iPhone 5s: Het laatste nieuws

Door: redactie-computertotaal | 06 februari 2014 12:54

Nieuws

Apple lanceerde in september 2013 de iPhone 5s. De smartphone draait op iOS 7 en volgt de populaire iPhone 5 op. In dit artikel houden wij je volledig op de hoogte van het laatste nieuws over de iPhone 5s.

Startersgids: Aan de slag met de iPhone 5c en iPhone 5s

Toegevoegd op 6 februari 2014

Met iOS 7 heeft Apple het vrij eenvoudig gemaakt om van start te gaan met je nieuwe iPhone 5c of 5s. Voor het geval je wat extra hulp nodig hebt, hier een uitgebreide handleiding voor je nieuwe iPhone. We gaan het toestel activeren, data overzetten en wijzen je op een aantal nieuwe functies.

h]Je data overzetten

Je bent overgestapt op het allernieuwste in de wereld van iOS, en daarom laat je je oude apparaat voor wat het is. Maar voordat je er afstand van doet, moet je beslissen of je de data naar je iPhone 5c of iPhone 5s wilt overzetten. Hier zijn de verschillende manieren om dat te doen, afhankelijk van of je overstapt van een oude iPhone, een andere smartphone, of een gewone telefoon.

Lees meer over de startersgids van de iPhone 5c en 5s.

Zo deel je de slow-motion filmpjes van de iPhone 5s

Toegevoegd op 21 november 2013

Het is een geweldige nieuwe functie op de iPhone 5s, de mogelijkheid om slow-motion video's vast te leggen. Het delen van die bestanden leidt echter tot nogal wat problemen. Waarom lukt dat niet?

Slow-motion

Ze lijken bijna magisch, die filmpjes waarin je iets in slow-motion vastlegt en afspeelt. In werkelijkheid film je echter niet in slow-motion, je legt alleen meer frames per seconde vast. Een iPhone 4s legt bijvoorbeeld video's vast met 24 fps, oftewel één seconde beeld bestaat uit 24 frames. De iPhone 5s (review) schiet video op 120 fps, oftewel één seconde beeld, bestaat uit 120 frames.

Lees meer over de slow-motion functies van de iPhone 5s.

iPhone 5c of iPhone 5s, welke past bij jou?

Toegevoegd op 19 november 2013

Dit jaar kwam er niet één nieuwe iPhone op de markt, maar twee: de iPhone 5c en de iPhone 5s. Twee modellen, die enigszins op elkaar lijken, maar toch ook niet helemaal. Welke iPhone past het beste bij je?

Prijs

Laten we beginnen bij het onderdeel dat voor de meeste mensen het grootste verschil zal maken: de prijs. Wanneer we een willekeurige provider als voorbeeld nemen (T-Mobile), dan wordt duidelijk dat het prijsverschil ongeveer 100 euro is. Zo kun je in combinatie met een abonnement de iPhone 5s (16 GB) kopen voor 199,95, terwijl je voor honderd euro minder de iPhone 5c (16 GB) krijgt. Oftewel, je betaalt tweemaal zoveel voor de 5s als voor de 5c bij een nieuw abonnement. Is dat toestel het waard?

Lees meer over welke iPhone het beste bij jou past.

iPhone 5s - Apple's meest complete smartphone

Toegevoegd op 30 oktober 2013

We hebben er even op moeten wachten, maar de iPhone 5s is nu dan eindelijk ook in Nederland beschikbaar. Zijn de vele interne updates voldoende om je het komende jaar aan de iPhone te verbinden? De afgelopen dagen ging ik met Apple's nieuwe vlaggenschip aan de slag.

Zoals de iPhone 4s qua uiterlijk gelijk was aan de iPhone 4, zo is deze nieuwe iPhone 5s van buiten amper te onderscheiden van de iPhone 5. Het toestel lijkt qua vorm sterk op zijn voorganger, met een aluminium achterkant, een metalen band over de zijkant en een 4 inch Retina-scherm dat is afgewerkt met Gorilla Glass.

Lees de review van de iPhone 5s.

Computer!Totaal - Digitale Special: iPhone 5s

Toegevoegd op 25 oktober 2013

Vanaf vandaag ligt de Apple iPhone 5s in de winkels. Het apparaat is niet goedkoop, dus je kunt maar beter alles eruit halen wat erin zit. In de vandaag verschenen Digitale Special van Computer!Totaal over de iPhone 5s, vind je een complete gids over deze nieuwe smartphone.

In deze Digitale Special vind je alles over de iPhone 5s. Reviews over de nieuwe functionaliteiten, een kijkje onder de motorkap, technische specificaties en een uitgebreid verhaal over dat prachtige nieuwe besturingssysteem: iOS 7.

Lees verder over de Digitale Special van de iPhone 5s.

iPhone 5s beschikbaar in Nederland

Toegevoegd op 25 oktober 2013

Apple heeft vrijdag de iPhone 5c en iPhone 5s gelanceerd in Nederland. De iPhone 5s, het nieuwe vlaggenschip van Apple, is verkrijgbaar vanaf 699 euro. De 5c gaat voor honderd euro minder over de toonbank.

De iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en grijs voor een adviesprijs van 699 euro voor het 16 GB-model, 799 euro voor het 32 GB-model en 899 euro voor het 64 GB-model. De iPhone 5c is verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, geel, roze en wit voor een adviesprijs van 599 euro voor het 16 GB-model en 699 euro voor het 32 GB-model. De iPhone 4s is het nieuwe instapmodel voor Apple, welke verkrijgbaar zal zijn vanaf 399 euro.

Lees verder over de lancering van de iPhone 5s.

iPhone 5s op 25 oktober naar Nederland

Toegevoegd op 9 oktober 2013

Apple zal de iPhone 5S en iPhone 5C op 25 oktober in Nederland lanceren. Het vlaggenschip, de iPhone 5S, zal verkrijgbaar zijn vanaf 699 euro. De goedkopere iPhone 5C zal een startprijs van 599 euro krijgen opgeplakt.

Apple introduceerde de nieuwe iPhones op 10 september, waarna het lange tijd onduidelijk bleef wanneer de smartphones richting Europa zouden komen. Apple laat vandaag dus weten dat zowel de iPhone 5S als de iPhone 5C eind deze maand in de winkelschappen zullen liggen.

Lees verder over de lancering van de iPhone 5s...

Apple laat Nederland nog even wachten op nieuwe iPhones

Toegevoegd op 17 september 2013

Zowel de grote telecomaanbieders als Apple Nederland hebben nog geen idee wanneer zij de twee nieuwe iPhones kunnen aanbieden aan klanten. Ook bestellen is hier nog niet mogelijk.

Apple laat Nederland in het duister tasten wat betreft de beschikbaarheid van de iPhone 5S en de iPhone 5C. Bij de presentatie van die twee nieuwe toestellen werd direct bekend dat ons land niet bij de eerste lichting (first wave) landen zit. Maar over wanneer andere landen aan de beurt zijn, wordt niets losgelaten door Apple. Providers, resellers en Apple Nederland zelf weten niets.

Dit jaar is er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet direct informatie losgelaten over de tweede en derde lichting landen. Tijdens de presentatie in Cupertino vorige week dinsdag meldde Apple wel dat de nieuwe iPhones tegen december in 100 landen verkrijgbaar is.

Later dan vorig jaar

Voorgaande jaren werd eerder duidelijk wanneer het nieuwe vlaggenschip van Apple kon worden verkocht. In 2012 werd de iPhone 5 gepresenteerd op 12 september 2012, was het toestel te koop in de grote landen op 21 september en volgde Nederland een week later op 28 september.

Er is dit jaar nog geen indicatie dat de nieuwe iPhones deze maand beschikbaar zijn in ons land. Een rondvraag langs de grote providers levert overal hetzelfde antwoord op. De telco's weten niet wanneer de iPhone 5S en 5C kunnen worden aangeboden aan klanten, terwijl ook de prijzen nog niet kunnen worden gecommuniceerd, laten de woordvoerders van KPN, Vodafone en T-Mobile weten aan Webwereld.

'Binnenkort verkrijgbaar'

De providers adverteren alvast met "binnenkort verkrijgbaar" maar bieden momenteel niets meer dan speciaal opgetuigde nieuwsbrieven, waarmee klanten en geïnteresseerden op de hoogte worden gehouden over de aanstaande levering.

Ook Apple Nederland laat niets los over het uitrolplan. "Op dit moment is alle beschikbare informatie over de iPhone 5C en de iPhone 5S te vinden in het persbericht", meldt PR-manager Martijn Kroonstuiver, verwijzend naar de persberichten van 10 september op de Apple-website.

Daar staat alleen dat beide toestellen vanaf vrijdag 20 september verkrijgbaar zijn in de VS, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Voor de iPhone 5C geldt daar dat deze sinds 13 septmeber kan worden besteld. De prijzen in Duitsland zijn overigens wel al bekend en lopen op vanaf 599 euro (iPhone 5C) en 699 euro (5S).

Alles stil

Grote Apple-resellers als iCentre (24 winkels) en Amac (22 winkels) tasten eveneens in het duister. "Maar daarmee is niets veranderd. Apple trekt zoals altijd zijn eigen plan, waarbij ook iCentre maar mondjesmaat wordt voorzien. Het zal voor de iPhone 5S zeker in het begin ontzettend lastig worden. We verwachten dat het voor de iPhone 5C vanaf begin oktober iets beter zal zijn", meldt iCentre-woordvoerder Pepijn Schoemaker aan Webwereld.

Bij MediaMarkt, dat vorig jaar ook in zeer beperkte oplage werd voorzien, heeft Webwereld dezelfde vraag uitstaan. MediaMarkt heeft in meerdere grotere filialen een officiële Apple In-Store.

Reseller Amac laat via zegsman Rob Plugers weten dat alles stil is. "Apple maakt vooraf nooit iets bekend wat betreft hoeveelheden. Dit jaar is wel nieuw dat nog niet bekend is wanneer kleinere landen aan de beurt zijn. Verder is het typisch Apple-beleid. Onze marketing weet helemaal niets en inkoop weet ook helemaal niets."

De rij in?

De echte liefhebbers zullen daarom weer de grens over moeten. Voor Nederlanders populaire lokale Apple Stores in Oberhausen, Keulen, Londen en Parijs openen vrijdag om 08.00 uur hun deuren. Dat leverde voorgaande jaren standaard lange rijen op, inclusief het nodige duw- en trek werk. De Apple Store in Oberhausen laat iPhoneclub.nl weten dat het aanstaande vrijdag betere veiligheidsmaatregelen neemt.

Bron: Webwereld.nl

Apple lanceert iPhone 5S met Touch ID

Toegevoegd op 10 september 2013

Apple heeft de langverwachte opvolger van de iPhone 5 aangekondigd. De iPhone 5S, zoals het vlaggenschip heet, beschikt over een vingerafdrukscanner (Touch ID) in de thuisknop en zal later deze maand beschikbaar komen.

Qua uiterlijk is er weinig aan Apple's high end smartphone veranderd. De achterkant is wederom opgetrokken uit aluminium, de voorzijde is afgedekt met Gorilla Glass. Ook is de kenmerkende metalen band weer om het toestel aanwezig. Het scherm is hetzelfde 4 inch Retina-display als op de iPhone 5 en de eveneens aangekondigde iPhone 5C.

De iPhone 5S betekent tevens de introductie van Apple's nieuwe A7-processor. Het is de eerste mobiele 64-bits chipset. "Deze processor is veertig keer sneller dan die van de originele iPhone", zo claimt Apple tijdens de persconferentie in Cupertino. "De grafische rekenkracht is zelfs 56 keer sneller". Doordat er ook een nieuwe M7-chip is ingebouwd, zal de iPhone 5S nauwkeuriger data kunnen registreren die sensors als de gyroscoop en accelerometer meten. Verder is er een verbeterde 8 megapixel-camera aanwezig en moet ook de accuduur iets zijn opgekrikt.

Touch ID in iPhone 5S

De iPhone 5S onderscheidt zich wel van zijn voorganger door de zilverkleurige ring die in de thuisknop verwerk zit, wat wijst op de aanwezigheid van het nieuwe Touch ID. Ook zal Apple de iPhone 5S in andere kleuren op de markt brengen. Naast de zwart-grijze versie, is er straks ook een zilver- en goudkleurige telefoon verkrijgbaar.

Betekende de iPhone 4S de introductie van spraakassistent Siri, de iPhone 5S staat toch vooral in het teken van de nieuwe vingerafdrukscanner: Touch ID. Deze scanner zit in de vertrouwde thuisknop verwerkt. Dit stelt de gebruiker onder meer in staat om zijn iPhone te ontgrendelen door simpelweg zijn vinger op de knop te leggen, en kunnen aankopen in de App Store of iTunes eenvoudig worden bevestigd.

Prijs en lancering iPhone 5S

De iPhone 5S krijgt dezelfde prijsstelling als de iPhone 5 een jaar geleden. Het toestel zal in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn vanaf 199 dollar, in samenwerking met een tweejarig abonnement. In Nederland zal de prijs vermoedelijk rond de 700 euro liggen.

Zowel de iPhone 5S als de iPhone 5C zullen op 20 september beschikbaar komen in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Over een Nederlandse releasedatum is op het moment van schrijven nog niets bekend, maar vermoedelijk zullen de toestellen een week later ook deze kant op komen.

Gouden iPhone 5S en blauwe iPhone 5C vergeleken in video

Toegevoegd op 27 augustus 2013

De stroom aan uitgelekte foto's en video's laten er nog maar weinig twijfel over bestaan; Apple komt binnenkort met een gouden iPhone 5S op de markt. Website 9to5mac heeft nu een uitgebreide video van het toestel online gezet.

In de video wordt de gouden iPhone 5S vergeleken met de huidige iPhone 5, en ook komt er nog even een blauwe versie van de iPhone 5C voorbij. Verwacht wordt dat Apple de twee nieuwe toestellen op 10 september gaat onthullen.

[youtube]m-Ib6NME-DE[/youtube]

Foto's verraden komst grijze iPhone 5S

Toegevoegd op 26 augustus 2013

Nadat eerder al foto's opdoken van een goudkleurige iPhone 5S, lijkt Apple ook met een grijze versie van zijn nieuwe smartphone te komen. Het toestel is te zien op foto's van zowel Sonny Dickson als het Japanse Weekly ASCii.

Sonny Dickson komt met enige regelmaat naar buiten met details en foto's van nog niet aangekondigde Apple-apparaten. In het verleden bleken deze al vaak juist te zijn. Op het oog lijkt de grijze iPhone 5S veel op de huidige zwarte versie van de iPhone 5. De achterkant is echter bedekt met grijs aluminium en ook de metalen rand om het toestel is grijskleurig.

Op het Japanse Weekly ASCii wordt de grijze iPhone 5S naast de huidige iPhone 5 gelegd, en de eerder opgedoken goudkleurige smartphone. Of Apple daarwerkelijk een vierde kleur aan de iPhone 5S line-up gaat toevoegen moet nog blijken. Verwacht wordt dat Apple op 10 september een persconferentie geeft waar het zijn nieuwe generatie smartphones zal onthullen.

'iPhone 5S 30 procent sneller'

Toegevoegd op 26 augustus 2013

Nu 10 september nadert, de dag waarop Apple waarschijnlijk de iPhone 5S gaat onthullen, komen steeds meer details naar buiten.

Clayton Morris heeft op Twitter geclaimd dat de A7 processor van de iPhone 5S ongeveer 31 procent sneller zou zijn dan de huidige A6 processor, die verwerkt zit in de iPhone 5. Beide processors blijven dual-core. Maar, schrijft 9to5Mac: er is een groot verschil: de processoren van de iPhone 5S zouden voorzien zijn van 64 bit functionaliteiten. Daar wordt nu mee getest.

'Apple bevestigt gouden iPhone 5S'

Toegevoegd op 23 augustus 2013

Na een heleboel geruchten bevestigen verschillende bronnen bekend met de plannen van Apple dat de gouden kleur daadwerkelijk aan de toekomstige iPhone-lijn wordt toegevoegd. Bronnen van het doorgaans betrouwbare All Things Digital bevestigen de komst van de gouden iPhone 5S.

Foto's gouden iPhone 5S duiken op

Toegevoegd op 19 augustus 2013

Nu 10 september, de dag waarop Apple waarschijnlijk een heleboel zaken gaat aankondigen, in rap tempo nadert, duiken ook meer en meer details op van de producten die Apple mogelijk gaat lanceren. Zie onder: de eerste "uitgelekte" of "gephotoshopte" foto van de gouden iPhone 5S.

'iPhone 5S in kleur goud en voorzien van 128 GB opslag'

Toegevoegd op 16 augustus 2013

KGI analist Ming-Chi Kuo heeft weer van zich laten horen. In een rapport dat AppleInsider te pakken heeft, schrijft Kuo dat Apple's iPhone 5S voorzien wordt van een opslagruimte tot wel 128 GB.

Daarnaast zou de iPhone 5S in de kleur goud beschikbaar komen en zal ook de processor van de upgrade van de iPhone 5 die in september verwacht wordt, 20 procent zuiniger of efficiënter zijn.

Verder houdt Kuo voet bij stuk over de verwachting dat de iPhone 5S wordt uitgerust met een homeknop van saffier en dat deze licht zal opbollen. De thuisknop zal niet zoals dat nu gebruikelijk is bij de iPhone van Apple, verzonken liggen in het toestel. In plaats daarvan zal de homeknop licht opbollen, wat de knop kwetsbaar maakt voor beschadigingen.

'Vertraging voor iPhone 5S door groter scherm'

Toegevoegd op 17 juli 2013

Apple gaat de iPhone 5S van een groter scherm voorzien. Dat schrijft de Commercial Times op basis van anonieme bronnen. Er zou gekozen worden voor een 4,3inch-scherm, daar waar de huidige iPhone 5 een display van 4inch heeft.

Als gevolg van deze wijziging zou de productie van het nieuwe toestel enige vertraging oplopen, zo schrijft de krant. Concrete details over het vermeende 4,3inch-scherm worden er nog niet gegeven. Zo is bijvoorbeeld onduidelijk welke resolutie het display heeft.

Met de iPhone 5 stapte Apple af van het 3,5inch-schermformaat. Hierdoor moesten app-ontwikkelaars hun software massaal aanpassen om deze schermvullend te maken en paste er een extra rij apps op het thuisscherm. Dat Apple wederom een dergelijk ingrijpende verandering doorvoert is dan ook onwaarschijnlijk.

Resolutie iPhone 5S

Mocht Apple daadwerkelijk een groter scherm gaan voeren, dan ligt het eerder voor de hand dat de resolutie van 1136 x 640 pixels ongewijzigd blijft. Dit zou echter ten kosten gaan van de scherpte. Verwacht wordt dat Apple de iPhone 5S later dit jaar gaat lanceren, mogelijk gelijktijdig met een budget-iPhone.

'Productie iPhone 5S deze maand van start'

Toegevoegd op 17 juli 2013

Apple gaat eind juli beginnen met de massaproductie van de iPhone 5S. Dat schrijft All Things D op basis van bronnen binnen de industrie. Het toestel moet na de zomer op de markt verschijnen.

In juni draaide Apple al even proef voor de productie van de nieuwe iPhone, en eind juli zullen de machines van Foxconn dan ook op volle kracht aan de slag gaan. Verwacht wordt dat Apple de komende maanden nog wel tegen enkele leveringsproblemen zal aanlopen, vooral dankzij de vingerafdruklezer die in het toestel verwerkt wordt.

De laatste maanden zijn er al verschillende details en foto's van de iPhone 5S uitgelekt. Zo lijkt het er onder meer sterk op dat er een verbeterde versie van de A6-processor gebruikt zal worden en dat er eveneens geknutseld is aan de camera en led-flitser.

Prototype iPhone 5S verklapt interne updates

Toegevoegd op 25 juni 2013

Apple zal de iPhone 5S voorzien van een nieuwe A7-processor en een grotere accu. Dat blijkt althans uit foto's die in handen zijn gekomen van MacRumors, waarop een testversie van het nieuwe Apple-mobieltje te zien is.

Op de foto's is te zien dat de nog onbekende iPhone over een chip beschikt met modelnummer APL0698. Volgens MacRumors betreft het hier de nog onaangekondigde A7-processor van Apple. De iPhone 5 draait op de A6-chip, welke modelnummer APL0598 draagt.

Lees de rest van het artikel...

Foto achterkant iPhone 5S toont weinig nieuws

Onderstaande foto van de achterkant van de iPhone 5S is gisteren uitgelekt via MacRumors. Wel is te zien dat de flitser iets groter is dan die van gewone iPhone 5, wat er op kan duiden dat er een camera in het apparaat zit met meer megapixels. Maar ook dat, wisten we eigenlijk al...

'iPhone 5S in september beschikbaar in meerdere kleuren'

Toegevoegd op 25 mei 2013

Apple lanceert in september de iPhone 5S. De nieuwe iPhone wordt beschikbaar in meerdere kleuren, waaronder blauw, groen, oranje/goud en roze. Ook de kleuren zilver/wit, zwart/'slate', die we kennen van de iPhone 5, blijven beschikbaar. Daarnaast komt het bedrijf ook met een goedkopere iPhone.

Dit meldt het Japanse Apple-blog Macotakara, dat doorgaans goed ingelicht is over ontwikkelingen bij de iPhone-fabrikant. Bronnen van het blog melden dat de iPhone 5S een kleine update is ten opzichte van de iPhone 5.

Lees de rest van het artikel...

Uitgelekte foto's verklappen grote update iPhone 5S

Toegevoegd op 17 mei 2013

De iPhone 5S krijgt naar verwachting nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de iPhone 5. Hardwarematig wordt het apparaat volgens geruchten echter wel flink geüpdatet. Een aantal uitgelekte interne componenten van de iPhone 5S geven ons alvast een beeld van de wijzigingen die we kunnen verwachten.

BGR heeft de uitgelekte foto's van de onderdelen in handen gekregen via een anonieme bron. Het gaat om een houder voor zowel de luidspeaker als de speaker die je tijdens het telefoneren gebruikt, een onderdeel van de vibratiemotor, een WiFi-kabel en SIM-kaarthouder. Een vergelijking met afbeeldingen van iPhone-reparateur iFixit toont aan dat de onderdelen duidelijk afwijken van de onderdelen van de iPhone 5. Dit bevestigt dan ook het vermoeden dat de iPhone 5S intern op een aantal punten een upgrade krijgt.

Lees de rest van het artikel en bekijk de uitgelekte foto's...

Sharp begint productie iPhone 5s display in juni

Toegevoegd op 08 mei 2013

Sharp, de geplaagde LCD-producent waar Samsung tegenwoordig aandelen in heeft, gaat in juni starten met de productie van schermen voor de iPhone 5s. Dat zal gaan gebeuren in Kameyama in Japan, een fabriek van Sharp die niet echt op bijzonder volle toeren draait op dit moment. Tegelijk met de opdracht aan Sharp, zou ook Japan Display orders van Apple hebben ontvangen voor de productie van de schermen van de iPhone 5s.

Het is weer een stukje van de puzzel die we kunnen leggen rondom de verwachte lanceringsdatum van de iPhone 5s. Dit bericht op AppleInsider doet ons vermoeden dat we de iPhone 5s nu toch wel echt in het derde kwartaal van 2013 mogen verwachten.

10 keer een plastic iPhone in beeld

Toegevoegd op 29 april 2013

Hoe gaat de plastic iPhone eruitzien? Dat is een vraag die ons allemaal wel bezighoudt. Er zijn al op meerdere websites afbeeldingen gelekt. In dit artikel een uitgebreid visueel overzicht.

Voordat we overgaan tot "visueel koffiedikkijken" moeten we natuurlijk melden dat het maar zeer de vraag is of de plastic iPhone er komt. Als we Tim Cook onlangs goed begrepen hebben, is het voor Apple een absolute "nogo" om in te boeten aan kwaliteitseisen, die als vanouds in Cupertino behoorlijk hoog liggen.

Lees de rest van het artikel...

Apple CEO gaat voor kwaliteit in plaats van groot scherm

Toegevoegd op 24 april 2013

Tim Cook is tijdens het vraaggesprek rondom de presentatie van de kwartaalcijfers duidelijk geweest over de schermgrootte van de iPhone. Want hoewel de meeste concurrenten van Apple smartphones maken met schermgrootten groter dan 5 inch, is het formaat van de iPhone 5 nog steeds de beste, denkt Cook.

De Apple CEO liet zich ontvallen tijdens het vraaggesprek met journalisten die gekoppeld was aan de presentatie van de kwartaalcijfers (zie ook: "Minder winst en omzet: Groei Apple moet vooral van buiten VS komen") dat hij vindt dat de concurrentie van Apple minder kwaliteit biedt met de grotere schermen.

Lees de rest van het artikel...

'iPhone 5S krijgt 12 megapixel camera'

Toegevoegd op 16 april 2013

Apple gaat in de iPhone 5S een 12-megapixelcamera gebruiken. Dit melden bronnen van Wonderful Saigon Electrics aan het Vietnamese Tinhte.vn.

De nieuwe iPhone-camera zal ook een verbeterde low light-modus krijgen, waardoor de iPhone 5S mooiere foto's in donkere omstandigheden kan maken. Verder is de nieuwe sensor in de iPhone 5S in staat om High Dynamic Range afbeeldingen te schieten. Meer over die techniek vind je hier op Wikipedia.

Wonderful Saigon Electrics is een hardwarefabrikant die onder andere cameramodulus voor de iPhone levert, dus we mogen voorzichtig verwachten dat over dit detail geen onzin wordt gepraat.

Geruchten wezen al langer op een verbeterde camera in de iPhone 5S. De huidige iPhone 5 nam de camera over van de iPhone 4S, dus het werd ook wel tijd voor een verbeterslag voor Apple.

'iPhone 5S deze zomer verkrijgbaar'

Toegevoegd op 3 april 2013

De iPhone 5S, de opvolger van de iPhone5 die nu al geruime tijd verkrijgbaar is, komt deze zomer. Dat bevestigen bronnen tegenover het doorgaans bijzonder goed ingevoerde Wall Street Journal.

Verder melden de bronnen ook nog tegen de WSJ, dat er in de tweede helft van 2013 een goedkopere iPhone uitkomt. Die telefoon hebben we hier op MacWorld iPhone6 genoemd.

In eerdere berichten noemden we al de maanden juni en augustus voor een lancering van de iPhone5S. Volgens de anonieme bronnen zal de nieuwe iPhone qua formaat en ontwerp gelijk zijn aan de huidige iPhone 5.

Het vier-inch apparaat dat de iPhone6 waarschijnlijk zal zijn gaat een behuizing van ander materiaal krijgen dan de highend iPhone 5. Apple zou hebben gewerkt aan verschillende kleuren voor de behuizing van de telefoon, maar de plannen blijven vooralsnog onduidelijk.

Concurrentie

Apple staat onder druk door de toenemende concurrentie van met name Samsung en andere smartphonespelers die inzetten op low-end smartphones. Een analist zegt tegen de WSJ dat de oplossing voor dit moment tweeledig is voor Apple. Er moet ten eerste een revolutionair design komen, zodat het bedrijf weer voorop loopt in de markt. En ten tweede, moet er tussendoor op de kosten gelet worden en moet de introductie van nieuwe modellen sneller gaan dan die van de concurrent.

'Apple ontvangt onderdelen iPhone 5S eind mei'

Toegevoegd op 21 maart 2013

Onderdelen voor de iPhone 5S zullen vanaf eind mei aangeleverd worden bij Apple. Dat schrijft DigiTimes op basis van bronnen die bekend zouden zijn met de plannen. De nieuwe iPhone verschijnt vermoedelijk in het derde kwartaal.

De iPhone 5S krijgt onder meer een snellere processor en een betere camera dan Apple's huidige smartphone, zo melden de bronnen. De berichten komen overeen met eerdere geruchten rond de nieuwe iPhone, welke enkel aan de binnenkant over verbeteringen zal gaan beschikken.

Release iPhone 5S

Als toeleveranciers in mei over de brug komen met de onderdelen voor de iPhone 5S, kan de telefoon in juli of augustus in de winkel liggen. Verwacht wordt dat Apple in het eerste kwartaal na de lancering tussen de 25 en 30 miljoen toestellen zal verschepen. Minder dus dan de 45 miljoen units die er in het vierde kwartaal van 2012 van de productieband rolden.

Apple zelf heeft uiteraard nog niets prijsgegeven over de volgende iPhone. Verwacht wordt dat de iPhone 5S enkele weken voor de lancering zal worden aangekondigd tijdens een persconferentie. Er bestaat ook een kleine kans dat het toestel in juni tijdens de WWDC wordt onthuld.

Foto's van budget-iPhone duiken op

Toegevoegd op 30 januari 2013

Foto's van de goedkopere iPhone zijn op internet verschenen. iLounge publiceert een reeks foto's van een onbekende iPhone met plastic behuizing. De iPhone lijkt qua uiterlijk een kruising te zijn tussen de iPhone 5, huidige iPod touch en de iPod classic.

Anonieme bronnen van ilounge melden dat de goedkopere iPhone een 4 inch scherm krijgt, dat een resolutie van 1136 bij 640 pixels levert. Het apparaat is voorzien van een plastic behuizing, maar wordt niet simpelweg een plastic variant van de iPhone 5. Het apparaat krijgt een eigen uiterlijk, met een vorm die we kennen van de iPod classic.

De afmetingen van de budget-iPhone zijn nagenoeg gelijk aan die van de iPhone 5. Het apparaat zou ongeveer een halve millimeter hoger, een halve millimeter breder en één millimeter dikker worden. De grootste wijziging van in het uiterlijk van de budget-iPhone ten opzichte van de iPhone 5 zit hem volgens de bronnen dan ook in de rondingen van de goedkope iPhone. Deze rondingen kennen we vooral van de iPod classic, al is de budget-iPhone van andere materialen gemaakt.

Het apparaat lijkt aan de voorzijde erg veel op de iPhone 5. Zowel de lichtsensor, camera als de homebutton zitten op exact dezelfde plek. De zijkant van de budget-iPhone wijkt wel af van die van de iPhone 5. Het apparaat is voorzien van langwerpige volumeknoppen, terwijl de iPhone 5 is uitgerust met ronde volumeknoppen.

De achterzijde van de iPhone 5 is volgens de bronnen een kruising tussen de iPhone 5 en vijfde generatie iPod touch. Zowel de koptelefooningang, Lightning-poort, microfoon als speakers zouden ongeveer op dezelfde positie zitten als op de iPhone 5. De speakers zouden echter aanzienlijk minder openingen hebben dan de iPhone 5, een ontwerp dat we kennen van de iPod touch.

'iPhone 5S ligt in juni in de winkels'

Toegevoegd op 28 januari 2013

De iPhone 5S gaat over een aantal maanden in massaproductie. Het apparaat moet volgens de planning van Apple in juni in de winkels liggen. Dit meldt een 'betrouwbare anonieme bron' van ilounge.

De bron meldt dat de iPhone 5S wordt voorzien van een verbeterde camera aan de achterzijde. De bron durft niet te zeggen om welke camera het gaat, maar iLounge speculeert dat het gaat om een 13 megapixel camera van Sony. De bron bevestigt een eerder gerucht over 128GB opslagruimte in de nieuwe smartphone. Apple bezit momenteel twee verschillende prototypes van de iPhone 5S, die de codenamen 'N51' en 'N53' zouden dragen.

iPhone 5S krijgt mogelijk 128GB opslagruimte

Toegevoegd op 28 januari 2013

Het is goed mogelijk dat de iPhone 5S 128GB opslagruimte krijgt. Ontwikkelaar @iNeal is in de broncode van de laatste beta van iOS 6.1 gedoken en meldt hier een verwijzing naar een iOS-apparaat met 128GB opslagruimte te hebben aangetroffen.

Ook Jeff Benjamin van iDownloadBlog is op de verwijzing gestuit. De broncode van iOS 6.1 bevat systeempartitiecodes die verwijzen naar de hoeveelheid opslagruimte van iOS-apparaten. De lijst bevat de cijfers 80, 160, 320 en 640. De cijfers verwijzen naar respectievelijk 8GB, 16GB, 32GB en 64GB. De lijst bevat echter ook het cijfer 1280, dat nog niet eerder is aangetroffen. Gezien de overige verwijzingen in de lijst lijkt het cijfer 1280 te verwijzen naar 128GB opslagruimte.

Introductie iPhone 3GS en iPhone 4S

De iPhone 5S is een logisch moment voor Apple om extra opslagruimte voor de iPhone te introduceren. Het bedrijf verdubbelde de maximale opslagruimte van de iPhone met de introductie van de iPhone 3GS tot 32GB. Met de introductie van de iPhone 4S verdubbelde Apple de maximale opslagruimte opnieuw tot 64GB.

Als Apple deze trend volgt verdubbelt het bedrijf met de introductie van de iPhone 5S dus opnieuw de maximale hoeveelheid opslagruimte, wat zou betekenen dat de iPhone 5S met 128GB opslagruimte beschikbaar zal zijn.

Bron: 9to5Mac

'Apple lanceert de iPhone 5S in juni'

Toegevoegd op 22 januari 2013

Apple lanceert in juni de iPhone 5S en rust het apparaat uit met een 8 megapixel camera. Dit melden anonieme bronnen aan China Times.

Andere details over de iPhone 5S weten de bronnen verder helaas niet te melden. Wel stellen de bronnen dat Apple gelijktijdig met de iPhone 5S een tweede iPhone lanceert onder de naam 'iPhone Math'. De iPhone Math wordt volgens de bronnen voorzien van eveneens dezelfde 8 megapixel camera als de iPhone 5S. De mysterieuze iPhone zou daarnaast een 4,8 inch-scherm krijgen.

Apple gaat iPhones tegen water beschermen met nano coating

Toegevoegd op 20 januari 2012

In de toekomst hoef je wellicht minder goed op te letten dat je iPhone niet in het water valt. Apple werkt aan een oplossing waardoor de iPhone voortaan aanzienlijk beter tegen vocht moet kunnen.

CNN schrijft dat Apple in een patentaanvraag meldt toekomstige iPhones van een waterafstotende coating te willen voorzien. De coating is ontwikkeld door het Britse P2i, dat claimt een nano-coating te hebben ontwikkeld die nagenoeg alle vloeistoffen afstoot. De coating wordt verkocht onder de naam Aridion en kan op iedere vaste ondergrond worden aangebracht.

Schade door vocht

De huidige iPhone kan slecht tegen water en andere vloeistoffen. Apple stelt in het patent dat vloeistof die de iPhone binnendringt de verbindingspunten van verschillende onderdelen kapot kan maken. Ook kunnen andere componenten binnen de smartphone sneuvelen als contact maken met water en is de dockconnector van het apparaat niet bestand tegen water.

P2i werkt al langer samen met de smartphonefabrikant Motorola. De nano-coating wordt naar verluidt al gebruikt in bijna tien miljoen smartphones van de fabrikant. "We werken daarnaast samen met de tien grootste fabrikanten vna mobiele telefoons. We hebben onlangs een contract gesloten met TCL Alcatel en we hebben meerdere aankondigingen op de planning staan", zegt Stephen Coulson, de uitvinder van de Aridion-coating, tegen CNN.

De bovenstaande video van CNN is helaas een Flash-bestand, waardoor deze niet op iPhones en iPad's kan worden geopend

'De iPhone 5S ligt in juni of juli in de winkels'

Toegevoegd op 16 januari 2013

De productie van de iPhone 5S gaat in maart van start. De nieuwe smartphone ligt in juni of juli in de winkels. Dit schrijft Peter Misek, analist bij analysebureau Jefferies, aan investeerders.

Misek stelt dat Apple momenteel aan twee toekomstige iPhones werkt, waarvan één de iPhone 5S is. De iPhone 5S is volgens de analist een tussentijdse update die vergelijkbaar is met de update van de iPhone 4 naar de iPhone 4S. Het zou dus gaan om relatief kleine hardwarematige wijzigingen, terwijl de iPhone 5S wat betreft uiterlijk gelijk blijft aan de iPhone 5.

iPhone mini

Het andere prototype is mogelijk een goedkopere variant van de iPhone, waar de laatste tijd meerdere geruchten over zijn opgedoken. Dit apparaat is volgens Misek gericht op opkomende markten als China.

De analist verwacht dat Apple naast de iPhone 5S aan de iPhone 6 werkt, die voorlopig nog niet in de winkels zal liggen. Dit apparaat wordt de opvolger van de iPhone 5S en wordt volgens de analist uitgerust met een 4,8 inch scherm.

Zo kan de iPhone 5S eruit gaan zien

Toegevoegd op 10 januari 2013

Alleen Apple weet hoe de iPhone 6 eruit gaat zien. Het ontwerpbureau Ciccarese Design durft echter wel een gok te doen en publiceert een aantal renderings van de nieuwe iPhone op zijn website.

Ciccarese Design publiceert op zijn website een viertal renderings en een video van de iPhone 6. Het ontwerpbureau baseert het ontwerp op een opgedoken beschrijving van een prototype van de iPhone 6. De ontwerpers stellen bij het ontwerpen van de iPhone 6 duidelijk naar de vormen van de iPod nano te hebben gekeken.

De ontwerpers van Ciccarese Design verwachten dat de iPhone 6 met een nieuwe variant van het mobiele besturingssysteem iOS wordt gelanceerd. Deze nieuwe versie zou net als de iPhone 6 een nieuw uiterlijk krijgen. Het besturingssysteem van de iPhone 6 is volgens Ciccarese Design een combinatie van iOS en het Mac-besturingssysteem OS X.

[youtube]bI1cGOW5i68[/youtube]

'iPhone 5S in juni verkrijgbaar in meerdere kleuren'

Toegevoegd op 2 januari 2013

De iPhone 5S is in juni beschikbaar in verschillende kleuren. De smartphone zou daarnaast met twee schermformaten in de winkels komen te liggen. De productie start in maart of april.

Dit meldt Brian White, analist bij Topeka Capital Markets. De iPhone 5S is volgens de analist in juni beschikbaar in de zilver met wit, zwart met 'slate',

roze, geel of blauw. De iPhone 5 is al langer beschikbaar in het zilver met wit en zwart met slate.

Twee schermformaten

De analist stelt daarnaast dat de iPhone beschikbaar zal zijn met twee schermformaten. Dit is opvallend, aangezien alle varianten van de iPhone slechts met één schermformaat leverbaar zijn. Wel verkoopt Apple op dit moment gelijktijdig de iPhone 4S met een 3,5 inch-scherm en iPhone 5 met 4 inch-scherm.

De analist stelt dat de introductie van de iPhone 5S Apple een flinke stimulans zal geven. White raadt investeerders ondanks de moeilijke periode die Apple op de beurs doormaakt dan ook aan aandelen in Apple te kopen. De analist verwacht dat de prijs van het Apple-aandeel uiteindelijk stijgt tot 1.111 dollar.

Proefproductie van de iPhone 5S start in december

Toegevoegd op 12 november 2012

Apple start naar verwachting in december met de proefproductie van de nieuwe versie van de iPhone 5. Het nieuwe apparaat krijgt waarschijnlijk de naam 'iPhone 5S' en gaat het huidige model van de iPhone vervangen.

Dit meldt Digitimes op basis van een Chinese zakelijke krant. Apple produceert naar verwachting in eerste instantie 50.000 tot 100.000 nieuwe iPhones. Details over het nieuwe apparaat zijn helaas nog niet bekend. De iPhone 5S gaat volgens het gerucht in het eerste kwartaal van 2013 in massaproductie, wat betekent de nieuwe iPhone in het voorjaar van 2013 al in de winkels kan liggen.

Lancering in het voorjaar

Een lancering in het voorjaar zou opvallend zijn aangezien Apple hiermee opnieuw afwijkt van zijn normale ritme. Het bedrijf lanceerde de eerste reeks iPhones telkens in juni. Het bedrijf week hier met de iPhone 4S en iPhone 5 van af door de apparaten in september te lanceren.

Productieproblemen lijken voor Apple de aanleiding te zijn de productie van de iPhone 5S nu alvast te testen. Apple zou het certificatieproces van onderdelen en materialen die in de iPhone 5S worden verwerkt hebben versneld, omdat de iPhone 5 met productieproblemen te kampen heeft. Door het productieproces nu alvast te testen probeert Apple te voorkomen dat de productie van de iPhone 5S opnieuw met problemen te maken krijgt.

5 Reactie(s) op: iPhone 5s: Het laatste nieuws

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 november 2013 08:22 HannibalBarkas
  Wel heel veel aandacht de laatste tijd voor een klein dik telefoontje, dat door bijna niemand wordt gekocht.

  Geef eens meer aandacht aan Android, het belangrijkste smartphone OS!
  En aan Android smatphones.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 november 2013 17:33 Anoniem
  Fuck jou met je androit iphone is beste klaar !! Als je geen positiefe berichte heb hou dan je bek alsjeblief en ga je androit pijpen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 juni 2014 07:38 Anoniem
  Magnificent website. Lots of useful information here. Im sending it to some friends ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat! ecakecddfaedddda
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 juli 2014 00:45 Anoniem
  Promo Aanbieding Koop 3 krijgt 1 gratis bedrijf

  Het verkopen Brand nieuwe mobiele telefoon

  ………………………………..

  Apple iPhone 5s 64GB ……….. 600 £

  Apple iPhone 64GB 5c ……….. 510 £

  Apple iPhone 4S 64GB ……………. 250 £

  Apple iPhone 5 64GB …………….. 350 £


  …………………………………..

  Apple iPad Air

  Apple iPad Mini 2

  Apple MacBook Air
  …………………………………

  Blackberry Porsche Design P9981 500 £

  Blackerry Q10 ………………………………………… .. 300 £

  Blackberry Z10 ………………………………………… .250 £

  Blackberry Q5 ………………………………………… .. 180 £

  Samsung Galaxy S4 ………………. 400 £

  Samsung Galaxy Note III Gear …….. 430 £

  Sony Xperia z2 …………………. 230 £

  HTC One Max 4G (zilver) …………. 350 £

  Samsung Galaxy s5 ………………. 600 £


  inhoud van de verpakking
  ================
  Apple iPhone Unlocked telefoon die met elke SIM-kaart)
  batterij 2
  Charger 1
  Data Cable 1
  handsfree 1
  Gebruikershandleiding 1
  Lader Bank 1

  100% * OFFICIAL * ERKENDE DEALER
  100% nieuw in doos Echt gegarandeerd
  100% Laagste prijs garantie (Price Match gelden)
  100% volledige garantie met setup service.
  Plaats nu uw bestelling!!

  Naam: Navetni Alex
  E-mail: navetnialex@outlook.com
  Tel: +447937443037
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 november 2014 09:42 Anoniem
  Leuk artikel!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.