'iPhone 6 krijgt 4,8 inch scherm'

Door: | 08 oktober 2013 13:10

Apple

De iPhone 6 krijgt mogelijk een 4,8 inch-scherm. Dat verwacht een analist na een bezoek aan Apple's toeleveranciers in Azië.

iPhone-liefhebbers die het 4 inch-scherm van de iPhone 5S of de iPhone 5C te klein vinden, kunnen misschien beter hun geld op de bank laten staan en wachten tot volgend jaar. Een analist verwacht dat de iPhone 6 een scherm krijgt van 4,8 inch.

De analist, Peter Misek van Jefferies, deed zijn voorspelling na een bezoek aan Apple-leveranciers in Azië. Hij laat echter niet weten hoe hij tot zijn voorspelling is gekomen. Wel geeft hij aan dat er veel vraag zal zijn naar het grotere schermformaat. Zo'n 50 procent van de verkochte smartphones in het vorige kwartaal had een scherm groter dan 4 inch, vergeleken met slechts 20 procent een jaar eerder.

Lancering iPhone 6

"Wij denken dat er, naast de 85 miljoen iPhones die toe zijn aan een upgrade ten tijde van de lancering van de iPhone 6, nog eens 5 tot 10 miljoen exemplaren bijkomen van mensen die de 5S/5C cyclus hebben overgeslagen", schrijft Misek.

De analist schrijft ook dat de verkopen van de iPhone 5C tegenvallen. De productieaantallen zijn daarom naar beneden bijgesteld, van 30 miljoen naar 15 tot 20 miljoen. Als we kijken naar de introductiemomenten van de iPhone van Apple, dan zou je kunnen voorspellen dat de iPhone 6, in september 2014 gelanceerd gaat worden.

Bron: De Telegraaf