iPhone 8 krijgt augmented reality

Door: Martin Gijzemijter | 30 augustus 2017 09:16

iPhone AR
Nieuws

Er zijn nieuwe beelden uitgelekt van de iPhone 8 (of iPhone Pro, zoals hij naar verluidt ook wel eens zou kunnen gaan heten). De beelden bevestigen grotendeels wat we al (dachten te) weten over het toestel, maar onthullen ook iets nieuws.

Naar verwachting heeft de iPhone 8 een OLED-scherm, ondersteunt hij draadloos opladen en is de vingerafdruksensor vervangen voor gezichtsherkenning. De uitgelekte beelden tonen echter de dual-camera op de iPhone 8 en die wijkt in één opzicht sterk af van de camera van z’n voorganger: hij is negentig graden gedraaid. Waar de lenzen van de iPhone 7 Plus naast elkaar zitten, zitten de lenzen van de iPhone 8 naar verluidt onder elkaar.

iPhone 8

Augmented reality

Voor de foto’s die je maakt, en het scherptediepte-effect dat Apple vorig jaar introduceerde met de iPhone 7 Plus maakt dat geen enkel verschil. Augmented Reality, de technologie waarbij digitale informatie over de ‘echte’ wereld wordt geprojecteerd, werkt echter vele malen beter wanneer de lenzen naast elkaar zijn gepositioneerd. In dat opzicht zou je denken dat Apple juist wegstuurt van AR (immers de lenzen zitten nu onder elkaar), ware het niet dat de meeste AR-applicaties werken in landschapsmodus. En wanneer je de iPhone kantelt, bevinden de lenzen zich dus in de ideale positie.

Cook houdt van AR

Dat Apple met de iPhone 8 de wereld wil veroveren met AR is eigenlijk geen verrassing. In juni van dit jaar demonstreerden Cook en zijn team ARkit, de tookit waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen die AR ondersteunen. Daarnaast zei Cook eerder dit jaar het volgende tijdens een interview met de Britse krant The Independent: ‘Ik zie AR als net zo’n grote ontwikkeling als de smartphone. De smartphone is voor iedereen en voor AR geldt dat ook. Ik wordt er enthousiast van omdat er zoveel mee gedaan kan worden dat het leven beter kan maken’.

0 Reactie(s) op: iPhone 8 krijgt augmented reality

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.