iPhone 5C: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 25 februari 2014 08:00

Apple

Apple heeft in september de iPhone 5C gelanceerd. Het toestel draait op iOS 7 en beschikt over nagenoeg dezelfde hardware als de iPhone 5. Wil je volledig op de hoogte blijven van het laatste nieuws van deze goedkope iPhone? Check dit artikel dan regelmatig!

Vrouwen ontdekken de iPhone 5c

Toegevoegd op 25 februari 2014

Vrouwen hebben de iPhone 5c ontdekt. In de laatste maanden stijgen de verkopen van de kleurige Apple-smartphone flink in Europa.

De Europese modebewuste vrouw heeft de iPhone 5c ontdekt, vooral vanwege de diversiteit in kleur. Onderzoeker Kantar Worldpanel nam de grootste Europese markten onder de loep, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Juist in de laatste drie maanden nam de verkoop van de iPhone 5c toe, in Groot-Brittannië is het zelfs de nummer drie in de lijst van best verkochte toestellen.

Lees verder over de iPhone 5c-ontdekking door vrouwen.

Startersgids: Aan de slag met de iPhone 5c en iPhone 5s

Toegevoegd op 6 februari 2014

Met iOS 7 heeft Apple het vrij eenvoudig gemaakt om van start te gaan met je nieuwe iPhone 5c of 5s. Voor het geval je wat extra hulp nodig hebt, hier een uitgebreide handleiding voor je nieuwe iPhone. We gaan het toestel activeren, data overzetten en wijzen je op een aantal nieuwe functies.

Je data overzetten

Je bent overgestapt op het allernieuwste in de wereld van iOS, en daarom laat je je oude apparaat voor wat het is. Maar voordat je er afstand van doet, moet je beslissen of je de data naar je iPhone 5c of iPhone 5s wilt overzetten. Hier zijn de verschillende manieren om dat te doen, afhankelijk van of je overstapt van een oude iPhone, een andere smartphone, of een gewone telefoon.

Upgraden van een oudere iPhone

Als je upgradet van een oudere iPhone kun je alle apps, data en instellingen naar je nieuwe apparaat overzetten. (Om je muziek en video toe te voegen moet je je nieuwe apparaat nog altijd synchroniseren met iTunes.) Maar omdat te doen moet je eerst een volledige back-up maken (via iTunes of, als je iOS 5 of later draait, via iCloud). Je kunt die back-up vervolgens op je nieuwe telefoon herstellen tijdens het setupproces.

Lees verder in de startersgids van de iPhone 5c.

Apple boort nieuwe doelgroep aan met iPhone 5C

Toegevoegd op 2 december 2013

Niet alleen verkoopt het dure iPhone 5S-model beter dan de plastic 5C, ook doen beide samen het minder goed dan hun voorganger. Toch scoort Apple.

De verkoop van iPhones is wel toegenomen, wat analisten ook al hadden voorspeld. De omvang van die groei is echter minder dan de sprong die Apple maakte toen het de iPhone 5 uitbracht. Dit blijkt uit de verkoopcijfers van augustus, september en oktober die zijn doorgenomen door marktonderzoeker Kantar.

Lees verder over de nieuwe doelgroep van Apple.

iPhone 5c of iPhone 5s, welke past bij jou?

toegevoegd op 19 november 2013

Dit jaar kwam er niet één nieuwe iPhone op de markt, maar twee: de iPhone 5c en de iPhone 5s. Twee modellen, die enigszins op elkaar lijken, maar toch ook niet helemaal. Welke iPhone past het beste bij je?

Prijs

Laten we beginnen bij het onderdeel dat voor de meeste mensen het grootste verschil zal maken: de prijs. Wanneer we een willekeurige provider als voorbeeld nemen (T-Mobile), dan wordt duidelijk dat het prijsverschil ongeveer 100 euro is. Zo kun je in combinatie met een abonnement de iPhone 5s (16 GB) kopen voor 199,95, terwijl je voor honderd euro minder de iPhone 5c (16 GB) krijgt. Oftewel, je betaalt tweemaal zoveel voor de 5s als voor de 5c bij een nieuw abonnement. Is dat toestel het waard?

Lees meer over welke iPhone het beste bij jou past.

iPhone 5c - Apple-telefoon in kleurrijk plastic omhulsel

Toegevoegd op 2 november 2013

Wanneer Apple met een nieuw product komt, is het een logische reactie om het apparaat te vergelijken met zijn voorganger. En dan rijst bij de iPhone 5c de vraag: Brengt het toestel echt iets nieuws? Of is het een slimme marketingtruc, en werd de iPhone 5 letterlijk in een nieuw jasje gestoken...

De iPhone 5c is een toestel dat minder luxe uitstraalt dan zijn succesvolle voorganger, en ook aanzienlijk minder stevig aanvoelt. De telefoon is dan ook voorzien van een plastic behuizing. Wanneer ik de telefoon vergelijk met de iPhone 5s, valt direct op dat de 5c scherpere randjes heeft, meer geluid maakt bij het indrukken van de knoppen en in alles wat plastic aandoet. Dit valt vooral op wanneer de telefoon trilt. Daarnaast zorgt het glimmende materiaal voor een goedkopere uitstraling dan het huidige vlaggenschip van Apple.

Door zijn gladde afgeronde achterkant, ligt de telefoon wel fijn in de hand. Bij ons testtoestel was deze achterkant knalgeel, maar Apple heeft de 5c ook in andere brutale kleurstellingen beschikbaar gesteld: wit, groen, roze en blauw.

Lees verder over de iPhone 5c in een kleurrijk omhulsel.

iPhone 5c te koop in Nederland

Toegevoegd op 25 oktober 2013

Apple heeft vrijdag de iPhone 5c en iPhone 5s gelanceerd in Nederland. De iPhone 5s, het nieuwe vlaggenschip van Apple, is verkrijgbaar vanaf 699 euro. De 5c gaat voor honderd euro minder over de toonbank.

De iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en grijs voor een adviesprijs van 699 euro voor het 16 GB-model, 799 euro voor het 32 GB-model en 899 euro voor het 64 GB-model. De iPhone 5c is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van 599 euro voor het 16 GB-model en 699 euro voor het 32 GB-model. De iPhone 4s is het nieuwe instapmodel voor Apple, welke verkrijgbaar zal zijn vanaf 399 euro.

Lees verder over de lancering van de iPhone 5c.

Apple introduceert 'betaalbare' iPhone 5C

Toegevoegd op 10 september 2013

Apple heeft dinsdag de iPhone 5C gelanceerd. Het betreft hier Apple's eerste smartphone die niet op het hoogste segment gericht is. Het toestel heeft een behuizing die volledig is opgetrokken uit plastic en beschikt net als de iPhone 5 over een 4 inch Retina-beeldscherm.

Waar Apple de iPhone 5 en 5S een behuizing van aluminium heeft meegegeven, krijgt de iPhone 5C een jasje van plastic aangemeten. Mede hierdoor kan Apple de smartphone goedkoper produceren, wat ervoor zorgt dat Apple voor het eerst een instapmodel iPhone op de markt brengt. De 5C neemt de plek in van de iPhone 5, welke (met de komst van de iPhone 5S) uit de schappen zal verdwijnen.

Van binnen een iPhone 5

Van binnen lijkt de iPhone 5C veel op de iPhone 5. Zo is ook hier een 8 megapixel-camera aanwezig, ondersteunt de smartphone het snelle 4G internet en is het 4 inch-beeldscherm van het kaliber Retina. De iPhone 5C wordt aangestuurd door Apple's eigen A6-processor.

Zoals de vele geruchten al deden vermoeden, zal de iPhone 5C beschikbaar komen in verschillende kleurvarianten: blauw, wit, roze, geel en groen. Volgens Apple-topman Phil Schiller hebben ze hiervoor gekozen omdat het toestel zo een 'eenheid' vormt met het nieuwe kleurrijke besturingssysteem iOS 7.

Geen vingerafdrukscanner

In tegenstelling tot de eveneens aangekondigde iPhone 5S, beschikt de iPhone 5C niet over een vingerafdrukscanner (Touch ID) in de thuisknop. De iPhone 5C zal binnenkort beschikbaar komen en zal in de VS verkrijgbaar zijn vanaf 99 dollar, dit wel in samenwerking met een tweejarig abonnement bij een provider. Qua opslagcapaciteit kan er gekozen worden voor 16 of 32 GB. Over Nederlandse prijzen is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Krastest met de iPhone 5C

Toegevoegd op 22 augustus 2013

Hij is er nog niet, en misschien komt hij wel helemaal niet want Apple heeft nog niets bevestigd. Maar als er zelfs al krastesten plaatsvinden met fictieve apparaten van Apple, waar moet het dan heen? In een video die sinds gisteren op YouTube te vinden is, zie je NOG meer details dan je ooit zag van het verwachte budget toestel van Apple: de iPhone 5C.

Het nieuws kwam gisteren door via 9to5Mac, die het filmpje vond op een Taiwanees blog. In het demonstratiefilmpje vind je naast een nogal amateuristisch uitgevoerde krastest met sleutels en muntjes in een plastic zakje, ook aan het begin van het filmpje een meetdemonstratie. Als je het filmpje kijkt, zul je zien dat de afmetingen van de iPhone 5C die misschien op 10 september het levenslicht ziet, 24.55mm x 59.13mm x 8.98mm bedragen. Dat wisten we nog niet!

De iPhone 5C is het plastic budget toestel dat Apple lanceert, vooral om opkomende markten als China te bedienen. Het apparaat wordt gemaakt van plastic, zal wat minder stevige specificaties hebben qua snelheid, camera en interne opslag dan de iPhone 5 en zal ook voor veel minder geld over de toonbank gaan, zo is de verwachting. Lees meer over de iPhone 5C, die voorheen ook nog wel werd aangeduid als de iPhone Lite, in dit artikel op MacWorld: iPhone 5C Het laatste nieuws.

'iPhone 5C vanaf 20 september verkrijgbaar'

Toegevoegd op 21 augustus 2013

Apple zal de iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 20 september gaan verkopen. Dat meldt zowel het Japanse Nikkei als de Griekse website TechManiacs op basis van anonieme bronnen. De nieuwe smartphones worden vermoedelijk op 10 september onthuld.

Als Apple de toestellen daadwerkelijk tien dagen na de onthulling in de winkels legt, zou dit in lijn liggen met het uitrolschema van eerdere productlanceringen. De iPhone 5 werd overigens op 21 september 2012 gelanceerd (in de VS), waarmee zijn vermoedelijke opvolger dus exact een jaar later lijkt te verschijnen.

De geruchten over de releasedatum worden ondersteund door bronnen van The Wall Street Journal. Die claimen dat fabrikant Foxconn begin september zal starten met het uitleveren van de eerste lading nieuwe iPhones, wat een lancering later die maand aannemelijk maakt.

Opvolger iPhone 5

De iPhone 5S lijkt de officiële opvolger te worden van de huidige iPhone 5, waarbij Apple het apparaat van betere hardware en een vingerafdrukscanner zal voorzien. De iPhone 5C lijkt een goedkoper alternatief te worden, waarbij de hardware in lijn ligt met die van de iPhone 5. Grote verschil zal de behuizing van het toestel zijn, die lijkt namelijk volledig uit plastic te zijn opgetrokken.

Dit moet hem dan zijn: foto's iPhone 5c uitgelekt

Toegevoegd op 16 augustus 2013

Voormalig tieneridool Jimmy Lin plaatste gisteren twee foto's van de iPhone 5C op Weibo, een Chinees sociaal netwerk. De foto's lijken heel erg op eerder gelekte foto's van de budget iPhone van plastic, die tegenwoordig onder de naam 5C door het leven gaat.

De foto's lijken levensecht, maar we moeten niet vergeten dat alles nog steeds helemaal nep kan zijn. Of Apple dit geregisseerd heeft, of het met Lin's carriere zo bergafwaarts is gegaan dat dit zijn laatste redmiddel was om weer eens in de spotlight te staan... we weten het niet en we blijven nog even gissen.

Lin zou eerder hebben geposeerd met een iPhone die nog niet door Apple gelanceerd was: dat was een jaar geleden met de iPhone 5. De foto's die hij toen publiceerde, bleken echt te zijn.

Toch lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Lin op de foto die hij zelf heeft gemaakt of heeft laten maken, vergezeld gaat van de ECHTE iPhone 5C. Het zou niet des Apple's zijn om in deze fase van de productie een iPhone te geven aan derden, hoe graat het ook zijn marktaandeel in Azië wil uitbreiden.

De iPhone 5C is een van de meest besproken gadgets waarvan verwacht wordt dat Apple ze in september gaat lanceren. De prijs voor deze budget iPhone komt rond de 350-400 dollar te liggen. Meer over de iPhone 5C in dit artikel op MacWorld.

Volumeknoppen iPhone 5C duiken op

Toegevoegd op 13 augustus 2013

Er zijn dinsdag foto's uitgelekt van de volumeknoppen die straks op de iPhone 5C te vinden zullen zijn. Tenminste, dat claimt Sonny Dickson, de man die met enige regelmaat primeurs heeft rondom nieuwe Apple-hardware.

Eerder plaatste Dickson al foto's van de kleurrijke behuizing online, en nu laten ook de gekleurde volumeknoppen zich dus zien. De knoppen lijken te verraden dat Apple de 5C onder meer beschikbaar zal stellen in de kleuren rood, geel en blauw. Dit uiteraard naast standaard kleuren wit en zwart.

Hoewel Apple er natuurlijk nog met geen woord over wil reppen, lijkt de komst van een iPhone 5C vrijwel zeker te zijn. Zo zijn er al verschillende foto's van onderdelen opgedoken en verscheen zelfs de verpakking voor het toestel al online. Naast de iPhone 5C werkt Apple ook aan een iPhone 5S, de opvolger van de huidige iPhone 5. Geruchten gaan dat Apple de toestellen op 10 september zal onthullen tijdens een persconferentie.

iPhone 5C case op Amazon.com

Toegevoegd op 31 juli 2013

Als zelfs de case- en toebehoren fabrikanten er vanuit gaan dat de Apple iPhone 5C er komt, dan zal het wel zo zijn, toch? Op Amazon.com is een case opgedoken die past bij de iPhone 5C. Dat is de naam voor de langverwachte budget iPhone, die eerst door het leven ging als iPhone Lite.

Het is redelijk ongebruikelijk, schrijft MacRumors, dat een hoesjesfabrikant alvast spullen op Amazon.com zet terwijl de iPhone 5C nog niet eens is aangekondigd en zelfs de afmetingen van het apparaat onduidelijk zijn. Dan lijkt het wel een grote gok om al te beginnen met productie.

Bekijk de iPhone 5C case die op Amazon is verschenen...

iPhone Lite vermoedelijk op foto te zien

Toegevoegd op 29 juli 2013

Er zijn de laatste weken al verschillende foto's opgedoken waarop mogelijk de iPhone Lite te zien is, de goedkopere versie van de iPhone 5. Afgelopen weekend dook er een nieuwe foto op, die de nieuwe iPhone voor het eerst in hoge kwaliteit toont.

De foto werd gepubliceerd op Weibo, de Chinese variant op Twitter. Op de afbeelding is de achterkant van de telefoon te zien, welke veel gelijkenissen vertoont met eerder uitgelekte foto's. Verwacht wordt dat Apple de iPhone Lite (of iPhone 5c) later dit jaar op de markt brengt.

iPhone Lite heet misschien iPhone 5c

Toegevoegd op 29 juli 2013

Budget iPhone. Plastic iPhone. iPhone Lite. IPhone 5c. In China zijn foto's opgedoken van verpakkingen van de budget iPhone. Over die budget iPhone is veel geschreven, maar omdat hij er nog niet is, weten we niet precies hoe hij gaat heten. Misschien wel iPhone 5c....

Onderstaande foto die op een Chinese website is verschenen, toont wat misschien wel de winkelverpakking is van de komende budget variant van de iPhone. Deze is goedkoper en van plastic, zoals jullie waarschijnlijk al weten. Op de verpakkingen zie je duidelijk de naam 'iPhone 5C' prijken.

Lees het volledige artikel over de iPhone 5c...

Vijf nieuwe foto's iPhone Lite duiken op

Toegevoegd op 10 juli

Sonny Dickson (@SonnyDickson) heeft op Twitter vijf foto's geplaatst die de achterkant laten zien van wat de iPhone Lite zou zijn. Op de foto's is te zien dat de iPhone Lite beschikbaar zal zijn in het wit, blauw, roze, groen en geel. Of de foto's echt zijn en waar ze vandaan komen is niet duidelijk.

3 Reactie(s) op: iPhone 5C: Het laatste nieuws

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 13 september 2013 15:13 Anoniem
  Wanneer komt de telefoon in Nederland uit?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 september 2013 02:55 Anoniem
  echt niet goedkoop
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 oktober 2013 14:52 Anoniem
  super duur maak er gewoon 250 van
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.