iPhone herkent je niet? Face ID resetten kan helpen

Door: dirk-schoofs | 21 februari 2022 11:09

How To

Je kunt de gezichtsherkenning op je iPhone op ieder moment opnieuw instellen. Vind je dat het te lang duurt voordat je telefoon je herkent? Heb je je telefoon hersteld vanuit een back-up? Of wil je een baard laten groeien, een facelift laten uitvoeren of voortaan met een Mohawk-kapsel door het leven? Dan moet je Face ID resetten.

Face ID

Om je Face ID te herstellen, open je de app Instellingen en ga je naar Face ID en toegangscode. Daarna voer je de toegangscode van je telefoon in. In het volgende scherm kun je aangeven waarvoor je Face ID wilt gebruiken. Dat kunnen iPhone-functies als de ontgrendeling van het toestel en het invullen van wachtwoorden zijn. Onder Andere apps vind je de toepassingen die deze technologie voor authenticatie aanspreken. 

Er is ook een optie Aandacht vereist voor Face ID. Eigenlijk is dit een veiligheidsvoorziening. De TrueDepth-camera controleert hiermee of je in de smartphone-camera kijkt. Als iemand jouw toestel afpakt en hem probeert te ontgrendelen door hem voor je gezicht te houden, kun je dus best je ogen sluiten.

Configureren

Het resetten kost weinig tijd en het opzetten duurt slechts een paar minuten. Tik op de optie Stel Face ID opnieuw in en daarna op de knop Configureer Face ID. Ga in een ruimte staan met voldoende licht en zorg dat je gezicht niet bedekt is door een hoed, een sjaal, zonnebril … 

Positioneer je gezicht binnen het kader en draai je hoofd zoals de telefoon het vraagt. Er worden twee scans genomen. Doorloop de procedure totdat je afleest dat de functie gereset is.

Face ID is slim en zal je zelfs herkennen als je een bril bent gaan dragen of overgestapt bent op lenzen. Alleen als je een mondmasker draagt, werkt de gezichtsherkenning niet. 

Je kunt ook een tweede Face ID toevoegen. Zo kun je Face ID nog steeds gebruiken tijdens je hobby als CliniClown of als je een opzichtige zonnebril draagt. Of je voegt het gezicht van je partner of kind toe. 

Ga hiervoor tot slot via de Instellingen naar Face ID en toegangscode. Kies hier de optie Configureer een ander uiterlijk en registreer het tweede gezicht. Nu heb je - letterlijk - meerdere gezichten! Weliswaar op je iPhone, maar dat was ook de bedoeling.

Aan de hand van een cirkel met groene lijntjes volg je de vooruitgang.

0 Reactie(s) op: iPhone herkent je niet? Face ID resetten kan helpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.