen, dat vooral door de 'massa' wordt gekocht.

De commercial toont een persoon die in een lange rij aan het wachten is om een iPhone 5 aan te kunnen schaffen. Iedereen in de rij ziet er hetzelfde uit, behalve de hoofdpersoon in de commercial. Zodra de hoofdpersoon aan de beurt is vraagt hij zich af of hij de iPhone 5 ook in het geel kan aanschaffen, waarna hij van alle kanten wordt aangestaard door de overige aanwezigen in de winkel.

Spannendere keuze

De iPhone 5 is alleen in het wit en zwart verkrijgbaar, terwijl de Nokia Lumia 920 in allerlei kleuren leverbaar is. Met de commercial probeert Nokia consumenten dan ook te overtuigen dat de Nokia Lumia 920 een spannendere keuze is dan de iPhone 5. Wat vind jij?

[youtube]Zjrv9-Botx8[/youtube]

'iPhone 5 bevat minder schadelijke stoffen dan andere smartphones'

Toegevoegd op 4 oktober 2012

De iPhone 5 bevat relatief weinig schadelijke stoffen ten opzichte van andere smartphones. Dit stellen iFixit en HealthyStuff na een onderzoek waarin 36 smartphones werden gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen.

Naast de iPhone 5 blijkt ook de iPhone 4S minder schadelijke stoffen te bevatten dan veel concurrerende smartphones. De afwezigheid van stoffen als kwik en lood is vooral goed nieuws voor medewerkers van de fabrieken waarin de iPhone wordt gemaakt, aangezien deze minder risico lopen aan schadelijke stoffen te worden blootgesteld.

Op de lijst die iFixit en HealthyStuff hebben opgesteld worden ook oudere modellen van smartphones meegenomen. Het eerste model van de iPhone blijkt de smartphone te zijn die de meeste schadelijk stoffen bevat van alle smartphones in zijn onderzocht. Apple blijkt het gebruik van schadelijke stoffen in de iPhone door de jaren heen dus aanzienlijk te hebben verminderd.

Eerste update voor iPhone 5 verhelpt WiFi-probleem

Toegevoegd op 1 oktober 2012

De eerste update voor de iPhone 5 is beschikbaar. De update pakt een probleem aan waarbij de iPhone 5 via het 3G-netwerk data binnenhaalde ondanks dat het apparaat met een WiFi-netwerk was verbonden.

De bug is gemeld door iPhone 5-gebruikers die de Amerikaanse telecomprovider Verizon hebben. De gebruikers merkte dat hun iPhone 5 datategoed verbruikte, terwijl de iPhone 5 aangaf verbonden te zijn met een WiFi-netwerk. Apple meldt dat het probleem zich 'onder bepaalde omstandigheden' voordoet. Het bedrijf legt echter niet uit wat deze omstandigheden precies zijn.

De update voor de iPhone 5 verhelpt de bug en zorgt dat de iPhone 5 niet langer ongemerkt datategoed verbruikt. De update brengt wijzigingen aan in de instellingen voor de telecomcarrier, waardoor de update niet voor iedere iPhone 5-gebruiker beschikbaar is.

iPhone 5 officieel te koop in Nederland

Toegevoegd op 28 september 2012

De iPhone 5 is sinds vandaag officieel beschikbaar in Nederland. Het apparaat blijkt bij ons goedkoper te zijn dan bij onze Oosterburen. Duitse klanten betalen 40 euro meer voor de iPhone 5 dan Nederlandse klanten.

De nieuwste iPhone kon al langer worden besteld bij onder andere de mobiele telecomproviders T-Mobile, Hi en Vodafone. Ook kon je al langer terecht bij de webwinkels Studentmobiel (T-Mobile, KPN en Hi) en GSMwijzer (T-Mobile, KPN en Hi) Apple bood het apparaat echter nog niet aan. De iPhone 5 16GB is in de Apple Store beschikbaar voor 659 euro. Het 32GB-model is te koop voor 759 euro, terwijl je voor de 64GB-variant 859 euro zult moeten afrekenen.

Wil jij een iPhone 5 bestellen? Hou dan rekening met een flinke levertijd. De iPhone 5 is volgens de online Apple Store na drie tot vier weken klaar voor verzending. Het is natuurlijk ook mogelijk het apparaat in de officiële Apple Store in Amsterdam of bij één van de Apple Premium Resellers in Nederland aan te schaffen.

Vodafone start verkoop iPhone 5

Toegevoegd op 26 september 2012

Vodafone start met de verkoop van de iPhone 5. De iPhone 5 16GB is beschikbaar vanaf 189 euro bij een tweejarig abonnement van 55 euro per maand.

De 32GB-versie van de nieuwe iPhone is beschikbaar voor 229 euro bij een abonnement van 60 euro per maand, terwijl je voor het 64GB-toestel 329 euro kwijt bent bij hetzelfde abonnement. Vodafone lanceert gelijktijdig met de iPhone 5 ook een promotieactie, waarbij je de eerste 8 maanden vijftig procent korting op de abonnementskosten krijgt.

Apple's Phil Schiller: 'Het is normaal dat de iPhone 5 bekrast raakt'

Toegevoegd op 26 september 2012

Het is normaal dat de iPhone 5 snel bekrast raakt. Dit zegt Phill Schiller, marketingdirecteur bij Apple, in een reactie op een email van een klagende klant.

Meerdere iPhone 5-gebruikers klagen dat de nieuwe smartphone snel bekrast raakt. Ook uit een krastest van iFixit blijkt dat het apparaat sneller krassen oploopt dan zijn voorganger, de iPhone 4S. Schiller stelt echter dat er niets aan de hand is en het normaal is dat het aluminium van de iPhone 5 bekrast raakt.

9to5Mac heeft de headers van de mail gecontroleerd en constateert dat de mail inderdaad van Phil Schiller afkomstig lijkt te zijn. Schiller gaat in de mail overigens niet in op de vraag van de klant of Apple van plan is de krasgevoeligheid van de smartphone aan te pakken.

iPhone 5-gebruikers kampen met WiFi-problemen

Toegevoegd op 25 september 2012

Meerdere iPhone 5-gebruikers lopen tegen proberen met hun WiFi-verbinding aan. De WiFi-verbinding is bij sommige gebruikers traag, terwijl deze bij andere niet stabiel is en regelmatig wordt verbroken. De iPhone 5 blijkt daarnaast in sommige gevallen geen verbinding te kunnen maken met een WiFi-netwerk.

Gebruikers klagen over het probleem op zowel Apple's eigen supportforum als het MacRumors-forum. Het is onduidelijk waardoor de problemen worden veroorzaakt. Sommige gebruikers schrijven de problemen te hebben verminderd door van de beveiliging 'WPA/WPA2 Personal' over te schakelen op 'WPA 2 Personal'. Andere gebruikers melden dat dit echter geen verschil uitmaakt.

Een andere gebruiker schrijft op het supportforum van Apple contact op te hebben genomen met een Apple iOS Senior Representive, die adviseerde het toestel te herstellen als een nieuwe iPhone en handmatig data over te zetten. De Apple-medewerker zou hebben verteld dat de problemen met de WiFi-verbinding waarschijnlijk worden veroorzaakt door softwarematige problemen die optreden bij het terugzetten van de backup van de oude iPhone. Ook deze oplossing lijkt echter niet te werken.

0 Reactie(s) op: iPhone 5: het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.