iPhone app: Eenvoudig geld terug vragen bij vervoersmaatschappijen

© PXimport

iPhone app: Eenvoudig geld terug vragen bij vervoersmaatschappijen

Geplaatst: 15 maart 2012 - 06:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robin Smit

OV Butler is een app die het gemakkelijk maakt om claims in te dienen bij vervoersmaatschappijen wanneer er vertraging heeft plaatsgevonden of wanneer de gebruiker is vergeten uit te checken met de OV chipkaart. Daarnaast kunnen eenvoudig de laatste mutaties van een gekoppelde OV chipkaart worden bekeken.

Om OV Butler te gebruiken, zal de gebruiker zich aan moeten melden met inlog gegevens die zijn gekoppeld aan de te gebruiken OV chipkaart. Hierdoor krijgt de app inzage in de laatste reizen die zijn gemaakt met de betreffende kaart. Vervolgens is het zeer eenvoudig om claims in te dienen voor trajecten die op de OV chipkaart staan geregistreerd. Zo is het mogelijk om geld terug te vragen bij vertragingen, of wanneer de gebruiker is vergeten uit te checken met de OV chipkaart.

Doordat de gebruiker slechts eenmalig alle benodigde gegevens voor de claims in hoeft te vullen, behoort het invullen van lange formulieren voor claims tot het verleden. Wanneer de gebruiker een claim wil indienen, neemt dit met OV Butler nog geen 30 seconden in beslag. Helaas heeft de app slechts toegang tot de meest recente transacties op de OV chipkaart. Daarnaast is er geen ondersteuning voor het gebruik van meerdere OV chipkaarten. OV Butler gebruikt altijd de hoofdkaart.

Kortom

OV Butler is een app die het indienen van claims bij vervoersmaatschappijen extreem eenvoudig maakt. Hiermee behoort het invullen van lange formulieren tot het verleden. Kleine nadelen van de app zijn het ontbreken van de ondersteuning voor meerdere kaarten en het weergeven van alleen de meest recente transacties.

Beoordeling 8/10

Bekijk OV Butler verder in iTunes (iPhone)

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten