'iPhone 6S van sterker aluminium'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen | 18 april 2015 09:04

Apple

Volgens geruchten zal de behuizing van de iPhone 6S en 6S Plus gemaakt worden van het 7000 series Aluminium. Dat materiaal wordt ook gebruik voor het sportmodel van de Apple Watch.

De behuizing van de iPhone 6S en 6S plus zal volgens het Taiwanese Economic Daily News gemaakt worden van het zogeheten 7000 series Aluminium. Dat materiaal wordt ook gebruikt voor het sportmodel van de Apple Watch. Het 7000 series Aluminium is zestig procent sterker dan normaal aluminium en heeft een derde van de dichtheid van roestvrij staal. Toch blijft het materiaal erg licht. Lees ook: Gerucht: Dit jaar drie nieuwe iPhones

iPhone 6S

Hoewel er nog geen officiële mededelingen zijn gedaan over de iPhone 6S en 6S Plus zullen de nieuwe generatie iPhones waarschijnlijk later dit jaar worden aangekondigd. Volgens de geruchten zouden de 6S en 6S Plus betere camera's krijgen en krijgt in ieder geval de iPhone 6S Plus ook Force Touch. Daarnaast zou de 6S een snellere A9 processor krijgen en een extra gigabyte aan RAM-geheugen.