iPhone-hacker Charlie Miller treedt in dienst bij Twitter

© PXimport

iPhone-hacker Charlie Miller treedt in dienst bij Twitter

Geplaatst: 15 september 2012 - 08:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

iPhone- en iPad-hacker Charlie Miller is vanaf volgende week werkzaam voor het beveiligingsteam van Twitter. Miller is verantwoordelijke geweest voor het vinden van een flink aan kwetsbaarheden in iOS, het besturingssysteem van de iPhone, iPod touch en iPad.

Dit zegt Miller op Twitter. Twitter zelf wil geen reactie geven op het nieuws. Miller laat aan Ars Technica weten dat het team waar hij werkzaam voor zal worden onder leiding staat van Moxie Marlinspike, een hacker die een aantal beveiligingslekken wist te vinden in het SSL-protocol dat wordt gebruikt om een veilige omgeving op websites te creëren.

© PXimport

Exploits

Miller wist sinds de lancering van de iPhone in 2007 een grote hoeveelheid beveiligingslekken in het besturingssysteem van het apparaat te vinden. De hacker wist binnen één maand na de lancering van de originele iPhone een manier te vinden om zowel SMS-berichten, contactgegevens, belgeschiedenis en voicemailberichten van het apparaat te stelen.

Ook was Miller de eerste hacker die het voor elkaar kreeg een iPhone op afstand volledig over te nemen. De laatste jaren richtte Miller zich naast het iOS-platform ook op OS X, het besturingssysteem van de Mac.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten