iPhone app: Nu wordt het weerbericht pas écht leuk!

Door: Robin Smit | 15 maart 2013 13:16

Apple

Wanneer je het weerbericht raadpleegt is het natuurlijk belangrijk dat je een betrouwbare, en als het even kan, uitgebreide verwachting te zien krijgt. Nu zijn er voldoende apps die dit goed doen, maar zou het ook niet eens interessant zijn als het weerbericht gewoon leuk zou zijn? Dat wordt het nu zeker met Haze.

Haze is een app die je op een mooie en leuke manier laat zien wat het weer op dit moment is en wat het weer de komende dagen gaat doen. Op het beginscherm van de app zie je niet meer dan een cirkel met daarin een waarde. Afhankelijk van de modus die je hebt geselecteerd staat hier de temperatuur of de kans op regen of zonneschijn. Op de achtergrond van het scherm zie je een subtiele animatie die aangeeft of de temperatuur de komende tijd gaat stijgen of dalen. Zo heb je op een niet storende manier toch meer informatie op je scherm dan je denkt. De kleur van deze achtergrond is overigens aan te passen door verschillende thema’s binnen de app te verzamelen.

Door op de cirkel op het scherm te tikken zul je meer informatie te zien krijgen die gerelateerd is aan de informatie in de cirkel. Zo krijg je bij de temperatuur bijvoorbeeld de hoogste en laagste temperatuur en gevoelstemperatuur voor die dag te zien. Door met je vinger van boven naar beneden op het scherm te vegen krijg je een verwachting voor de komende vijf dagen te zien. Het enige dat we missen aan Haze is de mogelijkheid om het weerbericht voor meerdere locaties bij te houden. In veel vergelijkbare apps is dit wel mogelijk, maar Haze kijkt alleen naar de locatie waar jij je op het moment van gebruik bevindt.

Kortom

Haze is een leuke app die het weerbericht op een mooie en overzichtelijke manier weergeeft. Door het gebruik van cirkels voor het weergeven van de belangrijkste informatie hoef je nooit meer lang te zoeken naar de informatie die je zoekt. Helaas kan je het weerbericht alleen bekijken voor de locatie waar je je op dat moment bevindt.

Beoordeling 9/10

Prijs: € 0,89 (tijdelijk)

Download Haze in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish

0 Reactie(s) op: iPhone app: Nu wordt het weerbericht pas écht leuk!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.