iPhone groeit terwijl Android stagneert

© PXimport

iPhone groeit terwijl Android stagneert

Geplaatst: 4 juli 2014 - 06:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:55

Redactie ID.nl

Ondanks een flinke groei van het aantal verkochte Samsungs in de Verenigde Staten, gaat het niet voor de wind met Android. Er gingen in mei minder smartphones met een Google OS over de toonbank dan een maand eerder.

Uit cijfers die bureau Comscore vrijdag publiceerde, blijkt dat Google's Android besturingssysteem nauwelijks aan populariteit wint in de Verenigde Staten. Sterker nog, in de maand mei kreeg Apple er 1,3 miljoen iPhone-klanten bij, terwijl er juist 100.000 minder gebruikers van Android waren.

Samsung laat als enige Android-leverancier een toename in marktaandeel zien en neemt in omvang toe van 27 procent in februari naar 27,8 procent in mei. Motorola blijft in marktaandeel gelijk, terwijl LG en HTC juist 0,3 procent moeten prijsgeven.

Apple's iPhones doen het nog steeds buitengemeen goed in de Verenigde Staten. Hoewel iOS in vergelijking met Android qua omvang al een tijdje op een verre tweede plek staat, steeg het marktaandeel van de iPhone met 0,6 procent naar 41,9 procent. Apple is daarmee het absolute nummer 1 merk in de VS.

 

© PXimport

Einde BlackBerry en Symbian komt heel nabij

Wat verder opvalt in de cijfers is dat Microsoft met Windows Phone in de eerste maanden van dit jaar helemaal niets wist te winnen in de VS en dat BlackBerry en Symbian langzaam uit de statistieken verdwijnen. De grote vraag is of zij komende maanden door nieuwe spelers als Sailfish, Firefox, Tizen en Ubuntu verdreven kunnen worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten