iPhone app: Het leukste alternatief voor Whatsapp

Door: robin-smit | 20 maart 2013 20:42

Review

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we vanaf eind 2013 allemaal moeten gaan betalen voor het gebruik van Whatsapp. Misschien doet het je niet zo veel dat de chat-dienst een kleine bijdrage gaat vragen, maar er zijn ook nog steeds gratis alternatieven op de markt.

Een voorbeeld van zo een gratis dienst is de app MessageMe. Dit is een app die het, net als Whatsapp, mogelijk maakt om onderling berichten, foto’s, video’s en andere media uit te wisselen met andere gebruikers. Wat direct opvalt bij het openen van MessageMe is dat de app er een stuk frisser en overzichtelijker uit ziet dan Whatsapp. Zo worden in het menu onderin je beeld bijvoorbeeld alleen knoppen weergegeven voor contacten, berichten en jouw profiel.

Ook wat betreft functionaliteit weet MessageMe behoorlijk meer te overtuigen dan Whatsapp. Zo is het naast foto’s, video’s en locaties ook mogelijk om elkaar zelf gemaakte tekeningetjes of liedjes te sturen. Vooral deze laatste mogelijkheid is het uitlichten waard. In MessageMe kun je namelijk nummers opzoeken in de iTunes Store en vervolgens een preview van deze nummers naar je contactpersonen sturen. Enkele iconen in het deelmenu van MessageMe laten zien dat de makers van de app ook werken aan de mogelijkheid om stickers en geld te delen met contactpersonen. Hoe dit zal worden geïntegreerd is nog de vraag, maar het lijkt in ieder geval veelbelovend.

Wie vrienden wil toevoegen in MessageMe kan dit doen met behulp van telefoonnummer, e-mailadres of unieke pincode. Dit geldt echter alleen voor nieuwe contacten. Bestaande contacten op je telefoon worden automatisch toegevoegd aan je contactpersonen in MessageMe. Hier komt wel direct een groot nadeel van de app om de hoek kijken. Zo zijn er op dit moment nog nauwelijks gebruikers van MessageMe. Ook is de app alleen beschikbaar voor Android en iOS. Het is dus nog even de vraag of MessageMe breed geadopteerd gaat worden.

Kortom

MessageMe is een goed alternatief voor de veel gebruikte app Whatsapp. Wat betreft vormgeving en functies is de app een grote verbetering ten opzichte van Whatsapp, maar de compatibiliteit en het aantal gebruikers blijft nog achter.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Download MessageMe in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl

0 Reactie(s) op: iPhone app: Het leukste alternatief voor Whatsapp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.