iPhone en iPad app: Het moderne broertje van Tetris

Door: Robin Smit | 31 maart 2013 21:38

Apple

Als er een game is die de stempel ‘retro’ met trots mag dragen dan is het Tetris wel. Deze immens populaire game waarbij je strategisch blokjes op elkaar moet plaatsen heeft door de jaren heen veel variaties gezien. Zelfs vandaag de dag worden nog nieuwe games gebaseerd op Tetris uitgebracht, zo ook Breaking Blocks.

Breaking Blocks is een game die in de essentie op hetzelfde neerkomt als de originele versie van Tetris. Zo krijg je nog steeds elke beurt een geblokt figuurtje dat je op de juiste manier op het speelveld moet plaatsen. Wanneer je een laag van het speelveld vol maakt zal deze verdwijnen en zullen de punten binnenstromen. Voor elk blokje heb je een bepaalde tijd om hem te plaatsen. Afhankelijk van het niveau waarop je speelt is deze tijd kort of lang.

Wat Breaking Blocks echter uniek maakt is dat er een derde dimensie is toegevoegd aan het speelveld van het originele Tetris. Waar je eerst alleen in de hoogte en breedte blokjes moest plaatsen, doe je dit nu ook in de diepte. Dit zorgt ervoor dat de game net iets uitdagender is dan zijn tweedimensionale broertje. Helaas is de besturing hiermee ook iets uitdagender, waardoor de game net even iets minder fijn speelt. Voornamelijk op de hogere niveau’s, kan deze besturing de mogelijkheid om de game goed te spelen behoorlijk in de weg zitten.

Kortom

Breaking Blocks is een driedimensionale variant op de klassieke game Tetris. De derde dimensie maakt de game uitdagender dan zijn voorganger, maar helaas geldt dit ook voor de besturing. Voornamelijk op hogere niveau’s kan dit het spelen van de game erg lastig maken.

Beoordeling 6/10

Prijs: Gratis

Download Breaking Blocks in de AppStore

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl

0 Reactie(s) op: iPhone en iPad app: Het moderne broertje van Tetris

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.